Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dovoľte mi revanšovať sa vám. Pozývam vás na pivo a hotdog.“ – Nie, ďakujem.“ – „Ale no.“ – „V jedle som prieberčivý.“ – „Tak len pivo.“ – „Nie, ďakujem.“ – „A kávu?“ – „Nie.“ – „Sódu?“ – „Nie.“ –„Niečo sladké?“ – „Nie.“ – „Ostré?“ – „Nie.“ – "Čo sa hanbíte!“ Jedna z mojich najobľúbenejších vianočných komédií a jedna z mojich najobľúbenejších rolí skvelého Johna Candyho (inak s výborným slovenským dabingom Ivana Vojteka), ktorému sa hodinu a pol po pusa nezavrie. Avšak i bielovlasý Steve Martin, ktorý pravdupovediac máva dosť často slabé chvíľky, ostro kontrastujúce s jeho talentom schopného herca a scenáristu, je výborný. A práve elektrizujúca chémia medzi nimi je to prvé, čo drží túto rozkošne dobre režírovanú komédiu nad priemerom a stavia ju tak po bok napríklad obdobne vydarenej komédie MÔJ BRATRANEC VINNY, kde tiež záleží na príbehu, postavách, zápletke a dialógoch. Pravda, ako fanúšik Kevina Bacona som bol, keď som snímku videl prvý raz, svojho času TOTÁLNE ROZHORČENÝ z jeho miniatúrnej roličky „chlapa, ktorý mi šlohol taxík“. Ale inak je to smršť vtipov, skvelých dialógov, atmosféry a trocha aj toho zamyslenia sa o ťažkom vianočnom čase, počas ktorého spácha, alebo sa o ňu aspoň pokúsi, samovraždu najviac ľudí z celého roka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže tu nostalgia nefunguje, keďže som film videl prvýkrát až teraz. Príjemná, teda skôr nervózna komédia, ktorá ťaží podľa mňa najmä z výborného obsadenia. Toto bola ešte väčšia štreka ako cesta Froda s Bilbom do Mordoru a tak trochu mi pripomínala celý môj rok 2020. Fóriky a situácie už trochu zostarli, nemôžem tvrdiť, že by som sa nahlas smial, ale spoľahlivo som sa pobavil. Obávam sa však, že ide o komédiu, ku ktorej sa pravidelne vracať nebudem a tak aj preto som sa rozhodol zaokrúhliľ hodnotenie dole. 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Koukat na tenhle film na Štědrý den, když za okny kvílí meluzína a padá jedna vločka za druhou, určitě bych hvězdičku přihodil. Steva Martina jsem nikdy zrovna nemusel a John Candy mě taky moc neříká. Snímek, jehož remake Due Date jsem viděl vlastně nedávno. Kdoví jak by mé hodnocení vypadalo kdybych jako první viděl Hughesův film. PS: V roce 2023 jsem si snímek pustil přesně o Vánocích 4 hvězdičku opravdu přihodil. 75% ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Pohodová road movie z dob, kdy se o Stevu Martinovi dalo hovořit ještě jako o komikovi. Spolu s Johnem Candym vytvořili sice šablonovitou kontrastní dvojku, ale zato doopravdy a nekřečovitě zábavnou. Konec taky není nic jiného, než ždímání emocí podle Hollywoodského receptáře, ale dalo se to skousnout. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je doslova narvanej vtipnejma scénama a hláškama a snad ani jediná minuta ve filmu nepůsobí nějak nudně nebo zbytečně navíc. Steve Martin i John Candy tady předvádějí asi úplný maximum, takže já filmu snad nemůžu nic vytknout. Docela mě překvapuje, že film má tak málo hodnocení (ke dni 18.11.06 jenom 101), protože pro mě to je rozhodně nejlepší film Steva Martina a jedna z nejlepších komedií vůbec. A kroužky na závěsy z československý slonoviny bych si koupil taky :-) update 28.11. 2014: Film jsem viděl po hodně dlouhý době a už mi to tak skvělý nepřišlo. Možná na tom měl podíl i jinej dabing. V tý starší verzi se nebáli použít nějaký trochu ostřejší výrazy a navíc Steva Martina nadaboval Pavel Soukup opravdu perfektně. Ten novější dabing neni moc povedenej. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)
  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Ve scéně s půjčovnou aut Marathon Car Rental zazní během 60 sekund 18x slovo "fuck". (D3VIL)

Reklama

Reklama