Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Recenze (527)

jefff 

všechny recenze uživatele

Během filmu se ve mě střídaly pocity z dobře odvedené nedoceněné práce, ale i pocitu nenaplněného potenciálu. Akce fungovala, městská fantasy atmosféra taky, triky fajn, ale příběh se plácal od scény ke scéně a nového moc nepřinášel. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nebýt silně přehrávajícího a nesympatického Smithe, možná by si film zasloužil i 4*, jinak příjemný film - zase něco nového..................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechápu, co se tady stalo. Ayer je velmi zkušený režisér a scénárista policejních krimi. Zkorumpovaní policisté, války gangů, drogové zátahy jsou jeho specialita a vždy to zvládal velmi dobře. A vlastně i scénář k Bright by býval ideální k dalšímu tematickému počinu. Nevím ale jestli s tím přišel sám Ayer nebo někdo z produkce Netflixu a dostal nápad, že místo klasického konfliktu bělochů, černochů a mexikánců by mohlo jít o konlfikt lidí, orků a elfů a místo kufříku plného peněz, případně drog, by mohlo jít třeba o magickou hůlku... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ayerovi filmy mám vesměs velmi rád, sedí mi, baví mě a na Bright jsem se tak upřímně těšil, i když už od začátku jsem měl i jisté obavy z propojení dvou ne zrovna úplně slučitelných filmových žánrů, a to tedy krimi a fantasy. A ony mé obavy se zde nakonec bohužel projevili negativně snad ještě více, než jsem vůbec očekával. Což o to, krimi, respektive syrové, drsné policejní akční bijáky má Ayer v malíčku a dalo by se bez přehánění v podstatě i tvrdit, že v Hollywoodu je na ně právě on prakticky expertem, což zde nakonec i potvrdil, neboť v tomto ohledu film poměrně šlapal. Ovšem fantasy je natolik specifický žánr, že dokáže „spolupracovat“ opravdu jen málo s čím a navíc zde bylo i očividně znát, jak moc v tomto žánru Ayer tápe a jak často si nevěděl ani příliš rady. Já jsem tak přesvědčen, že kdyby to celé bylo zpracováno jako třeba remake Lebkounů (Alien Nation, 1988), tedy jako čistokrevná nekompromisní akční kriminálka, výsledek by byl neporovnatelně lepší. Takto ale vážně nevím, co si mám o tomto snímku myslet, jisté je nicméně jedno, ono žánrové propojení zde prostě vůbec nefungovalo! První polovina tedy ještě ušla, to Ayer servíroval prakticky svou klasickou podívanou, plnou drsných poldů, ještě drsnějších hlášek a pořádných parchantů, to bylo fajn, postupně se ale zápletka zvrhávala do poměrně divoké absurdity, která následně vyvrcholila do takové podivnosti a takového guláše, že mě to ve výsledku ani trochu nebavilo a jen jsem kroutil očima, do jaké trapnosti to celé dokázalo až zmutovat. Ayer se tu navíc snažil navodit i stylovou atmosféru a vizuál, což nemohu popřít, že se mu nepovedlo, ovšem jejich působivost je též diskutabilní, a příčinu opět shledávám v tom neslučitelném žánrovém propojení, neboť co funguje v jednom, v druhém to působí jak pěst na oko, a naopak. Herecké obsazení je pak sice hodně výrazné, a určitě nezůstává za očekáváním, o nějaké vyložené záchraně se ale nedá mluvit ani v tomto ohledu, na druhou stranu, onen výsledný zmatek nemohlo zachránit vážně asi nic. Za mě tedy určitě zklamání, neboť Bright je skutečně naprosto nefunkční žánrový kočkopes, nezábavný, podivný, nepůsobivý, tohle jsem fakt nepobral. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které fungují tak nějak sami. Nejde o to, jestli je to béčko, nebo blockbuster. Film, který vás drží po celou dobu. Film odkládaný, opomíjený, doporučený a nakonec, dobrý. Ano, má pár míst, které chtěly domyslet, ale to je snad všude. Osobně se mi tohle zasazení fantasy postav do moderního světa zdálo úsměvné, ale proč ne? Vždyť, ono to nakonec funguje skvěle. A film, který mě do poslední chvíle nepustí a nemám potřebu se nutit dodívat, je pro mě, ze své podstaty, dobrý. Protože, o tom kinematografie je. Ne o hodnocení. Ale o pár minut zapomnění. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pohoda... ID filmu sem nečekal vůbec nic a dostalo se mi velkmi příjemné podívané. Vypadá to, že mám Willa rád :o). Taky mám rád fantasy filmy s originálním nápadem, což tenhle splňuje. Naomi RApace jako záporačka taky válí. Celý je to o rasismu a o dvou poldech, kteří nejsou zkorumpovaní jako všichni ostatní. Jo a jeden z nich je černej a druhej skřet, nic vyjímečnýho :o) ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Spin off Harryho Hůlky :) Americké jak burrito. Hľadel som na pol oka, takže svižné a zábavné. I keď niekedy nie je takéto niečo na škodu. Dvojhoďka ubehla jaxviňa a stále mám pred očami červenú ,modrú a samé hromy blesky. ( A prečo by nemohli byť víly niekedy pekne svine? ) ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

Od lebkounů po Buffy v erkovém provedení, jako když pejsek a kočička vařili kašičku. Ale na páteční odpoledne dobrý. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Parádní fantasy současnost, Will i Joel fajn, jenže to působí jak pilot k seriálu a zůstává hořká pachuť nevyužitého potenciálu a myslím si, že za to může z velké části David Ayer. Na každý pád od Netflixu zajímavý mix a pokud bude nějaké pokračování ( o kterém se mluví) rozhodně nevynechám. 65% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Ayerovo klasické policejní drama z drsného předměstí, kde je fantasy prvek pouze rasovým a sociálním podobenstvím, ale mytologii načrtává na seriál... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ten nápad na novej svět, trochu jinak vykreslený fantasy rasy (Elfové tady nejsou ti hodní zelení páni z lesů, ale takoví "high society zabijáci", kteří stojí spíš na té špatné straně) je fakt dobrej, obsazení taky naprosto bez problémů, tak kde by mohl být ten zakopanej pes?! Hm tak trochu v tom, že těch různých nápadů a nástřelů novýho světa je tam tolik, že se s tím dá jen těžko popasovat. Spíš mně to přišlo jako první díl nějaké trilogie, protože jestli ne, tak je to fakt na hovno. Hodnocení tomu dávám vyšší, protože oceňuju snahu udělat něco novýho a neotřelýho mezi těma všema kouzelnickýma filmama pro děcka a komiksovejma blikancema, se kterýma se roztrhl pytel v poslední době. Je to i správně temný, a to je jenom dobře. Mimochodem najdou se tam fakt dobrý hlášky, to se nestává každej den. P.S.: Ano, v dnešní době je nutný udělat alespoň rasově zabarvenou zápletku, aby z toho mohlo plynout takový to "poselství". ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

V porovnaní so Siedmymi sestrami je toto len obyčajné ešte väčšie béčko, ale vysoko nad šeďou bežného priemeru to držia jednak Smith s Edgertonom, jednak extrémne zaujímavý a originálny svet a jednak skvelé spracovanie. Pozrel by som si viac materiálu z danej reality. Sem s tým. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem si přečetl o čem film je, musel jsem jej sehnat. Vždycky mě zajímalo, jak by vypadal typický Tolkienovský svět plný elfů, orků a magie, kdyby se vyvinul do technologické doby. Ayer to uchopil parádně. Skoro to vypadá, že základem je opravdu Pán prstenů (devět ras se spojilo a porazilo temného pána). Jinak je to skvěle vymyšlený svět, plný rasismu který by v jiném žánru neprošel. A tak tu máme ghetta plné nenáviděných Orků a jeden z nich, opovrhovaný lidmy i Orky se stává poldou. Jsou tu lidi, kteří se chovají jako vždy a pak elitářští elfové, krásní, elegantní, bohatí a vše řídící. A smrtelně nebezpeční. Pak už jsou tu takové drobnosti jako federální jednotka proti magii, magičtí teroristi a funkční kouzelná hůlka je ekvivalent atomové bomby. A na pozadí nechybí ani pár kentaurů a jeden drak. Režisér tohle vše stihne představit během půlhodinky a pak překvapivě rozjíždí klasický policajtský akční film. Ale jaký! Černošský polda s nechtěným orkským parťákem a přiblblou elfkou pátrají po magické hůlce a čelí opravdu všemu. Zkorumpovaným poldům, všehoschopným federálům, lidskému gangu, orkskému gangu a elfským zabijákům. To vše v brutálním, krvavém, drsném a nonstop akčním balením plným krve, emocí a nadávek. A já jsem moc spokojený, takováhle drsná stará škola už tu dlouho nebyla. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Bavila mě ta pestrost, byť ty různý rasy nakonec neměly valnej smysl a jen nahrazovaly pro film typičtější spolky typu Mexičanů, Portorikánců, Číňanů a podobně. Co mě mrzí, že se z toho po slibným začátku úplně vytratil humor. Nahradila ho akce, tu bych minimálně z části rád obětoval ve prospěch legrace. Rozhodně to ale nebylo špatný a časem se na to určitě rád podívám znovu. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Je to totální blbost a brak, ale je svým způsobem zábavná. Na relaxační výplach mozku po náročném pracovním dni naprosto ideální. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

S takovým námětem to překvapivě neni vůbec tak trapný jako Suicide Squad, svět je funkční a slušně napsanej, orkové poslouchaj Cannibal Corpse, Will Smith hláškuje jako za starejch časů a akce je natočená docela dobře kromě občasnýho přeplácanýho střihu. Pobaví a neurazí. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Fantasy buddy krimi-thriller. Prostě něco jako Blade v Zootropolis v nekompromisní Ayerově režii a hláškujcím Smithem. Jsem rád, že se chce do tohohle světa Netflix ještě párkrát vrátit, protože tohle má fakt potenciál vyrůst v pořádně drsnou a temnou sérii. ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama