Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta normalizace. Pekárkovi je na přímluvu z vyšších míst přidělena Volha a nastupuje do redakce humoru a lidové zábavy. Ve víru televizních estrád, sexuálních dobrodružství a hromadění finančních bonusů jako by zapomněl nejen na rodinu, ale i na svůj faustovský úděl. Laxní spolupráce s StB mu neprochází, a tak musí přitvrdit. Opatrně začíná udávat své spolupracovníky. Ale ani on nezůstane bez škraloupu a je degradován na vrátného. Je mu jasné, že zpátky do sedla se dostane, jen když někoho obětuje. Režisérka Válová je první na řadě. Standa má vlastní omluvu: „Stejně to jsou všechno blbci, co se akorát nad nás, pracující, povyšujou.“ (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to má vypadat! Ve druhém díle se toho stalo tolik, že jsem si ani nevšiml že už je u konce jak rychle to uteklo, což je největší rozdíl oproti 1. dílu, kde jsem se doslova nudil. Standa Pekárek je klasickej hajzel, který využívá všechny a každé nasktynuté situace. Slovník naprosto koresponduje s dobou a místem papalášů v tehdejší ČST. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první  pohled trouba, který se naučil v režimu chodit a zná správné lidi, televize, lampasáci, všechno je to výborně zachyceno, dobrá hudba a ty dialogy jsou někdy docela poklad. Nevím, nemám rád přehnaně vulgární filmy a seriály, ale tady si na to nějak zvyknete jako na nutnost pro nastínění absurdních situací nereálného socialismu. ()

Reklama

OtokPag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbí “vohozy” herců a dalších účinkujících. Vozový park ČST se dnes dost rozšířil a k oblíbenému benzínovému Roburu, Škodě 1202 Stejšnu a Volze “carevně”, přibyla ještě Š1203 naložená papírem do sběru, Tatra 603 a taky nová Volha. Estébáci tady vypadají, jako skoro až legrační parťáci, ale musím se přiznat, že jsou velmi důvěryhodní, až z nich mrazí 🥶.  Hlavní “hrdina” Standa Pekárek měl na sobě parádní bílé tričko Bohemians ČKD Praha. Ovšem zelená ADIDAS teplákovka byla špatně. Jednalo by se absolutní raritu, přivezenou individuálně, nejspíš ze západního Německa. V Bohemians ČKD Praha totiž byly v sedmdesátých letech zelené teplákovky s dvěma bílými proužky a bílým zipem, který byl i u náprsní kapsičky, dále byl na bundě zlatý klokan v kulatém bílém logu se zeleným písmem. Krátký bílý zip byl i na nohavicích tepláků, umožňoval rychlé a praktické svléknutí přes obuv 😋. Těším se na další díl. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Redakce tumoru, soudružského humoru.“ Atmosféra houstne, společenské bahno řídne, nachcávání manželské klouzačky pokračuje. Tentokrát nevěrník zjistí, že kudy chodí tudy plodí, my zjistíme, že je Standa sympaticky zásadový člověk („Zásadně nepiju, je to špatné na prut.“) a do jaké prdele na vrátnici porušení zásad vede. Ještě že je uniforma vrátného respekt budící a náplň práce tak zajímavá. Kontrolovat docházku a přítomnost... podprsenek.  ZAMŘÍŽOVANÉ OKÉNKO: [][] Jaké poznatky Standa vytěžil ze své spolupráce s StB: A) Že je to fajn a vlastně o nic nejde, jen říkat co kdo říkal. B) Že zkoušet na soudruhy z kachlíkárny švejkování je o přeshubu. C) Že režisérka Válová díky Standovi dostala klidnější práci. Prý je ráda. D) Že když v Československé televizi někdo „přikrýval“, StBáci mu dali „deku“. [][] Ušklíbám se pobaveně Standovým vtipům, směju se soudruhům. Hurónsky. Pláču při vzpomínkách. Hořce. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom slusne sa to zacina hybat.Znovu smekam pred vypravou,pretoze jak sam K.Hadek v jednej televiznej relacii venovanej natacaniu serialu povedal,bolo neskutocne tazke hladat realie , kde by nevytrcal nejaky novodoby mrakodrap v zabere...to uznavam , ze musela byt docela fuska.A nech mi vlezu vsetci znalci a slnieckari,novodobi demokrati a podobna sebranka na zada...v kutiku duse sa neda nefandit tym akoze zapornym postavam....hlavne krasne vykresleny utlacany disident a ozrala s plnou hubou kecu vozici si prdel v saabe...koniec koncov jeden taky ochlasta a zvanil sa stal neskor nasim prezidentom,ten bol tiez akoze "umelec". V tejto casti odznela aj jedna hlboko pravdiva veta v zmysle: vsetci ti umelci maju plnu hubu protistatnych a prrotisocialistickych kecu a potom v akcii su sami cest praci soudruhu....kolko trafenych husi by sa v tom spoznalo este aj dnes z vtedajsej kulturnej fronty...tento serial docela slusne "nastavuje zrcadlo"... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě, která se odehrává v letech 1971–1972, se dvakrát objeví veřejný telefonní automat MPM90. Ten však byl do provozu nasazen až po roce 1980. (JSy)

Reklama

Reklama