Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 1

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Recenze (2 000)

Blondy. 

všechny recenze uživatele

Pán Prstenů je přesně to co můžu vidět denně a snad mě to nikdy neomrzí. Celý film se odehrává ve velmi slušném tempu bez zdlouhavých rozhovorů. Dokonce musím říct, že Extended verze filmu je ještě lepší a stále nám má co nabídnout. Celý film je navíc doprovázen úžasnou hudbou a také nádhernou krajinou na kterou je často poukazováno. Herecké výkony jsou na dobré úrovni a i když Elijah Wood zrovna nepatří k mým oblíbencům tak tady jsi udělal veliké plus. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

První díl ze světa Středozemě. Skvělý exkurz do světa, který Tolkien vymyslel, a protože je zde už mnoho chvály, já, i když hodnotím plně, ze zaměřím na chyby: 1. Elfové - v knize to byl krásný, útlý ... lid. Zde? Většinou děs a hrůza. Jakkoliv je Hugo Weaving skvělým hercem, pěkný rozhodně není, tím méně pak elf. Arwen je spíše tlustá mamina, Legolas připomíná zombie (ty čočky, na které zapomínal, to jen dokonaly), ... 2. Zbytečné odklony od knižní předlohy, mající za cíl jen přitáhnout další diváky (Glorfindel ->Arwen, ...). 3. Hobiti vypadají jak malé děti, i když jimi nejsou. A přeci jen něco pochválím: Vize světa, která se povedla, Glum, hudba, Lee jako Saruman, úvodní scéna, balrog. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

A já si myslela, že tato kniha je nezfilmovatelná. Oooo já hloupá! Skvělý film, doopravdy. Především hudba a výprava, to je něco! Miluji záběry, kde se objevuje kraj, protože přesně tak vypadal, když jsem si ho představovala při čtení knihy. Malebná vesnička, kde se vše zelená a rostou květiny. K tomu kontrast: Mordor. Opět, přesně tak, jak jsem si myslela, že by mohl vypadat. Snad ještě žádná adaptace knihy se tolik nepřiblížila k tomu, jak jsem si já představovala postavy a krajinu. Skvělé! ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Fantasy nikdy nebola doménou, ktorú by som vyhľadával a tento film som si pozrel doma z nudy, že dám tomu polhodinu a potom sa uvidí. Po polhodine som už vedel, že sa uvidí viac. Skutočne dobre odvedená práca, asi takto by mal vyzerať vzorový fantasy film. ()

Amilet 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem tenkrát nevěděl s čím, že to mám tu čest. Jakože jde o nějaký prsten, který má velkou moc. Jenže.... okamžitě jak Gandalf řekl Bilbovi: "Máte prsten pořád v kapse" mi bylo jasné, že nepůjde jen o velkorozpočtovou pohádku s příšerkami...v tu chvíli začlo být zlo více než kdy jindy doslova hmatatelné a děsivé.....s každou přibývající minutou mnou prostupovala úzkost a strach z neznámeho...Hlavou se mi honily všechny možné podoby Saurona a přišlo mi nemožné ho porazit....co následovalo byla pastva pro chtíč po něčem dobrodružném a fantastickém jak pro oči tak uši...Pán prstenů je příběh na který se dá koukat pořád...95% ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Začnem tým, že ma nadchla vizuálna stránka filmu. Nový Zéland je krásny ostrov s krásnou prírodou a Jackson ako Novozélanďan sa výborne hodil na režisérsku stoličku. K samotnému príbehu som potreboval radcu, lebo ako človek nedotknutý knihou som mal problémy zorientovať sa. Predsa je tam veľa postáv a členenie na elfov, čarodejníkov, trpaslíkov, ľudí... ale som v tom už doma :) Na Fellowship sa mi ľúbi všetko, no najviac samotní herci, ktorí ma presvedčili, že celé natáčanie trilógie muselo byť jednou rozprávkou, v ktorej fungoval pravý duch priateľstva. ()

Minax 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je naprosto dokonalé dílo. Tolkien prostě si vytvořil vlastní svět a Peter Jackson nám ho ukázal v celé své kráse. Hudba, která doprovází tento filmový skvost, je naprosto dokonalá. Herci vše zahráli, jak nejlépe mohli a díky nim to byla skvělá podívaná. Prostředí a efekty byly také úchvatné a zcela jistě se jedná o nejlepší film v žánru fantasy. Dívat se na tento film mě nikdy neomrzí a je to, aspoň podle mě, ten nejlepší filmový zážitek a takové už asi nikdy nebudou. ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Pán Tolkien by bol určite hrdý na režiséra i celý štáb, ktorý sa podieľal na tomto majstrovskom úvode do - pre mňa najlepšej tirlógie. Nádherný dej a silu i emócie vyžarujúci príbeh ma udržal už neraz pozerať s nadšením. Skutočná radosť stráviť večer pri takomto filmovom bombóniku. Vizuálizácia, hudba, výkony... jednoducho všetko a všetci, ktorí sa podpísali pod toto veľdielo, by si zaslúžili aj viac ako päť hviezd, ale limit je limit... ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Co naplat, první a nejlepší díl trilogie. Filmu moc svědčí určitá civilnost a neepičnost, což mi vadilo u dalších dílů. Žádná bitva žádný střet tu není zbytečně natahovaný a nafukovaný a příběh plyne svižně. Přestože je tu spousta scén vypuštěných a oproti knize je obsah asi poloviční, tak je to podle mě nejlepší a nejkoukatelnější díl. Mistrovství Leeho, Holma a McKellena, kterým velmi zdatně sekundují i Mortensen a Bean, se musí vyzdvihnout. Ale někdo mi tu přišel stejně vyčuhující nad ostatní a nejenom v tomto díle - Sean Astin, pro mě největší překvapení Pána prstenů. ()

bubblebobble 

všechny recenze uživatele

Strašne sa bojím toho, že sa na tom o 20 rokov bude mládež smiať rovnako ako sa dnes smeje na Súboji titanov a podobných filmoch ktoré obsahujú už nie práve najnovšie efekty. Pán prsteňov si to naozaj nezaslúži už kvôli posolstvu, ktoré obsahuje. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jako nečtenář Tolkiena a musím říct, že až napotřetí jsem pochytal vše, co mi chtěl básník říci a dokázal jsem celou Tolkienovskou mánii pochopit a patřičně si ji užít. A byl jsem uchvácen. Výborný příběh, krásná příroda, nádherné kulisy, skvělí herci, zajímavé postavy a hlavně úžasná hudba. Naposled jsem takový skvělý soundtrack slyšel snad u původních Star wars. Jsou tam i chybky, které se dají vyčíst, ale nemá je smysl ani psát, protože je to nejhezčí fantasy film, který jsem kdy viděl. I když mám na další díly také pozitivní názory, tak mi přijde, že Společenstvo má nějaké kouzlo, které další dva filmy nemají. Jackson skvěle oživil Tolkienovo svět a vymáčkl z něj všechno, co se jen dalo. Všem vřele doporučuji a musím říct, že po vícero shlédnutí mi přijde film ještě lepší. ()

pa3ce 

všechny recenze uživatele

Tak čo si vybrať na napísanie prvého komentáru ako jeden z najdokonalejších a najkrajších filmových diel, že ? Film o ktorom by som vedel rozprávať snáď aj hodinu. Takže predtým, než začne Hobbit, som si konečne našiel 4 hodinky čas aj na ext. verzie LOTRa. A že mi tie 4 hodiny ušli skôr ako pri nejakom 1 a pol hodinovom super napínavom všetko vybuchujúcom trháku. Pre mňa určite jeden z TOP filmov, ak nie možno úplne ten prvý v rebríčku. Dokonalosť v každom zábere. Na spočítanie krásnych záberov z prostredia Zélandu sprevádzané krásnou hudbou by mi nestačili ani 2 ruky. Príbeh, ktorý som mal už prečítaný a aj 2-krát videný (normálna verzia) ma dokázal aj 3(4)-krát dojať. Krásny žijúci svet, skvelé postavy (pre mňa osobne je najvyššie Sam, ten chlapčisko si ma nenormálne získal), krásna hudba (ó ta HUDBA) spojené dokopy režisérskym géniom = vo všetkých smeroch kultové, nezabudnuteľné a dokonalé dielo. Bravo Jackson a hlavne BRAVO Mr.Tolkien ! ()

ClayGirl 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se pochlapila a podívala jsem se na to, dokonce dvakrát po sobě. Poprvé jsem usnula a podruhé jsem vyčerpávala bratra neustálými otázkami, co že se tam vlastně děje a o čem to vůbec je. A teď se cítím jako když jsem před týdnem poprvé v životě za strašného řevu odstranila pavouka z koupelny. Jsem tak ráda, že konečně budu rozumět všem těm narážkám a taky se budu moct koukat na parodie typu Pár pařmenů. Protože pochybuju, že by si někdo vytvářel názor na LOTRa na základě mého komentáře, není třeba, abych tu chválila Tolkienovu genialitu, propracovanou vizuální stránku nebo Aragornovo charisma. Prostě se vzdávám, máte pravdu, je to docela fajn film. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z celé trilogie, což ostatně platí i u knižní předlohy a teď už můžu říct, že i lepší než první dva díly Hobita. Doporučuji všem zkouknout prodlouženou(extended) verzi, která zážitek z celé středozemě ještě umocňuje a zvedá tento film ještě o kousek výš. Naprosto pohodová záležitost, kde ani tři hodiny nevadí a klidně to můžete vidět znovu a znovu. Nejvěrněji zobrazuje atmosféru středozemě a je nejblíže tomu, co ste prožívali jen v představách při čtení knihy. Příběh vás vtáhne do děje tak, že máte chuť prožívat dobrodružství s nimi, což bohužel nejde. Můžem se na to jen znovu kouknout a nechat se vtáhnout mezi elfy a hobity, tak proč ne... ()

HOFMAN 

všechny recenze uživatele

Nebudu se opakovat a hodně to zkrátím. Tohle je a navždy bude můj nejoblíbenější film. Nemyslím v rámci trilogie, ale prostě všech dob. Čtyři Oscary jsou prostě výsměch. Tento film měl proměnit všech 13 nominací. Nemůžu psát dál, protože slovy se to vyjádřit nedá. Dokonalost dostala filmovou podobu. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení pro celkovou trilogii je prakticky stejné. Epochální velkofilm hodný těch správných hollywoodských rozměrů. Výborné obsazení, které plní do puntíku pravý obraz jednotlivých postav v knize, krom snad jediného Froda, který by měl být ve skutečnosti ve věku padesáti let, nikoliv tak mladičkém (ti, co znají knižní předlohu, mi jistě přitakají). Pár postav sice postrádám (jako Toma Bombadila, nebo Radegasta, který se kupodivu objeví až v Hobitovi), ale to klidně překousnu, protože se mohu pokochat skvělým pohledem na Nový Zéland, který láká k tomu, aby ho člověk navštívil (zatraceně dobrá reklama, to vám povím). Ještě skvělejší, než tohle je snad už jen soundtrack v podání Howarda Shore, který zde přímo exceluje. Ačkoliv jsem se rozmýšlel kvůli různým nesrovnalostem s knižní předlouhou (třeba Sauronovo oko, nebo smrt bílého čaroděje), nakonec jsem usoudil, že tenhle film si těch pět hvězd přeci jen zaslouží. Alespoň dělá reklamu prapočátkům fantasy a Tolkienovi, což mne nesmírně těší. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek původní knižní trilogie můžu opravdu s potěšením říct, že se Jacksonovi podařilo zachovat podmanivost Středozemě a výborně ji převést na filmové plátno spolu s výtečným obsazením hlavních představitelů (Boromir..). Howard Shore mě zase potěšil výtečným soundtrackem, který se postupem času zařadil mezi moje nejoblíběnější soundtracky vůbec. Je potřeba ještě něco doávat? ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Elf jezdí na skejtu. WTF? A ta elfí gotika byla taky hnusná, fuj. A vůbec, knížka byla lepší - Amíci zase zprznili nějakou klasiku... Uááá, stejně mě to baví... ()

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama