Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut děs běs, poté, co se objeví kouzelný dědeček, to konečně začíná mít nějaký příběh, na chvilku, pak to zase padá skoro do odpadu, ztráta času, snaha o humornost dopadá jako trapnost, dětští herci velmi slabí, až na Antonia, kterýho nemusím, hvězdy za stylizaci, kostýmy, rekvizity, občas vtipné. Jandák dobře vybranej extrémní slizoun. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi milé a pěkné překvapení! Být tento počin "emérické" produkce od režiséra typu Tim Burton nebo Wes Anderson, určitě by se pohyboval v červených číslech, případně na jejich hraně. Tím, že to není Tim (snaha o rým), je dle mého už a priori předurčen k nízkým hodnocením a předsudkům. Zbytečně. Přání k mání je hezkým vánočním příběhem, ne možná zcela originálním, ale na české poměry jistým zjevením určitě. Herci hrají skvěle, hudba funguje, efekty jsou lákavé a efektní (od toho jsou to efekty, že?), nechybí tu humor i zjevná nadsázka, takže suma sumárum jde o snímek, který dětského diváka musí dostat a dospělého rozhodně neurazit. Objektivně bych dal 4*, ale vzhledem k nízkému procentuálnímu hodnocení přihazuji i pátou a Karasův počin zařazuji do svého tradičního (viz můj Deníček) pro letošek nově započatého seznamu "Nejlepší filmy (největší filmové zážitky) zhlédnuté v roce 2021" jakožto první položku. ()

Reklama

boni odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně stupidní scénář umocněný naprosto děsuplnými (ne)hereckými výkony. ČT se zase o Vánocích pro jednou vytáhla, akorát mám tedy strach, že letošek už příští rok překonat nedokážou, protože si ani nějak neumím představit, jaký horší film by ještě mohli dát. Nikdy bych nečekal, že tohle řeknu, ale měl jsem si radši pustit Barrandov a toho mentála, jenž bez použití rukou nedokáže říct ani Ahoj. Tady jsem si celou dobu říkal, že v záplavě všech těch Bosáků tam mohli hodit ještě Jaromíra, hůř by to rozhodně nezahrál. Znechucení po skončení tohoto veledíla na maximu. __ A když se podívám na ČSFD, tak mě napadá, že tady všichni furt nadávají na Trošku, který sice točí v poslední době strašný hovna, ale aspoň dokáže plnit kina, o což jde až v první řadě, a pak tady pseudoodborníci dávají něčemu takovému dokonce i čtyři hvězdy. Výsledných padesát procent je vážně k smíchu. Dno české filmové produkce našlo své jméno. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal děsivě. Teprve asi po půl hodině se to začalo k lepšímu obracet - tedy ne zas až tolik, aby se ve výsledku dospělo ke kvalitativně opačnému extrému, ale přece jen se povedlo docela dost zachránit. Filmu se každopádně nedá upřít originální - aspoň v kontextu české kinematografie - styl, který se povedlo držet od začátku do konce. Slabší to bohužel bylo s humorem jako takovým. Dávám dvě hvězdičky za odvahu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu říkám, že se mě se nenáročný film líbil. Je to oddychová, rodinná komedie, u které jsem se skutečně několikrát od srdce zasmál. Důležité jsou také výkony dětských hrdinů, ale nejvíc pobaví a potěší Martin Myšička a J. Čvančarová jako vskutku bláznivá, ale zábavná dvojice. A ta trochu pohádkovosti neškodí ba právě naopak. Navíc, kdo by nevzpomněl na nějakou svou dětskou lásku? Jak jsem řekl v úvodu, je to nenáročná, za to však oddychová komedie, která humorné prvky neskrývá. Není to bůhvíjaký velkofilm, ale spíše rodinná pohodová záležitost, u které se celá rodina pobaví a každá věková kategorie si tam najde to své. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu bylo použito 236 kostýmů. (SONY_)
  • Natáčelo se ve vybraných exteriérech v hotelu Imperial v Karlových Varech, jenž posloužil jako Bosákovo sídlo, či v Holešovickém přístavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno