Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píší se třicátá léta minulého století. Johnny Kovak hledá práci, a tak se přihlásí jako řidič do přepravní společnosti. Jeho ambice jsou ale mnohem vyšší. Zatímco šplhá v hierarchickém žebříčku organizace, jeho metody jsou stále neúprosnější a bezohlednější. Nakonec senátor Madison odstartuje kampaň, v níž chce prokázat Kovakovo napojení na organizovaný zločin. Hlavní roli v politickém dramatu, inspirovaném neprůhlednými životními osudy známého odborového předáka Jima Hoffy, sehrála tehdy čerstvě objevená hvězda Sylvester Stallone. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa odohráva síce v zaujímavom prostredí tridsiatych rokov minulého storočia a so Sylvestrom Stallonem v hlavnej úlohe, ale filmové spracovanie vám dodá dojem nudy, ktorá sa nijako neprekoná. Snímka postráda hudobný doprovod, zaujímavé scény a vlastne by potreboval o štipku zaujímavejšie postavy, okrem Sylvestra, ktorý sa mi v úlohe Johnyho Kovaka páčil. Je to však dosť depresívny film, respektíve v depresívnom duchu, kedy bola Amerika chudobná a človek si ledva zarobil na živobytie. Navyše ľudia sa k sebe priateľsky nesprávali. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Stallonovy filmy jsem jako jeho fanda kdysi cíleně sháněl a cca mezi 1980-2000 jsem viděl všechny, některé klasiky mnohokrát. Jeho štěky, minirole i amatérské pokusy před Rockym už jsem viděl také. Ale dvojice dramat z roku 1978 P.Ě.S.T. a Cesta k ráji byly v éře videopůjčoven nesehnatelné, takže jsem se opravdu těšil. P.Ě.S.T. začíná výborně. 30. léta, chudinská čtvrť, rockyovsky omlácený loser co kouzelně balí svoji vysněnou dívku. A taky všudypřítomné vykořisťování dělníků, továrníci kteří nechápou proč by měli platit nemocenskou či přesčasy a místy aby ustoupili si najmou radši bandu mlátiček. Hrdina s kamarádem zakládá odbory doslova na koleně a vše vrcholí fantastickou řežbou v ulicích. Tady bych dal 4* ani bych nemrknul. Ale pak už to jde jen dolů. Nepochopitelný přesun o dekády dopředu, k tomu úplatky, zpronevěry, kšefty s mafií, zastrašování vlastních členů, senátní komise. Zkrátka typicky české odbory; sympatie k filmu i hrdinovi šly dolů. 3*, nicméně slušně natočené a Stallone dramatickou roli zvládl bez problémů. K tomu nepoznatelný Steiger, slizký Boyle a v menší roli Dennehy. PS SPOILER: A skončí to blbě, což je holt takový trademark filmů ze 70. let, ale tak nějak jsem to od filmu se Stallonem nečekal. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Rocky Balboa si odskočil z ringu a dal se k odborářům. Začátky jeho kariéry odboráře ve 30. letech byly poměrně zajímavý. Sice nějaký stávkující odboráři nejsou zrovna téma, který by mě přikovalo k obrazovce, ale docela mě to i bavilo. Potom ovšem děj přeskočí někam do roku cca 1960 a hlavně se tam kecá a kecá a kecá. Jinak film je hodně podobnej Hoffovi s Nicholsonem. 50% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Odborářské drama z období 30.let. Už to, že Stallone má hlavní roli mě trochu děsilo. Sice ho mám rád,ale tohle není jeho parketa. Opět je spoluautorem scénáře a opět se jeho postava chová jako naprostej křupan, obdobně jako v prvních dvou filmech o Rockym. Ani Jewison nebyl zřejmě ve své kůži, jeho režie je naprosto mdlá a nezajímavá. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pustil jen kvůli Sylvesterovi. Film sám o sobě není zase tak úplně v háji co se týče příběhu. Film o cílech, prosazení, korupci, mafii a manipulaci lidí. Když si to ale tak v součtu celé podtrhnete, zjistíte najednou, že je daleko více lepších filmů s podobnými tématy. Tohle je prostě taková klasika z 80tých let. Znovu se na to asi nepodívám, ale třeba si najdu závěrečnou scénu u soudu někde na netu, tu počítám mezi dobré, kdy pěkně deptali Stalloneho, který nakonec stejně zemřel. ____ Zatím nejslabší film se Sylvesterem(viděno 21 filmů) ____ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Snímka má dve verzie. 145 minút dlhá je určená pre americký trh a verzia pre zvyšok sveta má dĺžku 125 minút. (Paldiny)
  • Zkratka "F.I.S.T." znaméná "Federation of Inter State Truckers". (JORDY)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama