Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 2

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 12 h 38 min (Minutáž: 55–70 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Alisha Boe, Kate Walsh, Brandon Flynn, Christian Navarro, Michele Selene Ang, Ross Butler, Devin Druid, Tommy Dorfman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Obžaloba školy končí před soudem a při výpovědích studentů vychází najevo znepokojivá tajemství. Claye pronásledují vzpomínky na Hannah. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší problém je, že se seriál neposunul ani o píď, startovací čára je totiž přesně tam, kde byla po první sérii. Už ta totiž ukázala, že se nepodařilo vše bezproblémově vyřešit, že se naopak chystá další tragédie, a taky nakousla nedůvěryhodnost výpovědí Hannah. Technická zručnost zůstala, ale přišla o nejvýraznější aspekt, kterým byly prostřihy mezi dvěma časovými rovinami. Zůstávají tak jenom postavy, které naštěstí stále působí jako lidi. A taky se tedy občas objeví scény, které dokáží emočně zasáhnout nebo šokovat. 3,5* (Netflix) ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned po zhlédnutí jsem sem hodil nadšený komentář a pětihvězdičkovou pálku pro druhou sérii. V řádu několika dní jsem však ale vystřízlivěl. Jednotlivé epizody fungují skvěle jako celek a průměr všech hodnocení by na těch 5 hvězd vyšel, jenomže jako celek má série strašně velké množství plot holes, na které si časem vzpomenete, a na které se v následující epizodě prostě zapomnělo. Druhá série ale zvládá skvěle pracovat s originálními postavami a dost tak cílí na fanoušky první série, kterým dokázaly přirůst k srdci, hlavně poslední díl je de facto kromě závěru jenom pro ně. A protože mně přijdou skvěle napsané a dosti reálné (pominu, že v obsazení není nikdo pod 21), tady chybu nevidím. Jenže ve snaze být místy strašně mysteriózní a napínavá, druhá série dělá hrozné logické přešlapy, ať už v občasném jednání jednotlivých postav nebo samotných situacích, které se v seriálu objeví. Clay je navíc hrozně mizerná hlavní postava, logicky se pozornost decentralizuje z Hanny na něj a ačkoliv je Minnette fajn, postrádá dostatečné charisma, aby zvládl utáhnout takhle fádní charakter. Tvůrci jako by zapomněli, v čem první řada fungovala nejlépe - když byla "jen" silným a emotivním teen dramatem. Přesto dojde na pár skvělých a možná i jednu nejlepší epizodu seriálu, jenomže jako celek to už nevyznívá tak silně jako první série. Ale mohlo to být horší, navázat mohlo dopadnout mnohem křečovitěji. Jít do třetí série bude ale hodně těžké, hodně štěstí. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patřím mezi ty diváky, kterým bohatě stačila první série, ale zvědavost mi opět nedala a musela jsem si pustit, co se bude dít dál. A jsem ráda, že mám tuhle vlastnost. Druhá série se mi líbila asi stejně jako první, ale opět jsem musela počkat několik epizod, abych kvalitu docenila. Jsem ráda, že se celou dobu drží formát, co díl, to jedna osoba. Nyní ne z pásky, ale na lavici svědků. Veškerý vývoj postav, kdy se dozvídáte trochu víc, než jen pohled ze strany Hannah je skvělý a prostě musíte sympatizovat úplně se všemi, tedy až na násilníka, že? U mě má největší sympatie Alex!! Celkově příběh zabývající se docela aktuálním problémem na amerických školách a snaha tvůrců seriálem pomoc, mi prostě není cizí. Takže nebudu lhát, další řada zase přitáhne moji zvědavost :o) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče kvality, je srovnatelná s první sérií. Oproti jejímu sladkému mysteriu se zde setkáváme s postavami více do hloubky a spíš než Hannu, zde řešíme je. Což je velice příjemná změna. Jen kdyby to chvílemi nebylo až tak moc dramaticky přemrštěné a vám nějaký hlásek vzadu v hlavě neříkal "Tohle už je trošku blbost..". Každopádně se mi více než hlavní příběh se soudem, líbila spousta vedlejších linek - Tyler a Cyrus, Alexův příběh a další. Přestože poslední díl je tu hodnocen jako jeden z nejslabších, pro mě je naopak velice silný. Scéna na záchodě a její následky by mohly slibovat mnohem lepší a vzrušující podívanou, i když bez dalšího pokračování už bych se obešla. ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série se mi líbí více než první, i když má o něco nižší hodnocení. Bohužel byla místy nudná a celkově to bylo smutné a nechtělo se mi na to někdy koukat. Prostřednictvím soudního líčení "lidí z kazet" se dozvídáme souvislosti o tom, jaká Hannah opravdu byla. Mnozí zjistí, že si ji zidelizovali, a že byla prostě jenom člověk. Tahle část už se tak nezaměřuje na šikanu jakou takovou, ale speciálně na znasilnění. Poselství série mi přijde jako: "Nezabíjejte se, ublížíte hlavně lidem kolem sebe", je to na zamyšlení. Přesto doporučuji. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama