Reklama

Reklama

Trailer 2
Komedie / Drama / Sportovní
USA, 2017, 5 h 30 min (Minutáž: 30–37 min)

Hudba:

Craig Wedren

Hrají:

Ellen Wong, Alison Brie, Betty Gilpin, Britney Young, Marc Maron, Rebekka Johnson, Kia Stevens, Britt Baron, Kate Nash, Christopher Lowell, Kimmy Gatewood (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V 80. letech se v Los Angeles skupinka neúspěšných etablovala jako Nádherné ženy wrestlingu. Komedie od týmu, který stojí za seriálem „Orange Is the New Black“. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (10)

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná atmosféra věčně prosluněného LA ve dnes tak populárních 80. letech... Světu zcela očividně vládne bílý hetero muž, zvláště je to pak cítit v showbusinessu. Tenhle seriál proto nabízí široké spektrum silných ženských postav různých etnických pozadí či vyznání. Téma ženského wrestlingu je originální a (minimálně mnou) neprobádané. Ač se tedy jedná o "o další počin o silných nezávislých ženách, kterého je teď všude plno", nápad a celková atmosféra mě zatím dost baví. :) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu velké překvapení. Dívání se na toto bylo původně spíše záležitost mého dobrého pocitu, že jsem viděl něco, co bylo na tento rok velmi kladně hodnocené. Ani jsem nečekal, že by se z toho vyvrtalo něco, co by se mi v podstatě i líbilo, nebo minimálně by mi to přišlo sympatické. Silné ženy, jdou dělat wrestling. Zde alespoň je vidět, že wrestling umí být i zajímavý. Hlavně se mi líbí, že každá epizoda nemá snad více než pětatřicet minut, protože tvůrci ví, že srát tam toho víc nemá cenu a bylo by to nudné. Tímto je seriál i zajímavý a zábavný. Dokážu si i představit, že bych se díval na další sérii, a bavila by mě. Jako jedno z mála od Netflixu. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Unavená dramedie o ženách v ringu je nakonec jen sbírkou ohraných klišé a genderových stereotypů, proti nimž tak usilovně bojuje. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Los Angeles v roce 1985. V rádiích houkají Alphaville, stojí se fronty na Návrat do budoucnosti a velkým tématem je studená válka s Ruskem. Nicméně ve stejné době je na vrcholu i wrestling. Pro většinu světa zcela nepochopitelná zábava pro tupce, pro američany národní..."sport". Nemůžu říct, že bych mu propadl, ale díky filmům jako Souboj s rodinou, Wrestler a právě seriálu GLOW, jsem schopen vnímat tuto zábavu víc než jen smířlivě. A aby taky ne, když je GLOW tak skvěle napsaná estrogenová lázeň. Od první epizody si mě tvůrci získali a celou řadu jsem sjel na jeden zátah...aby taky ne, když jsou epizody tak krátké. Jde o krásný příklad toho, že ženy mají skvělý smysl pro humor, že si ze sebe umí střílet a že jde napsat seriál postavený na převážně ženských postavách, aniž by někoho napadlo, že je to feministický zvratek. Paradoxně by se spíš mnohým mohlo zdát, že jde o velmi sexistickou zábavu. A tou nepochybně ženský wrestling je. GLOW je ale především dramedie o wrestlingu a životě lidí, které dal dohromady. Objektivně to není pětihvězdičkáč ...snad jen tři epizody byly za 5*, ale subjektivně mi to udělalo velkou radost. Vysloveně jsem si to nemoralizování, ale především ty Nádherné ženy wrestlingu užíval. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí první sezóny musím přiznat, že jsem se nečekaně dobře bavil. Alison Brie zahrála poněkud zoufalou Ruth skvěle, jak v něčem jede Jenji Kohan, automaticky čekám komedii říznutou dramatem, což se mi opět potvrdilo a všechna negativa musela ustoupit do pozadí před výbornou atmosférou. Tvůrci mě dokázali znovu vrátit do doby, kdy jsem se na základce učil rusky, kdy zněly elektrické bubny a kdy, jak řekla Ruth (vlastně Zoja), si člověk mohl skvěle pokecat ve frontě na cokoli. ()

Galerie (220)

Zajímavosti (1)

  • V scéne, keď sedí batoľa Randy v detskej stoličke, je stôl pred ním pôvodne prázdny. V prestrihu tej istej scény sa na stole zrazu objavuje detská hračka, ktorá v hneď ďalšom prestrihu na stole opäť nie je. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama