Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (320)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Plán jak debil. Chaoticky nasnímaná, idiotsky sestříhaná, lacině otrikovaná úniková hra, která nedává smysl v žádném existujícím ohledu. Logiku znásilňuje jak celý film, tak i postavy v rámci vlastních pravidel. Supervěznice je ve finále snadno nahackovatelná - přestože za ní stojí člověk, který hlavní hrdiny a jejich schopnosti dobře zná. Pro padouchy je nerozlousknutelným problémem, že nedokáží zjistit, který ze tří hackerů je mastermind, ačkoliv je to trápit nemusí (protože mají v rukách všechny tři). Hlavní hrdina - jeden z mistrů útěkářů - si až kdesi v pozdním průběhu uvědomí, že "musí jednat nepředvídatelně". Teda Ludvo, ty seš hlava! Všichni zúčastnění se celou dobu rozhodují a střetávají na základě situací, jejichž existence je buď kompletně nahodilá, nesmyslná nebo alespoň epicky stupidní. Do toho je ve hře populární technologické udělátko, které má umět ovládat všechno na světě (rovná se jaderné zbraně, kde už jsme to jen viděli?), což je v magickém kontrastu s tím, jak příšerně vypadá triková, potažmo vizuální stránka filmu. Ze všeho nejvíc připomíná laciné sci-fi seriály z devadesátých let, kde se atmoška vytvářela tím, že byla scéna nasvícená zeleně nebo modře a diváka měly ohromovat srandovní barevné blesky. Epizoda takového seriálu byla povětšinou krátká a zábavná. Tady je zábavným maximálně zjištění, do jak příšerného důchodu Rocky s Rambem došli. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, ale ona je to pravda. Vskutku je to tak strašné, jak se povídá. Slyi, proč jsi do toho omg lezl. Neskutečně lajdácky odvyprávěné a zrežírované pokračování, které sice zaujme designem high tech věznice, ale po chvíli divák zjišťuje, že je to celé nebetyčná kravina s otravně rozlítanou kamerou, snažící se zakrýt nulovou bojovou choreografii a laciné triky. Sly se tam objeví jen jako cameo a hlavní postavy jsou všechny tak nějak stejné, takže jsem do konce vůbec netušil, kdo je kdo. A největší gól je, že to asi chtěj dojit dál, protože to končí (obdobně laciným) cliffhangerem. Hvězdu za stylový elektronický soundtrack. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já se od srdce zasmála jelikož hlavní hrdina se jmenoval Shu (čte se Šu) a já jako Linh (čte se Lin) bych s ním fakt tvořila parádní dvojku - ŠuLin :-D škoda, že mě neobsadili to by bylo legendární a já bych mohla pyšně prohlásit, že jsem hrála se Slájem. Sice v hrozivý píčovině a jednom z největších průserů jeho kariéry, ale byla bych tam. Kdo se těší na Sláje a Bautíka tak Vám hned rozbliju iluze - Bautík tam hraje všeho všudy asi pět minut a Sláj možná 15-20. Zblitek filmu tam máme hrdinnýho Shu ve věznici Hádes, kde krom jiných potká šampiona UFC ve welterový váze Tyrona Woodleyho a rozbije mu hubu, aby se pak kámošili. Tyrone má krásný černý jméno Akala (s jeho postojem k rasismu až čumím, že ten film podepsal protože víc negroidní už je snad jen Mutombo nebo Dikembe) a fousiska jako černej Býn Ládin což vysvětluje proč je tak výbušnej. Každopádně to, jaká sračka film je, krásně ukazuje, že ho můžete v cajku vidět dávno před premiérou (cca měsíc) jelikož stejně každej ví, že do kina na to nikdo nepůjde. Chvilku jsem čekala, že šéf věznice bude 200 kg SS (Stývn Segal) a za pomoci dvou milionů střihů svede se Slájem minutový fight. Buddhožel se tak nestalo. Jinak chválím filmaře, že zaměstnávaj lidi postižený parkinsonem ale příště je dejte na jinou pozice než jako kameramana. S rozklepanou rukou můžou třeba Slájovi honit ptáka, ale třepotavej obraz 90 minut v kuse to kurva nechceš. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale tak docela to ušlo. Sly je teda jako nafouknutá bublina, ale jinak to koukatelné je, podobně jako spousta podobných nelogických útěkových filmů z vězení. Jen škoda, že spousta nápadů je jen naznačena (roboti, místnost klidu), ale nijak dál nerozvedena. Bojové scény mají docela slušnou choreografii a jsou i v poho nasnímané, žádné střihy ani lana. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak touhle cestou rozhodně ne. Film, který více méně klame tělem a tváří se jakože nabízí další porci Stalloneho, tentokrát s Bautistou jako sidekickem, je ve výsledku jen hodně smutné akční céčko, kde otěže přebírají zaměnitelní neschopní hezounci, čemuž odpovídá i stupidní scénář. Tady zkrátka pšenka nepokvete protože Plán útěku 2 je jeden z nejstupidnějších a nejhůř natočených a napsaných filmů co se dostal do kin, co jsem za dlouhou dobu viděl. Navíc, tohle zacházení se Slyem je spíše smutné, než aby tomu člověk fandil. Tohle je dobré tak akorát pro masochisty. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Roli jednoho z vězňů si zahrál UFC welterweight champion Tyron Woodley. (coffeeblack)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama