Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Thor a generál Zod na koních proti Talibancům. Formálně dobře natočené, ale chybí tomu přesah. Lidsky rozměr. Fuglsig ve své prvotině nenabízí nic extra. Prostě jen glorifikace amerického způsobu válčení (naházíme tam bomby). Akční scény koně vs tanky jsou ale povedené a řádně syrové. Škoda jen, že se nevěnuje více uzbeckému generálovi. ()

Antabelus 

všechny recenze uživatele

Když už tam s Thorem neúřadovali ostatní Avengers, měli mu alespoň nechat to kladivo. Jako smrtelně vážně myšlený film Horse Soldiers rozhodně nefungují, určitě ne s jejich formou, která nemilosrdně paralyzuje obsah. Chyběl tam opravdu hlavně Iron Man a jeho džouky. Dvě hodiny dlouhý, ale aspoň velice zručně natočený výkřik "THIS IS AMERICA". Podruhé se nepodívám, dávám necelé tři hvězdy. ()

Reklama

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

O těchhle válečných true story začínám pochybovat. Pomalu každý válečný film nese pravdivý příběh. Bojovat proti Al-Káidě, Talibánu, který má tisíce fanatických vojáků, tanků, minometů a pořádný arzenál zbraní a vyhrát s 12 chlapy na koních, no to je už na pováženou. Za chvíli se budou bitvy vyhrávat na kolečkových bruslích s oštěpy. Dávám 50% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Američani v Afghanistánu na koních, někomu to přišlo asi jako dobrej námět na film. Navíc byli tak hrdinní... Šlo tam o dobytí nějakého území kdesi v zaostalé prdeli, kde nežijou jen teroristi, takže to nešlo jednoduše vybombardovat celé. Najdeme tam všemožné kýče válečného filmu a kromě třech hlavních herců jsou ostatní jen do počtu. A ti tři taky zrovna nejsou někdo, koho bych já neameričan nějak obdivoval. Zajímavá mohla být postava jejich spojky (asi z CIA) kšlitovkáře s kšiltem dozadu, ale prostor dostala jen na uvítání v zemi, takže tam byla vlastně zbytečná. Ale je to příběh podle pravdy, kterej leckoho může zaujmout. Mě to ale nebavilo. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Od pár jiných jmen za kormidlem to mohla byt fakt strašná pecka! Takhle je to sice pořád parádní, ale až moc lehký průchod vším tím marastem a bahnem, co tam ti vojávi museli zažít. Nenudil jsem se vůbec, ale v ne málo situací jsem si řekal, že ani neni možné nechitit kulku. Zasloužilo by to přitvrdit. Je tam patrioctví jak od Míši Baye, ale bohužel ne jeho um. 3,5* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)
  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama