Reklama

Reklama

Castle Rock - Série 1

(série)
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, 2018, 8 h 20 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

André Holland, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Melanie Lynskey, Scott Glenn, Jane Levy, Terry O'Quinn, Noel Fisher, Frances Conroy, Ann Cusack (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (19)

septic

všechny recenze uživatele

ani nehodnotím. Sérii jsem dodíval úplně znuděn a u posledních dvou dílů, už jsem to měl jenom zaplé a dělal něco jiného. Slibný start seriálu, který mě unudil až do konce. Méně dílů by tomu slušelo, stejně se tam skoro nic neděje. Je to škoda. Čtenář musí být nadšený ze všech herců bývalých Kingovek a drobných i větších spojitostí s ostatními knihami. Na utahané tempo je každý Kingomilec zvyklý, ale tohle už bylo fakt utrpení. Docela mě mrzí, že mi z nedostatku zájmu utekla pointa celé série, ale znova už se na to dívat nebudu ()

Bratyslavcan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé dva diely boli fasa. Potom ma to začalo strašne nudiť. Naozaj príšerne a seriál ma opustil. Ale posledné tri diely som zhltol naraz a bolo to super. Tak ak budete mať silu vydržte do konca, za mňa to stálo za to. Celý seriál sa odohráva v mysterióznom, tajomnom štýle s chladnými farbami, ale to ma neskôr omrzelo a nakoplo ma znova až v ôsmom diely. Herecké výkony nič extra. Jediný lepší herec tam je B. Skarsgård, ktorý hrá samozrejme psychopata. Väčšina obyvateľov sú strelení magori a psychopati niekedy aj s divnými schopnosťami a to sa mi tiež protivilo. Hororom by som to zrovna nenazval, pretože najstrašidelnejšia vec tam bolo meno Stephen King uvedené v titulkách, následne tam bol aj cca 1-3 krát jumpscare (podľa toho aký citlivý ste typ človeka), a občas strašilo, ale aj to bola skôr napäťová situácia. Čo ma tak najviac potešilo na seriáli boli easter eggs, väčšinou s odkazom na Osvietenie (The Shining) (Mollyna schopnosť Jackie Torrance), našiel som v novinách odkaz aj na psa Cujo, boli tam deti v zvieracích maskách ako z Cyntoryn zvieratiek (Pet Sematary) a celé sa to odohrávalo v okolí Shawshanku. Seriál mal lepšie diely a aj horšie diely, len smola je, že tých horších bolo viac. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa rozhodli, že to divákom nebudú vôbec uľahčovať. Castle Rock rozhodne nemožno označiť za komerčný seriál, prípadne za seriál, ktorý má za účel diváka chytiť a pomocou zaručených dramaturgických prostriedkov nepustiť až do konca. Tým pádom bola strata značnej časti publika v priebehu 10 epizód nevyhnutnosťou. Ak ale pristúpite k seriálu otvorenejším spôsobom a pôjdete mu vopred, má sa čím odmeniť. Za najväčšiu slabinu prvej série považujem nevyrovnanú kvalitu jednotlivých epizód, mne to skákalo medzi troma až piatimi hviezdami, čo je na niečo, čo chce byť pevným celkom, predsa len príliš. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplikované, neprvoplánovité a překvapující dílko stojí na dobře podaném mystériu místa a záhado-logických prvcích. Režie, výběr hlavních představitelů i samotné herecké výkony už jsou poněkud slabší, afroamerický hlavní hrdina čpí navíc rasovou korektností. A tak hledíte na poněkud utahaný sled dílů ukrývajících pár logických lapsů (především dlouholetým vězněním o tmě a samotě si ti kluci procházejí jak májovým sadem). Straší se pomálu, atmosféra houstne spíš méně než více a prsty si neukoušete, protože k srdci vám žádná postava nepřiroste. Na druhou stranu to není vymyšlené špatně a první řadu tak lze považovat za promarněnou příležitost - po dlouhé době má nějaký quality seriál zajímavý scénář, který drží slušnou úroveň po celou dobu včetně závěru. Téměř ****, ale jen téměř. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto se nepovedlo. První díl velmi dobře navnadí, ale o to víc těch zbývajících devět zklame. Některé díly jsou vysloveně vatovou výplní, jakoby je scénáristé vymýšleli za pochodu, jakoby nebyl od počátku jasně stanovený koncept. Klika, že jsem první sérii viděl až po té druhé, která je naopak vynikající. Po tomto bych ji totiž vidět nechtěl a byla by to obrovská škoda. Průměrné hodnocení série vychází na tři hvězdy, ale reálně jako celek jsou to dvě. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (4)

  • Když Henry Deaver (André Holland) navštíví Marthu Lacy (Frances Conroy) kvůli informacím ohledně jejího zesnulého manžela, objeví v jeho pracovně složku s výstřižky z novin o historii Castle Rock. Mezi články můžeme najít článek odkazující na novelu Tělo / Stůj při mně (1986), objevuje se zde i zmínka o  vzteklém psovi – Cujo, vzteklý pes (1983), dále je zde článek, kde je zmíněn Leland Gaunt - Obchodník s hrůzou (1993). (Reesam)
  • V úvodu můžeme slyšet větu: „Byl to ten podzim, kdy našli venku u kolejí tělo toho chlapce.“ Jde o referenci na povídku „Tělo“ od Stephena Kinga. Ta se dočkala filmového zpracování pod názvem Stůj při mně (1986). (Rammos)

Reklama

Reklama