Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (1)

Dabing Street (2018) 

Ve výsledku docela zklamání. Ne sice nijak veliké, ale zato ne úplně malé. Rozhodně jde o nejslabší seriál Dejvického divadla (ačkoliv mohl být úplně klidně nejlepší) a Přebor i Čtvrtou hvězdu nechává hodně daleko za sebou. Největším problémem tohoto seriálu je, jak se ukázalo, absence Miroslava Krobota, který si pro sebe, jako již tradičně, ukradl naprosto veškerý prostor a nejen, že je jeho postava nejlepší, ale nejlepší jsou i díly, ve kterých režisér Janda vystupuje - a kromě toho tam háže jednu legendární hlášku za druhou, naprosto neskutečně suše, to jeho podání je fakt luxusní (Dabing mě neskutečně sere). Naprosto vynikající byla i camea Jirky Bartošky, Viktora Preisse, Filipa Švarce, Václava Faltuse a Ivana Trojana a skvělé vedlejší postavy Norberta Lichého a Martina Myšičky. Bohužel, hlavní postavy už tak sympatické nejsou - a to ani jedna. A čím víc dílů bylo, tím víc se chovali jako kreténi (což mě brutálně naštvalo hlavně v 10. a 11. díle, kde už to fakt přeháněli). Naprosto dokonalé epizody, ve kterých funguje úplně všechno a kde se humor obzvlášť vyvedl, jsou první (hnedle úvodní sekvence a smuteční proslov Jirky Bartošky), druhý (celý), čtvrtý (že si tam pro tebe dojdu), šestý (Trojan a Norbert mezi dveřma), sedmý (Vietnamci a pointa) a osmý (vyvolávání Filipovského) - což je ale jen půlka seriálu. Ta druhá byla skutečně těžce průměrná (někdy ani to) a jen občas lehce nadprůměrná. A hlavně na konci desátého dílu mi přišlo, že už to opravdu přehánějí. Prostě - zhruba na střídačku, jednou dobrý, jednou špatný. Ve výsledku nadprůměr, ale zklamáním se opravdu netajím. A mimo Krobota je nejlepší Voříšková, z hlavních herců je nejlepší, nejsympatičtější, nejlíp napsaná a.. no, nejhezčí. 75%. Kapitán Filcka je neskutečná kokotina a totálně mě srala. A to jí věnovali takovýho prostoru! ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama