Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (11)

Dabing Street (2018) 

Na začátku dokázali navodit příjemnou atmosféru, která způsobila, že jsem se na to pravidelně těšil, bez ohledu na neustále se střídajícî kvalitativní vzestupy a totální držkopády. Tahle partička je mojí krevní skupinou, jestli se mi má někdo postarat o dobrou televizní zábavu, tak to budou v českých luzích a hájích právě oni. Tentokrát to tak úplně nevyšlo, uměl bych si to představit vážně lepší, ale rozhodně je nezatracuji a naopak doufám, že je obecně vlažné přijetí neodradí od dalších televizních, případně filmových projektů, protože do Dejvic to mám daleko. ()

Jiří Arch (2018) (E01) 

Rozdělil bych to na 4 fáze: 1. úmrtí Jiřího Archa- pro mě fakt dost hrůza, Petra Zelenku s tolikerým pochopením pro infantilitu nepamatuju. 2. před pohřbem- infantilita přetrvala, válcovala ji tady ale jiná špatná filmová sudička- nuda. 3. pohřeb- vynikající, obrat o 180 stupňů. 4. po pohřbu- udrželi to na dostřel od té předešlé mega vysoké letové hladiny (založené na jednom echt vydařeným džouku, ztvárněným někým, od koho bych až takovou míru nadhledu vážně nečekal). Před funusem se o mě pokoušely chmury, ale ve finále zmizely. Těším se na další díly. ()

Budování mediálního obrazu (2018) (E03) 

Je to voľaké čudné... :( Intouši se pokoušejí o lidovou zábavu, jsem z toho v rozpacích. ()

Vulgarismy (2018) (E04) 

Tento díl se konečně povedl jako celek. Těší mě, že si ze sebe i Viktor Preiss umí stejně jako Jiří Bartoška udělat legraci. Miroslav Krobot vážně poděs, zechcal bych se taky. Snad že mám zakřivenou obrazovku, proměnila to ve smích, kterej mi ve výsledku málem způsobil totéž. ()

Ženské zbraně (2018) (E05) 

Nerozpláče mě to. Ale že bych se u toho měl chechtat... Ale hodnotíme po dílech. Tenhle mě vážně nenadchnul. Ten výraz jsem použil už u jedničky- není to rozverné, škodolibé, ironické...- je to v první řadě podivně infantilní. Ty vulgarismy z toho dospělý kino neudělají. ()

Černý prodej filmů (2018) (E07) 

Nakonec jsme mohli být rádi, že to tentokrát komplet celý neobstaral Kapitán Filcka. Moc nechybělo... ()

Ceny Františka Filipovského (2018) (E08) 

Tento díl mi sednul. A Dabing Street jako celek mám navzdory mnoha výhradám rád a těším se na každej další díl. Není to nic světobornýho, ale je to mile přitroublý jako ten obětavej chlapec, kterýho si tady střihnul Václav Neužil. Je mi líto, že mu dnes dal František Filipovský takový kapky a chtěl bych mu vzkázat, že i když jsem viděl stovky filmů v původním znění, cizím jazykům mě to nenaučilo. Hezkých hlasů z dabingu si ale vybavím desítky. ()

Inzerát (2018) (E09) 

Možná to tentokrát nebyla až taková řachanda, ale taky se o to nepokoušeli a to je pozitivní. Tenhle díl totiž opatřili něčím hodnotnějším- emocemi. S těmi jsme se v Dabing Street zatím neměli možnost setkat. Zdá se mi, že tady přituhuje a líbilo by se mi, kdyby se to dál ubíralo tímto směrem. Jinak nápad s profesionální deformací v podobě dabingu běžného pouličního výjevu very funny. ()

Monitoring (2018) (E10) 

Tak fakt je to nakonec hlavně o Pavlovi a o Evě. Studio Zero už je tady jen místem, kde se odehrává jejich bouřlivý milenecký drama. Vyústění může být bezpočet, jsem zvědavej, pro kterou z těch mnoha možností se Petr Zelenka rozhodl. ()

Destrukce (2018) (E11) 

Ty vole, to je depka. Ještě by tady někdo mohl zakalit a máme to komplet. Neměl to původně být komediální seriál? ()

Poslední dabing (2018) (E12) 

Dabing Street měl nadupanej rozjezd- Archova zakamuflovaná smrt ve studiu, Bartoškův smuteční projev, Krobotovy běsy, sebeironické epizodní výstupy Preisse a Cibulkové a od určité chvíle, od určitého dílu už nic podobného nenabízel. Vytratila se z toho nadsázka a měnilo se to v drama. Přiznám se, že mě osobně tento vývoj zklamal. Na něco mě nalákali a nakonec mi servírovali něco úplně jinýho. To je první zásadní výhrada- ta změna kurzu. Druhá moje výhrada úzce souvisí s tou první. Dobře, Petr Zelenka de facto zcela opustil komediální žánr, celé to nechal zvážnět, problémy osazenstva studia ZERO ale působily tak ploše a triviálně, že ve mně coby v divákovi nevyvolávaly žádnou účast. Nebylo se čemu smát a nebylo v co doufat. Nebylo prakticky nic. Jen solidní míra jistoty, že to dá sympaťák Neužil dohromady se sympaťačkou Voříškovou. Kvůli tomu jsem u toho ale nemusel sedět pět hodin. Uvítal bych zásadnější dějové zvraty. A teď nemyslím Mišičkovy zvratky. Ty jsou na seriál málo, není to nic, co už by většina z nás dávno neznala. Když to zjednoduším- vážně nic moc. Škoda, mělo to potenciál. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama