Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Hudební videoklip

Recenze (212)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice silný rozjezd dával naději, že to bude pořádná palba. Bohužel s přibývajícími díly se vytratil humor a seriálu pozvolna docházel plyn, aby se zastavil na místě a posléze vyšuměl do ztracena. Každopádně první polovina byla fakt super, Krobot, Bartoška nebo Preiss tomu dodávali nehorázný koule a i když druhá polovina šla více do dramatické hloubky, musím celkově Dabing street hodnotit jako dílko zdařilé a s převahou lepších momentů ve srovnání se soudobou seriálovou konkurencí i hereckou stránkou. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Už z dosavadních komentářů je jasně patrné, že Dabing Street je typický počin Petra Zelenky - hodně často se pohybuje mezi genialitou a trapností a v podstatě nic mezi neexistuje. Zelenka tu znovu vše staví na svém oblíbeném absurdním humoru a vskutku předvádí humor až geniální (Bartoškův monolog na pohřbu, postava Krobota, Kapitán Filcka nebo třeba vynikající monolog zhrzeného Neužila k Melíškové, který si myslím touží každý podváděný muž pronést alespoň jednou za život), na druhé straně ale také ten na hranici trapnosti (předposlední díl s postavou Martina Myšičky nebo duch Filipovského). S přibývajícími díly humor ustupuje a seriál se mění v melancholickou až nostalgickou podívanou s postavami, které se stávají čím dál většími losery, zároveň jim ale probleskuje naděje, že to může mít jen krátkého trvání. Závěrečný díl pak je takový smířlivý a nostalgický, navíc je v něm 11. září použito jako symbol konce starých časů, které se už nevrátí a je třeba se poprat s novou realitou. Famózní je obsazení, v němž vynikají určitě geniální Krobot, výborní Melíšková, Čermák a Neužil a samozřejmě i neuvěřitelně sexy Voříšková alias Pichna. I všechny menší role byly obsazeny výborně, takže herecky je seriál extratřída. Zmínit se musí i výborná hudba Jana Ponocného. Celkově vzato tak Dabing Street je v současné tuzemské seriálové produkci malým zjevením, i když vulgarit je tu někdy přespříliš, ono datování do devadesátých let je ne vždy dokonalé a některé vtipy jsou skoro trapné. 80 % ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zelenka byl v dobách, kdy se to odehrává (2001), prostě záruka opravdové kvality a vtipu - v kombinaci s herci z Dejvického divadla kór. Pak od něj sice přišlo pár zklamání, ale tímto se opět našel a seriál je to nejlepší, co v posledních letech stvořil. Nemůžu říct, že by tady byly slabší a silnější epizody, protože všechny byly svým způsobem skvělé. Našlo se ale pár nápadů, které se mi moc nezamlouvaly, např. zaseknutej tlusťoch ve dveřích, vyvolávání ducha Františka Filipovského. Ale na druhou stranu většina ostatního pobaví a já si užíval všeho toho přirozeného herectví a dialogů. A pak jsou tu minimálně dvě věci, které musím vyzdvihnout: Berenika Kohoutová se ukáže nahoře bez a seriál Kapitán Filcka, kterej je sice fiktivní, ale já bych ho chtěl vidět, protože je tak ujetej a vtipnej, až jsem se chlámal do prostoru jak blázen. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Toľko vychvaľovaný Miroslav Krobot mi ako herec konečne sadol a bavil najviac z celého obsadenia. Škoda, že mal tak málo priestoru. Naopak Tereza Ramba pôsobí ako diváčka, ktorá na ČT vyhrala súťaž a mohla si tak zahrať jednu z postáv. Celú dobu bola ako päsť na oko. Za naozaj vydarené diely sa dajú považovať len ten o dabovaní poľského animáku a návšteva Viktora Preisse. Inak trapno humor nehumor. Zápletky minimálne pracujúce s potenciálom prostredia dabingového štúdia. Len vzťahové šolichanie, bez ohľadu na kulisy. Nuda, nuda, filcky a zasa nuda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, není to tak dobré jako Čtvrtá hvězda, ale vlastně ani nemohlo a snad ani nechtělo, protože tenhle seriál na to jde zase trochu jinak. Petr Zelenka o něm říkal, že ho točil hlavně pro pobavení a že ačkoliv ke konci trochu zvážní, pořád to nebude nic hrozného. Měl pravdu. Od prvního dílu jsem sledoval všechny ty postavy, které mi postupně byly z různých důvodů méně a méně sympatické, abych se na ně tuším v (před)předposlední epizodě díval se skutečným odporem, ale přitom mě pořád zajímalo, co s nimi bude. Je to zásluha dobrého scénáře a samozřejmě dobrých až výtečných herců. Humor je občas poněkud lacinější a sitcomové situace příliš okatě připravované, ale čert to vem, když jsem se vždycky tak těšil na další díl. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • Zbědovaný dům režiséra Jandy (Miroslav Krobot) se nachází na adrese Tiché údolí 110, Roztoky. (sator)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Probably Will“ od Concrete Blonde. (danielsaf2)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama