Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (13)

Dabing Street (2018) 

Nechápu, jak mohli autoři nazvat tento seriál komedií. Případy 1. oddělení, které vysílala televize před tímto seriálem, obsahovaly vtipu mnohem více. S tímto stylem humoru prostě souznění nenacházím, nebavil jsem se a už od 2. dílu jsem v podstatě setrvačností sledoval, jak je každý další díl horší a méně vtipný. Nesouhlasím ani s tím, že fekální humor zde dává smysl. Paní Archová (Klára Melíšková) mi mluvila z duše, když jí připadal kapitán filcka a prdění apod. nechutné. K tomuto dílu se nehodlám vracet. ()

Jiří Arch (2018) (E01) 

Zpočátku jsem se moc nebavil a obával se, že mě seriálový humor nezasáhne, stejně jako ve Čtvrté hvězdě. Několik absurdních situací mě ale jakžtakž rozehřálo, než přišla postupně přes výstup Škultétyho bomba v podobě geniálního cameo Bartošky. Při jeho výstupu jsem se musel smát nahlas. Očekávaný konec už byl zase vlažnější. Jsem zvědav, s čím dále autoři přijdou. ()

Studio B (2018) (E02) 

Dílo hodné architekta a dění okolo něj byly vtipné, nakonec se i sestřina záliba hodila. Ale celý díl mi vyzněl tak trochu do prázdna, pro pousmání, Krobot mě spíše zklamal. Humor byl trochu rozplizlý, abych se více bavil, potřeboval bych jej zhutnit. Pomalu jsem se přiblížil Čtvrté hvězdě". ()

Budování mediálního obrazu (2018) (E03) 

Konkurz s mladými adeptkami dabingu byly fajn, detektivka s Hynkem Čermákem byla i vtipná, ale nějak tomu chybí na čtvrtou hvězdu drajv. Uvidíme, zda nepřijde s rejžou. ()

Vulgarismy (2018) (E04) 

Bavil jsem se znatelně lépe, než v předchozích dílech. Zásluhu na tom měl především květnatý český jazyk. Pelíšky sem zapadly, ale nebyly originální. Pointa se nabízela dost dlouho dopředu, i tak mě potěšila. Ubohý pan Preiss. ()

Ženské zbraně (2018) (E05) 

Ani nevím, zda jsem nepřestřelil hodnocení, protože jsem se opravdu moc nebavil. Podobně jako u Čtvrté hvězdy, mi asi moc nesedí tento styl humoru. Několik vtipných momentů na začátku, pár vtipů dále, ale celkově spíš ve mě vzbuzuje seriál záporné pocity. Vulgarity byly už přes čáru, protože jediná elegantní vyšla z úst Viktora Preisse. Ostatní (jako seriál o filckách) už bylo na mě moc. Věřím, že se u natáčení tvůrci skvěle bavili, ale já jsem kroutil hlavou. Řekl bych, že jsem došel do fáze cimrmanovského diváka, který zůstal i na druhou polovinu představení, aby viděl, zda bude stejně slabá, jako první. ()

Supervizor (2018) (E06) 

Již od dob Boženy Němcové víme, že když babička šukala od rána po světnici, tak sama. Založit humor na tomto polském slově mi přišlo laciné. Vtip přišel s Ivanem Trojanem, nicméně zamrzl na opakování neobvyklých slov. Vím, že se nebavím, ale skvělé Případy 1. oddělení končí už v devět... ()

Černý prodej filmů (2018) (E07) 

Velice detailní popis děje mě nenadchl, při sledování jsem tedy nebyl zklamaný. Seriál je tak slabý, jak stojí v obsahu. Klára Melíšková je fajn a asi dvakrát jsem se zasmál, ale tento humor asi nechápu. Nedokáži odhadnout, zda vydržím další díl, nicméně jen neočekávám s nadšením. ()

Ceny Františka Filipovského (2018) (E08) 

Chápu, že seriál je veliká nadsázka, tento typ humoru se ale se mnou nepotkal. Sice mě pobavily Čermákovy vlasy a Klára Melíšková je výborná, ale celek mě nebaví. Navíc Václav Faltus opravdu Filipovského neumí. Obsah by mohl být také klidně stručnější, abych se "měl na co těšit", protože právě když jsem si četl, že je Eva šokována, právě byla v televizi šokována. ()

Inzerát (2018) (E09) 

Případy 1. oddělení, které vysílá televize před tímto seriálem, jsou vtipnější. Klára Melíšková je skvělá, Berenika Kohoutová zůstala tentokrát oblečená, námět byl originální. Ale víc nic. ()

Monitoring (2018) (E10) 

Tři hvězdy, neboť nemám jasno, zda je to geniální, či naprostá pitomost. Občas se bavím, více ale kroutím hlavou. Začátek a konec ale lepší dojmy z děje "uprostřed" zabil. Opakuji se, ale tento humor mi nesedí. Zlatý Cimrman. ()

Destrukce (2018) (E11) 

Mirka Spáčilová projevuje seriálu silné sympatie, dokonce v souvislosti s ním použila výraz "kultovní". Její nadšení nesdílím ani po předposledním dílu. Drama ale mohlo být účinnější, než humor, jenž jsem nechopil. Změna je ale pozdní. Fajn Myšička, bezvadná Melíšková, zbytek nestojí moc za řeč.Také stále nechápu, proč obsah prozrazuje dopodrobna 99 % děje. ()

Poslední dabing (2018) (E12) 

Žádná bomba na konec, ani jsem ji nečekal. Byť na psychofarmakách, jediná Klára Melíšková se chovala rozumně. Ostatní jsou buď nevýrazní, či nevtipní. Jediný světlý moment byl překlad závěti. Bartošku z prvního dílu autoři již nepřekonali. Budu se opakovat, ale "Případy 1. oddělení", jež vysílala televize před touto "komedií", jsou rozhodně vtipnější. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama