Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Strašidelný a napínavý příběh založený na skutečných událostech. Terror je příběh o zmizelé arktické výpravě Královského námořnictva. Zachycuje boj o přežití v neúprosném prostředí a posádka čelí strachu z neznámé hrozby. (Prime Video)

Recenze (32)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plíživá a pomalu budovaná silná atmosféra, skvěle napsané postavy, zajímavý příběh a hvězdný casting. První sezóna The Terror je seriálová perla, zručně natočená a nekompromisně návyková.Hodně mi to sedlo i díky historickému zasazení v 19. století a mrazivé Arktidě. Navíc, ačkoliv téměř vůbec nečtu klasické knihy, do téhle předlohy bych se s chutí pustil. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako v skvelej knihe Dana Simmonsa, tak v seriálovom spracovaní sú vyložene hororové motívy, ale všetci veľmi dobre vieme, že najdesivejších vecí je schopný človek. Keď chce, vie byť mimoriadne krutou beštiou. Za seriálom okrem samotného spisovateľa (v pozícii producenta) stáli tiež Ridley Scott (Votrelec) a David Kajganich (To z roku 2017). Všetko drsní páni a veľkí cynici. A ich vízia tomu plne odpovedá. Bezútešnosť, depresia, kanibalizmus, smilstvo, beznádej, zlo, letargia, nezmyslené a úplne zbytočné násilie, mizerná morálka, dobrí a sympatickí ľudia umierajú medzi prvými a ako to už bohužiaľ chodí, najživotaschopnejšími sa stávajú svine bez chrbtovej kosti, ktoré vás pri prvej príležitosti bodnú do chrbta a zožerú. Doslova. Koniec seriálu sa relatívne dosť líši od knižného, z čoho som sklamaný (Crozier si zaslúžil románový, nie seriálový koniec), tak ale čo už, taký je život. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Skvěle to ve svém komentáři vystihl Crocuta. Beznaděj a tižívost akrtické noci, která byla v předloze naprosto hmatatelná, se v druhé půlce seriálu zcela vytratila. A tentokrát byly téměř všechny odchylky od předlohy k horšímu. Za některé asi mohl rozpočet, ale jiné působí jako předposrané podbízení se diváckým očekáváním. Je to škoda, protože potenciál to díky výborné předloze mělo obrovský. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Terror je čistá lahôdka, ktorú som si úžasne užila. Dávnejšie som dostala ako darček audioknihu, a teraz mám chuť ju začať počúvať, kým si pamätám seriál. Jared Harris aj Ciarán Hinds sú moji obľúbení herci, plus tam boli ďalšie skvelé herecké výkony. Občasné dojmy štúdiových kulís človek odmávne rukou, lebo po všetkých ostatných stránkach je ilúzia dokonalá. Prilepenie druhej nesúvisiacej série absolútne nechápem (ale nie som sama) a len pri hodnotení pôvodného Terroru zavadzia a škodí. Zatiaľ ju pozerať nemienim. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

strašný pes Falco coby lední medvěd + zrození vraha, který byl vrahem už před svým narozením, čili další spasmatická série křečí tvůrčího teamu před grafy a tabulkami diváckých průzkumů a zmrvená literární adaptace jinak skvělé předlohy ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bručet budu tiše... v šamanově břiše." Brum, brum... Brrrr. Samý přemrzlý led a kosa děsná tak, že by chudák polárník pro trochu tepla i do medvědího zadku vlezl. Na palubě britského škuneru zima jak v Rusku, v podpalubí teplo(uši), arogantní kapitán s kriticky se tenčící zásobou chlastu, plus jeden poctivě se nalodivší vrah, což je vražedná kombinace. Námořníci nemytí, vojáci zpruzení, zkrátka posádka hustá a hladová tak, že by se dala krájet. A jako bonus nekonečná deprese polární noci, kdy čas se plazí po ledových krách ještě pomaleji než eskymák, zdrchaný celonočním šukáním v iglů (to aby s manželkou neumrzli), plazící se za tuleněm v posledním tažení (v něm je ten tuleň, ne eskymák, ačkoli... :-)). Pár rad z Příručky mladého polárníka: Nekrmte lední medvědy, neodporujte kapitánovi a neserte kanibaly! Jezte nohy, (dokud) jsou zdravé, příp. jezte paty, ty jsou nejmíň jedovaté. A hlavně čumte pod nohy (pod vaše, ne pod ty konzumované), kam šlapete! Vyhýbejte se trhlinám v ledu, loužím mysteriózna i hromádkám medvědího trusu. Výpravě zdar! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončenie. Aj cez nešikovné nakladanie s vedlajšími postavami a časom (E09, wtf?), sa to postupne prepracovalo do značného levelu atmosféry zvrátenosti. Predlohu som nečítal. Nápady (vidličky, samovražda, úplne posledný záber...) a niektoré dialógy, prvotriedne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii (!?!?- proboha, o čem bude druhá???) jsem byl seriálem dost zklamaný. První epizoda mě ještě příjemně naladila, aby to pak šlo už jen z kopce ( až na dva záchvěvy naděje v závěru- 7. a 9. díl).Největší problém jsem měl s tím, že se tvůrcům nepodařilo vytvořit kvalitní atmosféru, z toho důvodu mě nedokázali ani vtáhnout do děje, pak na mě ovšem nemohlo fungovat ani napětí, protože mi byly osudy zúčastněných v podstatě ukradené. Hereckým výkonem mě zaujal jedině Jared Harris, nejzajímavějším vývojem prošla postava Jamese Fitzjamese a bavilo mě dění kolem Cornelia Hickeyho. CGI monstrum se skutečně nepovedlo a spousta záležitostí působila příšerně uměle. V pravý čas se vždy přivalila podivná mlha, zatímco postavám v údajných -50 stupních nešla pára od úst, o tom, že by stoupala z roztržených těl ani nemluvě. A ten závěr... Ne, ne, já jsem si sledování v žádném případě neužil. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud byste chtěli srovnávat s geniální předlohou, raději zavřete oči, aby vám z nich nezbyly, zmrzlé skleněnky.:) Toto není adaptace, ale ´´jen´´ inspirace tím supr špalkem. Začnu zápory-dojem brutálně tuhých (běžně od -40°C do -70°C) arktických zim, se zde nekoná ani omylem! Naopak mi přijde, že se to odehrává někde úplně jinde a na jaře, tak při teplotě max. -5°C. Už od chvíle, kdy jsem se dočetl, že se chystá tv verze jednoho z nej.Simmonsových románů, jsem tak nějak tušil, že si producenti ukousli příliš velké sousto...a taky, že jo. Z knihy, kterou jsem naštěstí četl v lednu tohoto r., jsem měl dojem absolutního mrazu, který vám doslova, zmrazí úsměv na rtech aj. Polystyrénové kry apod. opravdu nedělali dojem arktidy. Takže z technického hlediska, byly the best scény uvnitř a vně obou lodí, jejího veličenstva. Naštěstí, klady převyšují zápory. Obsazení, výprava, kostýmy je to hl., co zachraňuje celou sérii a hudba, která ve spojení s vizionářským vizuálem v úvodní znělce (která je to nejbrilantnější na celém s.), vytváří nadprůměrný dojem, který je na plné 4 *. Nevylučuji ovšem, že časem nepůjdu i na plný počet. Nadprůměrné je to ostatně dost. Hudba 99%. R.I.P. Marcus Fjellstrom... 1979-2017 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálu „The Terror“ ve mně nezanechala nějaké skvělé dojmy, ale musí se nechat, že herecky je to seriál na úrovni, bere si zajímavá témata, ale jejich zpracování nemusí sednout každému. Přece jen bych ale druhé sezóně šanci dal, už jen proto, že to bude jiný příběh, z jiného prostředí. Třeba se tentokrát ta atmosféra bude tvůrcům dařit ještě o něco lépe, a hlavně v delší části stopáže. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. mája 1845 vyplávali z Anglicka dve výskumné plavidlá jej veličenstva: Erebus a Terror. Ich cieľom bolo nájsť takzvaný Severozápadný priechod z Atlantického do Tichého oceánu, ktorý by skrátil obchodné cesty medzi západnou Európou a východnou Áziou. Lodiam velil námorný dôstojník a prieskumník sir John Franklin. Poslednýkrát obe plavidlá videli iní Európania koncom júla 1845. Lovci veľrýb ich vtedy postretli v Baffinovom zálive, ktorý obmýva západné brehy Grónska. Po 168 rokoch bol objavený vrak jednej z nich, lode Terror. V roku 2018 prichádza na obrazovky seriál, ktorý mapuje osud posádky. Atmosféra seriálu postupne graduje, odlúčenie posádky od civilizácie ich postupne núti ku krokom, ktorých cieľom je jediné - prežiť. Škoda, že zima nie je tak krutá ako by v tých končinách zrejme mala byť a putovanie pevninou mohlo byť tiež spracované lepšie rovnako ako Tunnbuq, avšak podobných seriálov je málo a The Terror zdobí predovšetkým jeho atmosféra a napätie medzi členmi výpravy viac ako vizuálne efekty. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Seriál s postavami, k nimž si nevytvoříte vztah, s nezajímavým příběhem a s průměrným scénářem, v němž nejsou po napětí, či hororovosti ani památky. Uživatelé, co tady rozdávají čtyři a pět hvězdiček prakticky za nic, by se měli nejspíš podívat na víc seriálů, než na tenhle jeden. ;-) ()

homerr 

všechny recenze uživatele

První půlka dobrá, druhá slabší, vzhledem k tomu, že jsem četl předlohu. (Pouze první série). Škoda, že se právě od té druhé půlky seriál od knihy tak liší, našlápnuto měl na víc... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapivo dobre zvladnutá prvá séria. Celkom zaujimavého seriálu. Ktorí sa podobal až priliš na revenanta. Epizódy dlhé tak akurát. A už len za kameru a prostredie hviezdičky nazvyš. Oplatilo sa pozrieť, dokonca služba amazon prime ponúkla český dabing, aj keď, hladat ho tam je ako ihlu v kope sena. 4* ()

Pafnuc 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, kterému se naprosto dokonale a precizně nepovedlo převést ducha předlohy na televizní obrazovku. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá štúdia rozkladu osobnosti a pomalého, plíživého prepadávania sa do náruče toho najčernejšieho šialenstva vplyvom dlhodobej izolácie od civilizovaného sveta, ovenčená rúškom mystiky. Parádny námet, jeho veľmi starostlivé scenáristické spracovanie a dôsledná psychológia postáv (aj keď tu asi treba chváliť skôr predlohu). Najlepšia rola Jareda Harrisa, z toho čo som videl. Dej je nepredvídateľný, zahustený (za tých 10 dielov preletíme niekoľko rokov) a nebojí sa prekvapiť radikálnymi zvratmy. Gradujúca atmosféra temnoty a depresie je stvárnená skutočne pôsobivo. A to až tak, že tie sporadické útoky CGI monštra (nijak zvlášť nadizajnovaného) výslednému dojmu skôr ubližujú, než by mu pomáhali. Problém mám aj s autenticitou kulís a lokácií, ktoré, obzvlášť v prvej polovici, odohrávajúcej sa v blízkosti lodí, nedokázali zahnať dojem štúdiovosti a takisto aj so správaním postáv. Na to, v akých nehostinných životných podmienkach sa ocitli, nepôsobili príliš zmrznuto. Ale aj napriek nedostatkom je to veľmi solídne, starosvetské dobrodružstvo, ktoré odsýpa až nečakane svižne. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Terror má navonok dve muchy - nevyniká ktovieakým dynamickým dejom a design toho fešáka, čo im chodí kúriť pod kotlom, je na hony vzdialený dnešnému standardu. Ale tu by som aj s výtkami končil. Dobovou atmosférou ide jasný nadštandard a disponuje postavami, ktoré sú šťavnaté, ľudské a prejdú si dostatočne zaujímavým vývojom. Navrch po celú dobu operuje na relatívne malom priestore (prakticky na hrane), no celú dobu nielenže dáva zmysel, ale zvláda pravidelne prekvapiť - a to nielen tým, že sa posádke bez rozdielu nebojí púšťať žilou. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Velice chytlavý příběh. Musel jsem se hned podívat na Wikipedii jak to dopadlo. Tím jsem si to trochu zkazil, ale nevadí. Chápu, že to museli něčím oživit, jenže to je dopadlo hrozně. Ten kříženec yettiho s medvědem byla dobrá volba, ale to provedení. Chvílemi jsem myslel, že je to Predátor. Neslyšný, neviditelný, protože jak jinak dokáže dostat chlapa rozpůleného na loď, když tam hlídkuje námořník. Prostě trochu přitažené za vlasy. To by ještě šlo, kdyby se v druhé půlce neobjevil retardovaný pan Hickey. A začaly intriky, manipulace a vraždění lidí jen tak pro zábavu. Jestli mi něco dokáže zkazit seriál, tak je to právě tohle. 3+* ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Dobré, príjemne mrazivé, atmosférické, ale bohužiaľ nie dokonalé, čo zamrzí najviac pretože tento seriál mal obrovský nábeh na to priblížiť sa k perfekcionizmu. Seriál má dobré a typizované postavy priamo k hercom. Severný pól celkovo je vždy atraktívnym prostredím k pasovaniu sa s nejakou hrozbou. Problémom však bolo, že ono to ani nepôsobí, akoby to bolo v tom ľadovom pekle. Zima nie je tak vidieť na postavách, žiadne omrzliny, opar z úst alebo čiapky so šálmi (!), chápeme sa - sú málo primrznutí. A zásob na tak dlhú dobu museli mať dve posádky asi nekonečno, kým sa v závere neodhodlali jesť kúsky zo svojich kolegov. Kapitán John bol zlikvidovaný príliš rýchlo a k hĺbke jeho postavy som sa nestihol až tak podkopať. Jared Harris berie na seba najväčšiu pozornosť a prerod jeho postavy z egoistického cynika na chápavého priateľa a dobrého vodcu je zaujímavý. Strach z neznámej hrozby, ktorá tu členov posádok postupne likviduje je cítiť a ten divný CGI medveď s humanoidnou hlavou sa celkom podaril, vždy som bol rád keď sa zjavil na scéne. Hickey síce nie je možno tak nebezpečný a nevzbudzuje taký rešpekt ako Hardyho Fitzgerald z Revenanta, ale ako hlavný záporák popri medveďovi obstojí. Problémom mi prišlo okrem tej malej primrznutosti aj to, že častokrát nikto neriešil udalosti z predchádzajúcich epizód, akoby všetci zabudli na to podstatné alebo desivé, čo sa v minulej časti stalo a všetci to automaticky odignorovali. Niekde v druhej polovici jeden z členov posádky spáli skoro všetky zásoby oboch posádok a v druhej časti to nikto nerieši, len sa asi o dva diely neskôr zrekapituluje celkový stav zásob a zhodnotí sa, že asi majú toho jedla málo. Plus tá oslava mi vôbec nedávala zmysel. Chápem, išlo o odreagovačku, ale schlastať sa a vyjesť masívne chody zo zásob, pričom by sa nimi malo skôr šetriť než plýtvať, to mi príde trochu nelogické. Skrz veľa zádrhelov a občasnej nelogickosti, je to stále kvalita a oplatí sa ju vidieť, avšak možno nedá divákovi takú satisfakciu, ako častokrát spomínaná kniha od Dana Simonsa, na ktorú sa raz určite vrhnem. Druhá séria ma nezaujíma. Za mňa 75%. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Nadějný začátek,nakonec však zůstalo zhruba u průměru-sice dobrý námět,velmi stísněná atmosféra,ale nějak mě to prostě nezaujalo!Uvidíme další řada?! ()

Reklama

Reklama