Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Recenze (489)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....mastodont na steroidoch a jeho spracovanie filmov Smrtonosná zbraň+Sklenené peklo....skoro všetko v tme-prítmí tj CGI technika, ktorá spolu s hlavným predstaviteľom zhltla väčšinu rozpočtu....pozrieť sa to dá ,ale neohúri.....D.J. žiaľ nemá charizmu ako A.Schwarzenegger......do kina netreba isť stačí TV doma.... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční bezduchý nářez plný klišé s vyborným Dwaynem Jonsonem, v hlavní roli ovšem efektní mrakodrap. Bohužel. vše několikrát viděno, nic nového. Místy přehnané, skok z jeřábu na supermana s jednou nohou nereálný, takových momentů je tam víc, vadili mě davy čumilů, ale jinak vcelku skvělá podívaná. Lépe vidět ve 3D kvůli hloubce. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně a draze natočené debilní béčko, ktery na nedělni večer kdy je sychravo neurazí. 55% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

extrémní ptákovina,která ale na diváka nehraje žádnou habaďůru a nesnaží se tvářit jako něco víc než čím skutečně je.Skyscraper od začátku jede podle old school not,takže je úplně jasné co se bude dít,kdo je padouch a kdo ne a jak vše dopadne.Samozřejmě s potřebným důrazem na rodinné hodnoty.Rock umí být i mnohem víc cool,ale i v téhle jednoduché popcornovce ukazuje,že je právem tam kde je...70% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Dwayne byť vypadá jako dokonalá volba pro vzkříšení akčňáku z devadesátých, tak nakonec tento Mrakodrap naprosto položil k zemi on sám. Tedy né, že by tahle filmová maškaráda byla o něco lepší s jiným hlavním hrdinou, ale Dwaynovi tahle role moc nepomohla, snad se objeví nějaký dobrý režisér jako Cameron a vymyslí pro Johnsona podobnou roli jako byl Terminátor pro Schwarzeneggera. .... HODNOCENÍ: 40% (2*) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento kousek viděl někdy v závěru minulýho století, tedy v devadesátkách, měl bych něco kolem desíti roků, pálil bych plnej počet. Dnes nemůžu hodnotit víc jak průměrnej film. I když snaha se přiblížit těm daným 90kám se cení! Naopak scény s jeřábem, či hrátky pavoučího muže s páskou na římse, to bych asi nechal bez komentáře... Každopádně jednou se to dá vydržet uplně v klidu. Palec nahoru za Rocka, kterej se s tím dvakrát nesere a zkouší všelijakej žánr co mu vleze do cesty! Navíc mu to vychází a stává se z něj težkej univerzál! Ten chlap prostě umí a baví mě! Za mrakodrap ovšem tak 55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsie filmy rezisera Rawson Marshalla Thurbera povazujem Vybijenou 2004 a este dost na urovni boli aj Millerovi na Tripu - no ale tuna sliapol hodne vedla, vidim to na vyklbeny clenok. Pan Skala, teda odborne Dwayne The Rock Johnson mal u mna subjektivne dobry film roku 2015 - tusim sa to volalo San Andreas, no ale tuna sa vyslovene trapi. A zas film nedokaze prekrocit tien kultoveho Skleneneho pekla - tam bol tiez poziar vo vysokych poschodiach, pozeram, ze aj tu. Vtedy v roku 1974 este nebolo zelene platno a taxi na Sklenenom pekle zmlsli aj kaskaderi a pyrotechnici. Holt, casy sa menia a to rychlo, no a teraz su tito dobri chlapci bez prace - staci tu predsa vdaka dost velkemu rozpoctu CGI a mam vymalovano. Prva polka bola ovela lepsia, v druhej len par momentov ma zaujalo - zeriav a este ta megagula ci co to bolo. Kazdopadne prepadak plnym pravom, pane Skala, tadialto cesta nevedie, ne, ne. Je hrozne trnista a kamenita a navyse smeruje len k zumpe : 20 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Bez Dwayneho by to byl hodný film Primy Cool, kde neustále běhají zmutované opice a žraloci. Mě ale Johnson baví, ať už hraje cokoliv. Nereálná blbost, která zabaví. Krásný vizuál, šílený scénář, debilní příběh, ale sympaťák Johnson. Co víc si přát. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Když vypnete mozek, pravděpodobně neodejdete z kina nebo si film nevypnete. Jedinou otazkou, ktera se neustale po shlednuti filmu vraci je: k cemu byly sakra ty vyjizdeci lcd panely v "perle"? Chápu panely na boku/stene a na podlaze. Ale proc tam byly ty vyjizdecí? Jedinym uspokojivym vysvetlenim je, ze kvuli bezradnym scenaristum na konci... Je to prepalene a na par mistech jsem se slusne zasmal. Je to ale dost blby i na popcornový biják. Sorry jako. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoduchá jednohubka o záchraně (jak jinak, než rodiny) z mrakodrapu. Snad až na technické novinky (i když nakonec řeší problém zapnout/vypnout), přeceňovanou lepenku a umělou nohu nic nového. Příběh je ohraný, místy klišoidní drama až otravné. Ale film je příjemnou bezmozkovou oddechovkou, která si nehraje na umění. Některé scény jsou dechberoucí a já jsem se prostě bavil. Tři a půl. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zřejmě film na objednávku čínských soudruhů a lacinější veřejnosti, které bere logiku za sprosté slovo. Pokud dbáte na to, že správný film má vykazovat nějaký logický děj a postavy mají jednat racionálně, Mrakodrapu se z dálky vyhněte. Vypisovat veškeré lapsy nemá smysl, protože by o nich šla napsat kniha. Na druhou stranu, pokud se sháníte po katastroficko-akční jednohubce, která má dobře nasnímané akční pasáže a charismatického hrdinu, určitě Mrakodrapu dejte šanci. Prostě je to jednoduchý film pro jednoduché lidi, který je sice ve stínu Skleněného pekla nebo výborné Smrtonosné pasti, ale své diváky si i tak najde. Nejvíce zamrzí nudný hlavní záporák, protože kdyby zde více postav bylo stejně charismatických jako Dwayne Johnson, mohlo to být na úrovni dle mého oblíbené Povodeň (1998). 65% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl chodit okolo horké žumpy. Cílová skupina je jasně dána místem odehrávání se filmu a poměrem žluťáků v herecké sestavě. Proto je zde spousta věcí typu supermanských skoků, držení se za okraj v kilometrové výšce a IT hovadin, které se západním divákům už neservírují. K tomu přidejte totálně předvídatelný a tupý děj a máte nechtěnou komedii roku. Ještěže tam byla Rockova prostatická haksna, díky které se dočkáte pár lehce černohumorných chvilek. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ta samotná budova byla zcela boží,líbila se mi,a hned bych se tam podíval.A film?Kritickej moc nebudu,prostě asi sem zastydlej puberťák,a tak i to ,co sem hltal v patnácti,mám rád i teď.Opravdu k životu nepotřebuju oskarama ověnčený,a rozumem překypující veledíla.Takže jo,líbilo,jenom bych z toho vynechal ty debilně tleskající davy lidí,protože to mě vždycky sere,a asi dvě scény,který byly vyšponovaný až do nesmyslna.Jinak béčkovej akčńák v pohodě.80%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem, zda dát 2* nebo 3*, nakonec dávám horší 3*. Hlavně z důvodu toho, že se jedná o skvělý akční film, který ale musíte brát s rezervou. Dwayne Johnson byť je to silák, tak úplně nevěřím, že by tohle dokázal zvládnout normální člověk napěchovaný adrenalinem. Nicméně musím uznat, že při některých scénách jsem napjatá a nervozní byla. Zápletka filmu je předvídatelná od čtvrtiny filmu, ale naštěstí to funguje jako dobrý akčňák. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Béčka mám rád, vždycky asi budu, protože si u nich člověk příjemně odpočine a nemusí myslet vůbec na nic. Občas se ale stane, že jsou spíš debilní, než zábavná, což je trochu i případ Mrakodrapu. Vizuálně paráda, ale obsahově velká bída, která vlastně drží jen díky skvělému Johnsonovi. 50% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Dwayne Johnson ve vedlejší lepící páska. V tomto akčním „béčku“ s efekty „áčka“se už stárnoucí herec nespoléhá jenom na svoje svaly, ale také na svou šikovnost ala MacGyver a ani nožík k tomu nepotřebuje. Hraje Willa Sawyera bezpečnostního odborníka, který se specializuje na mrakodrapy. A že to bude Skleněný peklo hadr, tím si buďte jisti. Kdo chce vypnout a jen se bavit, vřele doporučuji. A klišé taky budou, nebojte. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Priemerné béčko, bohužiaľ film moc nevyšiel. Je vidno že režisér čerpál inšpiráciu z filmov smrtonosná pasca či sklenené peklo ale tento film není dostatočne dobre prepracovaný ako tie dva filmy. Filmu chýba prekvapenie, všetko dopredu tušíte a dialógy nie sú realistické. Veža vyzerá ako z videohry a všetko vyzerá neuveriteľné. 4/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený a zajímavě obsazený film, který ale má tááááák blbý scénář, že to nejspíš nepobrali ani ti číňani, kteří jsou zcela evidentní cílovka(podobně jako byl MEG: Monstrum z hlubin). Už ten pitomý nápad, dát Johnsonovi handicap (asi aby to neměla jeho postava zase tak jednoduché) a pak ho prohnat něčím, co je hrubě za hranou absurdity a nedal by to ani zdravý atlet... . Stejně tak bylo podivné chování téměř všech postav(výjma Willa a jeho rodiny, kteří měli jasný motiv-přežít). Prostě i na letní blockbuster je druhá polovina opravdu béčkoidní a jakkoliv je postava Willa a jeho ženy sympatická a nemálo scén je napínavých(i přes zmiňovanou přepálenost), zcela jistě si nenajdu důvod vidět Skyscraper znovu a rozhodně to není film, který bych někomu doporučil. Tři hvězdy dám jen kvůli Rockovi a solidní režii, resp. trikovým scénám. Nezbývá než doufat, že Johnson nepovažuje Rawson Marshall Thurbera za svého dvorního režiséra, protože společně s chystanou Red Notice, to bude jejich třetí spolupráce. PS: záporák byl fajn a Neve Campbell občas jakoby z oka vypadla Lindě Hamilton...pokud by se dělal prequel terminátora, byla by skvělá volba. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně zábavná akční jízda, která neklade přehnané nároky na sebe ani na vás. Sází hlavně na sílu a spoléhá přitom na pěkně vyvedené digitální triky, které jí úslužně obstaraly oku lahodící pozadí. Nic proti ničemu ... průměrné 3* ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama