Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Od začátku vcelku sympatická pohádka s příjemnou atmosférou, dobrým hereckým obsazením a nádhernými exteriéry. Příběh nepředstavuje nic nového, týká se lidských hříchů, souboje dobra se zlem a zakázané lásky. Děj nabízí svižné tempo, dobrý spád a občas nějakou tu nečekanou situaci nebo překvapení. Humorných scén je spíše poskrovnu, žádné vtipné hlášky zde bohužel nenajdeme, avšak komediální atmosféra se místy navodit povedla. Ústřední dvojici čertů role skvěle sedly, nejvíce se mi však líbil pantáta v podání Oldřicha Navrátila, a také povedený záporák, kterého si zde střihnul Jaromír Nosek. Naopak postava Haničky mi přišla až moc nevýrazná, neuvěřitelně mě iritovala postava hraběte, ztvárněná Davidem Gránským. Triky jsou spíše průměrné, dialogy vesměs ujdou. Nejde si nevšimnout hned několika dějových nelogičností, vadily mi i otravné a opakující se písničky, které pohádku jen zbytečně zdržovaly a ve finále jí spíše škodí. Jak už jsme zvyklí, Zdeněk Troška natočil jednoduchou, ale milou pohádku, která má za cíl především pobavit, nicméně je však těžce průměrná a vzhledem k zahraniční konkurenci snadno zapadne mezi tucty jim podobných. 6/10. ()

vox_populi odpad!

všechny recenze uživatele

nuž - vyzerá to na Koniec (dobrých) rozprávok v Čechách...veľmi som sa snažil, ale dopozerať tento rozprávkový paškvil som nedokázal...myslím, že Troškov potenciál je v tomto smere definitívne "vyhorený" Je to, žiaľ, i v nedostatku vhodných "rozprávkových" hercov v Čechách i na Slovensku...obsadiť J. Prachařa do hlavnej úlohy je ako obsadiť C. Buckinghamovú v prípade (podstatne lepšie zvládnutej) slovenskej rozprávky Láska na vlásku - je to zúfalosť, prípadne debilita...Troška sa síce snaží, to sa mu uprieť nedá, ale vykrádanie motívov z výbornej "minulorežimnej" rozprávky "S čerty nejsou žerty" sa mu vôbec nepodarilo a podariť ani nemôže. Že by to skúsil s "Princeznou ze mlejna 3"? Hm... ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ono to sice není nijak sofistikované, chytré a kultem každých svátků se to nestane, originalitou to taky neoplývá a hláškami, které by zlidověly, to taky nehýří, ale je to milé, hezky se na to dívá, sympatické postavy jsou sympatické, zloduši jsou zlodušní, Jana Bernášková moc hezky přešla z roztomilých princezniček na role rafinovanější a já se na ni těším za pár let coby důstojnou královnu, Sára Sandeva převzala od Anrey Černé pomyslný štafetový kolík v kategorii dívčí ústřední hrdinka ze vsi a ta ves a okolí byly prostě nádherné. V hormonálním roztetelení jsem tomu chtěla dát čtyři hvězdy, jenže ani po dlouhé pohádkové absenci vlastně až tak roztetelená nejsem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dá se to. Sice bych to zkrátil minimálně o 20 minut, ale jinak to jde. Teda jo, chvílemi to je takové připitomělé, ale jinak je to taková klasické pohádka,která mezi těmi českými novodobými asi bude vyčnívat, jelikož všechny ty megapokusy typu Řachanda jsou nekoukatelné (a to jsem ještě neviděl Když draka bolí hlava...). Ale postavy zde fungují, děj docela taky (i když místy nudí) a samotný výběr prostředí taky, ale tohle, uznejte, Troška umí. Sice nějaká originální zápletka to není, ale co. 3* ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako nadějná pohádka, když Prachař s Benediktem byli posláni na zemi, aby do pekla přivedli hříšné duše. Což de facto připomíná S ČERTY NEJSOU ŽERTY, kdy Vetchý musel přinést do pekla Dorotu Máchalovou. A inspiraci nebral rozhodně Troška jen v této jedné z našich nejslavnějších pohádek. I to jak Navrátil chtěl dát svoji jedinou dceru Saru Sandevu bohatému sedlákovi Noskovi a ne obyčejnému klukovi (který mi hodně připomíná Jindřicha z PRINCEZNY ZE MLEJNA) jsme již mohli vidět ve TŘECH ŽIVOTECH. Podle mě právě Jindřich Nosek je to nejhorší obsazení v celé této pohádce. Přehrává, až to není pěkné... Nelíbil se mi ani Karel Dobrý coby Lucifer. Za to Prachař s Benediktem byli milým překvapením jakožto strašně popletení čerti. Příběh sám o sobě je jen ze začátku zajímavý, pak se už začne natahovat a pohádka přestává bavit. Má klesající tempo jako další Troškova pohádka ČERTOVA NEVĚSTA. [2722. hodnocení, 141. komentář, 57%] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • „Bába“, kterou čerti odvezou zkraje filmu na trakaři domů, sbírá borové větve pod břízami. (ČSFD)

Reklama

Reklama