Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (CinemArt)

(více)

Recenze (525)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Z toho mám takové smíšené pocity. Vypadalo to zajímavě. To nepopírám. Jen mi unikly některé věci, respektive přítomnost některých osob v ději. Některé jak rychle přišli, tak zase odešli a říkám si, proč je tam teda dávali. Stejně tak co tam dělal buzna Chrísek Hemswortík. To jeho homoušské nakrucování mi bralo úplně požitek z filmu a měl jsem chuť to vypnout. /plně zbytečná postava, bez vysvětlení. No mohlo by to být pěkné, ale nemělo to vůbec pointu. Jaký význam měl teda ten hotel, že byl ve dvou státech? No škoda. Kdyby to bylo zpracováno s tím, že ty osoby do toho hotelu něco přitáhlo, nějak by byly propojené jejich osudy, více objasnění, líbilo by se mi to více. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu rozhodně nelze upřít snahu, ale dělá to bohužel tak okatě, že mi z toho vychází fakt, že tohle vše už jsem někde viděl. Ano, narážím samozřejmě na 8 Hrozných od Tarantina a pokud jsem dal tehdy čtyři hvězdy (i když je to podle mě nejslabší jeho film za poslední dobu), nemůžu jít dneska výš ani náhodou. Skoro stejný scénář, stejná a neúměrná délka a hodně podobný konec. Jen v tom prvním případě bylo herecké osazenstvo na vyšší úrovni, než tady a to je asi zhruba jediný důvod, proč to nakonec odpalím na lepší tři. Hlavním zjištěním je pro mě fakt, že Jeff Bridges tohle sám neutáhne, i kdyby se snažil sebevíc, ostatní jsou totiž pouze do počtu, včetně Dakoty Johnson, která si po 50 odstínech, ani nevím čeho všeho, zkusila trošku drsnější žánr. Kdyby měly její role podobný osud jako tady, možná bych se na ní začal i víc dívat. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hned od první scény jsem věděla, že tohle bude parádní jízda. Je to přesně ten Goddard, co natočil Cabin in the Woods. Pulpová zábava, která se stále drží thrillerových formalit. Nejvíce mě překvapilo, jak velké srdce ten film má prostřednictvím postav Jeffa Bridgese a Cynthii Erivo, kteří podávají skvělé výkony, co mě až dojaly k slzám. Příběh se vrhá tolika směry, že jste neustále překvapeni tím, kdo umře/objeví se na scéně. Někdy bych jen některé postavy nechala žít déle a jiné odpravila dřív. Taky by filmu prospěl vydatnější střih. Stále se ale jedná o jeden z nejoriginálnějších počinů roku. Hemsworthův taneček na Deep Purple mě bude bavit ještě dlouho. Měl by záporáky hrát častěji. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu, si dovolím udělat, malý (velký) SPOILER - režisér velice šikovně a zkušeně, odvede pozornost od úvodní scény, které dle mého je stěžejní a minimálně pro dvě postavy velice důležitá a rozhodující, v tom jak dál. Každá z postav, je něčím unikátní a každý její tajemství, je dobře schováno a některá tajemství, sou hodně temná, jiné je zase naprosto normální, ale v kontrastu s tím vším okolo, tak dotyčná osoba, působí že skrývá něco víc a jedno tajemství, u jedné z postav, nad kterou sem ohrnoval nos a smýšlel sem o ni, že je prostě slabošská, má tragické tajemství, takže pohled na něho se mi změnil. A pak je tady hlavní příběh, který se dotýká všech postav, ať už chtějí nebo ne, a to je příchod samotného boha hromu........tady jenom někoho, kdo si hraje na boha, ale je to šílený psychopat, který má v sobě kousek Charlese Mansona. A byť to neni tak krvavé a možná i někdo bude namítat, že to nemá tak temný konec, tak si vzpomeňte na úvodní scénu, na kterou jste málem zapomněli. A to všechno podtrhuje, naprosto dynamický a famózní soundtrack. Cynthia Erivo šup šup Oscar a každý film s Jeffem Bridgesem, je vždycky z neznámého důvodu cítit po whisky, tabáku a střelném prachu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bad Times At El Royale" sa nakoniec ukázal byť vskutku dobre napísaným filmom s dobrými postavami, ktoré som mal záujem sledovať od začiatku do konca. V mnohom mi to pripomínalo film Quentina Tarantina "The Hateful Eight". Spracovaním, dialógmi a musím povedať aj spôsobom, akým sme spoznávali jednotlivé postavy. Možno je pravda, že tentokrát sa neocitajú všetky postavy v jednej miestnosti počas celého času, no iné paralely tam viditeľné pre mňa sú. Už len minimálne faktom, že tu máme postavu, ktorá viac-menej všetko pre našich hrdinov pošle do skutočných pekiel. Keď sa s postavami stretneme prvýkrát mal som strach, či ma budú baviť a ako na mňa zapôsobia. Dakota Johnson vyzerala byť nič moc, no nakoniec mám pocit, že všetci mali niečo do seba, každý z nich podal skvelý výkon a všetci naši hrdinovia sa ukázali byť veľmi zaujímaví. Miesto, kde sa môj záujem o film začal trošku rozpadať prichádza ku koncu, kedy na scénku prichádza Chris Hemsworth. A nechápte ma zle. Skvelý herec, vynikajúci výkon a skutočne zaujímavá rola, do ktorej sa dostal. No môj problém s jeho prítomnosťou je ten, že zrazu ma z toho konceptu tých šiestich postáv, na ktoré sme sa sústredili kompletne vyhodil. Zrazu sme tu miesto toho mali veľmi sebavedomého manipulátora, ktorý si užíva byť veľkým zloduchom a má radosť zo svojich činov. A úprimne hovorím, že nemal pre mňa toho moc čo ponúknuť. Skutočne by som si prial, aby ten film bol len o tých hrdinoch, ktorých sme mali, ktorých sme spoznali, a dali do toho všetko čo sme potrebovali. A obišiel by som sa bez toho ruletového finále. Ale na druhú stranu je to spracované dostatočne dobre a je tu pár momentiek, ktoré z toho tiež pre mňa veľmi dobre vyplynú. Najmä posledné momentky s Milesom sú veľmi silné a dobre spracované. A dáva to tomu všetkému význam a aj nejaké posolstvo. Všetci sa bojíme pekla. A nikto nechce odísť z tohto sveta s pocitom, že ho na konci čaká peklo. Takže to bolo super. Nebudem sa už opakovať, všetko čo som chcel k tomu povedať som už povedal a reálne film odporúčam na zhliadnutie, len mám pocit, že mohol mi ulahodiť aj o niečo viac, keby to ostalo v tom tóne, aký sme mali pred tým veľkým ohnivým finále. Čo ale na filme ešte musím vyzdvihnúť je jeho nádherné vizuálne spracovanie a skvelá hudba, ktorá to neustále dokáže posúvať vpred. Hodnotenie: B+ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jako ten pseudo Tarantinovský styl a forma mi ze začátku sedla a celkem mě to i bavilo, ale později to přešlo do neskutečně ukecané nudy. S příchodem Hemswortha už jsem usínal. samozřejmě všichni herecky na výborné úrovni a odvedli skvělý výkon, ale s každou další minutou už jsem proklínal čas, protože film se zdá být nekonečný, a protože nemám rád většinu Tarantinovek, tak tohle nedopadlo o nic lépe... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další film, který měl potenciál na víc. Dobré obsazení, tarantinovská atmosféra a pěkný vizuál ovšem neutáhnou přepálenou délku ani scenáristickou bezradnost, která se projeví po příchodu Billyho Leea na scénu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film je něco mezi Identitou a The Hateful Eight. Relativně komorní záležitost o pár hlavních postavách, kde se postupným vyvražďováním v krásně atmosferické náladě balancující mezi napětím a artem propracujeme až k jakémusi rozuzlování pravdy. Nicméně nástup Billyho Lee byl smuténka. Chris Hemsworth zklamal. Jeho herecký výkon vedle "obyčejné" černošské zpěvačky byla pouze odvedená práce, nic víc. Bez charismatu a snahy. Ten konec sundal pátou hvězdičku. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nač dobrej námět, když dialogy jsou uplně k ničemu? Nač narvat každé postavě backstory, když 99% postav lezou na nervy? A nejzbytečnější věc.. proč to kurva bylo rozdělený na kapitoly? Já vim, já vim.. tady někdo zkoušel styl jedinečnýho režiséra, ale tohle umí udělat málokdo. Hudba.. dejme tomu oká.. ale mám pocit, že ty songy ze 70tek cpou ted leckam. Jediný co chválim.. nemá to hlavní postavu, která tam všechny vobídakuje, děj mě vtáhl.. ale prostě jak už jsem psal scénář a totalně debilní nesympatický postavy..ugdákaná černoška, nehodící se thor, parodie na Holanda, dvě nesympatický píči, rádoby vtipnej týpeček s kvádýrkem..všichni mě strašně vytáčeli, až na toho senilního kněze. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že na veľmi dobrý film príde do kina tak málo divákov, že si to v skutočnosti táto novinka Drewa Goddarda, ktorý nemá nič spoločné so Jeanom-Lucom Godardom, vôbec nezaslúži ? Na jednej strane mi to vyhovuje, lebo aspoň nezaznamenávam hocaké rušivé elementy, ktoré s väčším počtom divákov pridávajú na vyššej pravdepodobnosti, že sa tak aj udeje_ Režiséra a scenáristu v jednej osobe mám už dávno zafixovaného z čias legendárneho seriálu- Nezvestní, ktorým som venoval strašne veľa času, keď na nich spolupracoval, a odniesol si z neho veľký dôraz a cit pre vizuálnu stránku a retrospektívu-flashbacky. A to je pre Zlé časy v El Royale skrátka zásadné ! Niekoľko postáv príde do jedného HOTELA, ktorý ukrýva viacero hádaniek, a s príchodom týchto charakterov sa situácia začína čoraz viac vyhrocovať, stupňovať, znepríjemňovať, keď NAJLEPŠIE na všetkom je to, že nikdy nedokážete poriadne odhadnúť, čo sa ďalej stane, je to nepredvídateľné ! Títo ľudia, ktorí tu strávia jednu noc, sú samy o sebe obalení rúškom tajomstva. A klasický, nočný spánok nepripadá v úvahu. Film perfektne funguje v prítomnosti, ale i v spomienkach_ Herci. Sú viac, než dobrí, najmä Jeff Bridges a Cynthia Erivo. „Príde i THOR, ktorý bude za takéto tchora” . Prekvapila Dakota i jej filmová sestra Cailee Spaeny. Celé to ma taký retro nádych, a la 60. roky, čiže kostýmy a výprava sú tomu aj patrične upravené a prispôsobené. Kameraman Seamus McGarvey vytvoril parádne zábery_ Spočiatku som ani netušil, že zhliadnem v kine konečne obstojný film, pretože riadiť sa podľa iných recenzií, komentárov, názorov, nie je občas najlepší nápad, lebo aj tak si to musím nakoniec pozrieť sám, a podľa toho si vytvorím svoj ucelený obraz o tom, čo som videl. Nenechávam sa ovplyvňovať úvahami druhých, vtedy by som ani nevedel rozlíšiť, čo je dobré, a čo je naopak veľmi zlé !!! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je skoro na spánok, máločo sa udeje. Jedine zapamätateľný je otravný spev tej černošky, čo sa opakuje až do konca. Ale aspoň máme ale možnosť porovnať vyvíjajúce sa herecké výkony, kde jasne vyčnieva Jeff Bridges. Na druhej strane Dakota Johnson stále dokazuje, že herecké gény ostali niekde na pol ceste medzi opuchnutými varlatami Dona Johnsona a ďalším psychickým zrútením Melanie Griffith. Jej najlepším hereckým výkonom aj naďalej ostáva opaľovanie sa hore bez na nejakej pláži v Malibu. Druhá časť je už thrillerovejšia, ale nepokakal som sa z toho. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film není nějakou velkou událostí, ale nikdy nenudí příliš. Všechny části skládačky do sebe hladce zapadají, přesto má člověk pocit, že něco důležitého chybí. Princip všech tří titulů zůstává týž: rozvíjí se tradiční modelová situace v uzavřeném prostoru, odkud málokdo vyjde živý.Jeff Bridges má milou sebeironii. Vedle špinavých tajemství zvráceného hotelu odhalují jeho návštěvníci své vlastní úchylky, člověk začne být vděčný, že jich nepřijelo víc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film s hromadou postav a několika úhly vyprávění v kulisách zapadlého hotelu. Postavy jsou zajímavé a čas od času se tvůrci vytasí s nějakou zajímavou pointou nebo scénkou. Jako celek se ale jedná o slabší pokus o Quentina Tarantina, kterému chybí zajímavější dialogy a příběh. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Úžasný film - ve více ohledech. Po vyprávěcí stránce (střídaní postav a postupné odhalování jejich identity, práce s opakováním situací z různých úhlů a vůbec práce s časem), po stránce technické (zajímavé triky a hříčky s kamerou a "šmíráckými" zrcadly) a až překvapivě silný film po stránce myšlenkové (o potřebě víry v lidské i vyšší dobro, jakkoliv je svět sám o sobě krutým a zkaženým místem). Naprostá lahůdka... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá opravdu velice zajímavě, spousta postav, super retro atmosféra i hotel, dobří herci, Tarantino feeling...ale čím víc děj ubíhá tím víc se odvrací od zajímavých témat a začíná se zajímat o naprosto nezajímavé charaktery a splétá dohromady totálně rutinní příběhy s rutinní zápletkou i chabou pointou a to má přitom ze začátku tak úžasně rozdané karty. Jakmile ale umře agent FBI, věděl jsem, že je zle a že příběh půjde jiným směrem a to je kurva, ale kurva škoda. Historie úchylného hotelu, ve kterém se sjížděli (doslova) všichni důležití lidé USA, přičemž je sledovala a odposlouchávala tajná služba a jako bonus jejich hrátky nahrávalo samotné vedení hotelu má takový potenciál, že upřímně doufám a modlím se ve vznik seriálu třeba pro HBO, protože vidět pár slavných herců a politiků, sledovat tajnou službu a jejich motivy a hry plus zjistit vše o vedení hotelu a jejich úmyslech s pásky slavných osobnosti přímo vybízí ke vzniku naprosto legendárního a předem kultovního seriálu a natočit VOD show s jednoduchým názvem El Royale je snad kurva povinnost! Protože všechno tohle úžasný režisér doslova přelítne a divákovi servíruje příběh senilního zloděje, ublížeňoučký opice a dvou vypatlaných sester, které utekli něco jako Charlesu Mansonovi, kterého hraje nabukvičelý Thor. Ze zklamání a letargie mě v druhé hodině vytrhnul příběh pikolíka, který to celé vytrhl z nudy a překvapil svojí originalitou. Jinak si ale Goddard neúspěšně hraje na Quentina Rekreanta a famozní pod zápletku nechá nepochopitelně ležet nevyužitou. ZKlamání, veliké.60%, ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

...ale kde jsou ty časy, kdy filmy mívaly 120 minut... Cynthia si zaslouží nominaci na Oscara a Chris nebyl nikdy lepší.. Celé osazenstvo zahrálo tip ťop, potěšil štěk Xaviera Dolana a vůbec mi nevadilo, že to byla tarantinovka jako z časů Reservoir dogs... Parádní biják. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zatímco v Chatě v horách se Drew Goddard vypořádal s horory, Zlý časy v El Royale jsou další žánrovou poctou, tentokrát věnovanou Quentinu Tarantinovi. Goddard vystavěl komplikovaný pulpový příběh s retro laděním (zlaté časy El Royale zažil v 50. letech, zlé časy se odehrávají 60. letech, takže má špičkovej dobovej soundtrack) a věrný žánrovým pravidlům si pohrál s každičkým detailem. Nejde v ní jen o ukrytý balík peněz, ale i třeba tajnou pásku, na který je zachycený někdo „mrtvý a slavný, kdo dělá velmi neslušné věci“. Na koho se odkazuje, je zřejmé, a že se (opět v rámci žánrových pravidel) divák nedozví, co na natočené pásce vlastně je, lze dopředu dobře tušit. Zvratů tu je víc než u Hitchcocka, nikdo není tím, jakým se zdá, ne náhodou se děj odehrává zrovna ve čtyřech hotelových pokojích... Jenže zatímco v Chatě v horách Goddard svou poctu hororům zvládl, tady ve snaze vyrovnat se svým vzorům příběh přece jenom překombinoval. Byl to záměr, který ale tolik nevyšel – nenadálé zvraty začínají být postupem času trochu otravné, aby se do filmu všechny vešly, stopáž se natáhla na 142 minut, čímž se unaví počáteční spád a přijde uspávací nuda. Geniální dialogy, jaké píše Tarantino (a proto jsou jeho filmy o partě gangsterů, kteří jenom postávají ve skladišti a u toho klábosí, tak zábavné), Goddard napsat zatím nedovede. Plus Jeff Bridges, úžasně slizkej knírkatej Hemsworth a Cynthia Erivo má famózní hlas. Mínus je Dakota Johnsonová, která sice nedostává nařezáno jak v Padesáti odstínech a ohání se brokovnicí, ale hrát podle mě pořád neumí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Premárnená príležitosť dotiahnuť skvelý ( hoci nie príliš originálny ) príbeh do úžasného konca. Posledná tretina tarantinovsky ladeného filmu je v silnom kŕči a nepomôže mu ani samotný záver. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočeno, řekl bych po Tarantinovsku. Příběhy jednotlivých lidí jsou zajímavé, příběh v hotelu El Royale také. Ovšem v některých chvílích je to hrozně zdlouhavé, pomalé... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Filmařsky naprosto uspokojující záležitost. Výrazná vizuální stylizace, působivá výprava, pěkné záběrování. Všechno to krásně ladí a krásně se na to taky kouká. Takže se vlastně dá jen čekat, jak moc velká tarantinovská kopírka to bude a jestli to alespoň dá nějaký ten smysl. Jak už to tak u podobných mysteriózních stylovek bývá, první část filmu silně převyšuje tu druhou. Dokud nevíte, co kdo proč a jak dělá, je to zábavné a nemusí to dávat smysl. Pro mě osobně nastává bod zlomu v momentě, kdy se v ději objeví Chris Hemsworth. Přichází totiž fáze postupného odhalování a vysvětlování. Ne že by to nedávalo žádný smysl, ale dynamika děje jde výrazně dolů, postupně se uzavíráme se všemi postavami v jednom prostoru, a to už chce opravdu velký tarantinovský um, aby to celé neopadlo. Jako popcornová zábava na večer je to naprosto dostačující, jako stylové retro, které by nějak výrazněji osvěžilo daný žánr, tomu chybí větší tah na branku až do samotného finále. 6/10 ()

Související novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama