Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (CinemArt)

(více)

Recenze (525)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Boha, toto sa tak chcelo hrať na tarantínovku a pritom to má od nej tak ďaleko, jak ja od Fekišoviec. Zdlhavá, nudná píčovina, plná nesympatických hercov, otrasného deja a zabitého potenciálu. Kým sa ten film rozbehne, vy mentálne dospejete a upečiete koláč. A keď sa to už aj rozbehne, tak to opäť tak zastagnuje, že sa chcete zabiť, lebo do konca chýba ešte niečo cez hodinu. A potom konečne príde koniec a vy ste radi. Úprimne. 1 z 5 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Mix Tarantina a Lynche, samozřejmě v nižší kvalitě, ale konverzačních mystérií s dobrým obsazením se opravdu mnoho netočí a toto nedopadlo špatně. Hemswoth jako guru má opravdu překvapivou roli, téměř s nádechem ironie. Za zhlédnutí film stojí, ale snímek roku to není. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Takový Tarantino po domácku! Filmu určitě neupřu napětí, které se táhne napříč těmi víc než dvěma hodinami a kdy člověk neví, kdo se vlastně dožije konce. Body ubírám hlavně za to, že po různých perspektivách a zjištění skutečností se příběh leda zdržoval zbytečně prodlužovanými dialogy (které ale nebyly tak geniální, jako v Tarantinovkách). A taky za uvřískanou černošku, jejíž častý a příliš dlouhý zpěv mi osobně spíš lezl na nervy. Jinak? Slušný, ale extrémně dlouhý film, který mě rozhodně nezklamal. 70% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino by si mohl zatleskat, jelikož "Bad Times at the El Royale" jsou jasným příznakem toho, že se z jeho díla stává kult.. Popravdě nevědět, že to není od Tarantina a přidat trošku typičtější hudbu, tak si to z fleku zařadím do řad jeho tvorby.. A dokonce přiznávám, že by v pořadníku kvality Tarantinových děl tento snímek směle přeskočil třeba "Osm hrozných".. Obsazení je totožné, scény jsou totožné (možné méně brutálnějšího charakteru), hudba je totožná, kulisy jsou totožné,vypravěčský styl stejný, scénář je jako přes kopírák.. Ale dost o Quentinovi.. Všechny postavy jsou boží.. Jeff Bridges chutná v každém filmu jako vyzrálá whiskey a opravdu mě baví.. Chris Hemsworth mi ukázal, že dokáže zahrát i roli excentrického hlavouna pošahané sekty.. A Dakota Johnson vážně umí hrát? "Bad Times at the El Royale" je wow film a naprosto lahodná pocta Mistru Tarantinovi.. Takže jedna spadlá hvězda z plného počtu za plagiátorství.. Jinak jděte do toho.. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem nakonec docela zklamán. Vizuelně je to nádhera! Barevnost, kamera, interiéry, exteriéry, to všechno je krásné. Herecky je to také parádní. Samozřejmě totálně kraluje Chris Hemsworth, ale i Jeff Bridges a Jon Hamm jsou super. Dakota Johnson nepřekvapila, ale nezklamala. Teď ovšem, co bylo špatně. Tak především je to vylmi zbytečná délka filmu a délka rozuzlení. Dalo by se to osekat na polovic, aby se člověk nestihl začít nudit. Naprosto by se mohly vypustit scény se zpívající černoškou (u které bylo opravdu strašně obtížné odhadnout, jak dopadně - ať žije dnešní Amerika!). A celé to mohlo být ještě trošku brutálnější, odvážnější. Když už točím takovýto kousek, tak bych se neměl bát sebevětší ujetosti. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Původně jsem uvažovala nad třemi hvězdami, ale pak mi došlo - za co vlastně? Za Hemsworthovu odhalenou hruď? Za tu jednu scénu Milese Millera na konci, která se mi vážně líbila? To přece za tři hvězdy není. Stopáž byla bohužel úmorně zbytečně dlouhá, zpěv Cynthie Erivo mi brzo začal lézt na nervy a celkově jsem si přála brzy konec. Hotel sice zajímavě podaný ležící na hranici mezi Californií a Nevadou, jenže s tím se nijak víc později nepracovalo. Co mi ovšem mile překvapilo byla Dakota Johanson od které po 50 shades nemám žádná očekávání. Docela jsem se na snímek těšila a čekalo mě zklamání. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat - Goddarda mám ráda a tímto mi přišlo, že je příbuzný s QT ;) Nebudu tu popisovat, zdali se od něj inspiroval či ne - to mě nezajímá - prostě jsem v tom QT viděla hodně a vůůůůůůůůůůůůbec mi to nevadilo :) Když jsem kdysi dávno viděla první trailer - okamžitě jsem věděla, že toto chci vidět :) A užila jsem si to na maximum :) Atmosféra, neodhalené postavy, které za mě krásně kus za kusem poznáváte, víte, že je tam tolik špíny, kolik se tam vejde a do toho super hudba :) Za mě 5* a chci to vidět znovu :) Za mě top námět, skvělý herci a děj - paráda :) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Drew Goddard je šikovný a talentovaný tvůrce, který má trochu více smůly, než se mi zamlouvá. A je to ohromná škoda, protože se velmi snadno může stát, že svůj originální rukopis budu muset změnit. Goddard si svůj nejnovější film napsal a i zrežíroval a mě se líbilo co jsem dostal. Byl jsem zaháčkovaný už od trailerů, a hlavně jsem se těšil jestli film bude podobný předchozímu filmu režiséra, Chatě v horách. Nakonec oba filmy nemají tolik společného, ale to vůbec nevadí, jelikož Zlý časy v El Royale dokáží stát sami osobě. Opravdu moc se mi líbila Goddardova režie, která je velmi jistá a sebevědomá. Užívá si dialogových scén, vyprávění z mnoha perspektiv, a taky má film parádní retro atmosféru se skvělým soundtrackem. Do toho film neustále něčím překvapuje, což je velmi dobře, protože se jako diváci nenudíme. Režisér měl i šťastnou ruku při obsazování, které je zde velmi dobré. Jeff Bridges je neselhávající jistota, a zde je parádní. Cynthia Erivo je pro mě neznámá herečka, přesto tady podává opravdu dobrý výkon. Hodně moc se mi líbil výkon Jona Hamma a jeho dialogové monology. Dakota Johnson je zde parádní a je škoda, že nemá více takovýchto rolí. Dost se mi líbil výkon Chrise Hemswortha, který je úplně jiný, než jsem čekal. Od Lewis Pullmana jsem nevěděl co mám čekat, a nakonec si ukradne nejlepší scény pro sebe a je opravdu moc dobrý. Film má spoustu parádní scén, ať už jde o flashbacky postav, ruletu, vyprávění o hotelu a nebo procházení za skly. Jediné co mě výrazně nesedlo je to, že to je tak o dvacet minut delší, než je třeba. Některé věci bychom nemuseli vůbec vidět, a pár věci se mohlo udělat trochu lépe, kvůli vyprávění. Zlý časy v El Royale je dobrý film, který se mi dost líbil, ale čekal jsem trochu více. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nová Tarantinovka se bohužel nekoná. To jsem z trailerů paradoxně cítil úplný opak. Jedná se pouze o stylovou jednohubku, která vás dostane zvraty, ale nezůstane po ní extra nic hlubšího. Přitom vše začalo stylově a šlo cítit, že bude něco velkého. Bublina se nafukovala a nafukovala, ale splaskla dřív, než bych čekal. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Parádní akční krimi o pomalu gradujícím stand offu v jednom zapadlém motelu uprostřed ničeho. Postavy jsou skvělé, mají drive. Nejvíc mě sedl Bridges a Hamm, nejméně Hemswoth, jehož vstup na scénu je takový sucker punch celé gradaci děje a finálního konfliktu. Na druhou stranu, díky jeho postavě došlo k přestřelce, kde konečně někdo s výcvikem a zkušeností podle toho i střílel (v rozumné uvěřitelné míře, ne střelecký polobůh John Wick). Z čehož mám radost, a dokonce i odpustím Goddardovi to, že se to tam tak odehrálo jen díky tomu, že se mu to hodilo do krámu. Krásná přestřelka, za kterou by se nemusel stydět kdejaký western. A když jsem u těch westernů, nemůžu se vyhnout porovnání s dílem pana Quentina - Hateful Eight. Nechci se rozhodovat, co je lepší, každé má svoje, ale ta paralela je tam velká. Ale El Royale mě bavil. Hodně ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Porovnávanie s Tarantínom sa mi zdá byť infantilné nakoľko film nemá jeho dialógy a ani cit pre detail. Niečo podobné tu ale je. Prekvapujúce dejové zvraty, dobrá hudba, pridávanie a odoberanie hlavných postáv, členenie príbehu na kapitoly a rôzne pohľady. Za mňa bol film do polovice dosť veľká nuda. Atmosféra bola dobrá hlavne tajomný hotel skrýval jedno nemalé prekvapenie a postupne odhaľoval ďalšie čo ma celkom bavilo ale nie na toľko aby to nemohlo byť lepši. Až príchodom Chrisa Hemswortha sa začalo reálne niečo diať a film nabral takú gradáciu akú mal mať od začiatku. Nejedná sa o absolútny priemer ale na druhej strane ani o absolútny top. Goddard dokáže navodiť veľmi chytľavú atmosféru v rádoby malom scénickom prostredí a dokáže s tou atmosférou pracovať čo sa ale týka príbehu je to už o trochu horšie. Ostatne aj jeho predchádzajúce filmy mali nápad ale nebolo to dotiahnuté a to je veľká škoda. Keď si len tak letmo spomeniem na Marťana alebo Svetovú vojnu Z a nehovorím o Nezvestných ktorých koniec do dnešného dňa niektorým ľuďom neviem odpustiť. Bohužiaľ sa Drew radí medzi nich. 75% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ubytování podezřelých individuí (kteří nejsou úplně tím, čím se zdají být) v hotelu na hranici dvou států (jenž také skrývá nejedno tajemství) proběhlo zábavně, svižně, s potenciálem věcí příštích. Jenže postavy (flashbacky) rychle odkryly pravé karty, pomalu neblafovaly a na nějaké rafinované zamotávání linek jich dorazilo málo. Po půlce už bylo vše jasné, takže zdlouhavé, nikam nevedoucí "tarantinovské" dialogy, písničky z jukeboxu či part Chrise Hemswortha (už pro tu jeho neustále odhalenou hruď) zaváněly exhibicí. Vzhledem ke skvělému úvodu ve výsledku docela zklamání. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

El Royale má krásné tempo, po té co Chris Hemsworth nastupuje na scénu (svým bláznivým tancem) to začíná krásně gradovat. Film nabízí jeden zvrat za druhým a vždy dokáže překvapit. Trochu moc se to podobá Tarantinovkám, konkrétně Hateful Eight, ale to není vůbec špatně. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Trailer tvrdil, že Bad Times at the El Royale nebude mít jen jednu hlavní postavu, ale že všichni zúčastnění budou hlavní postavou. A překvapivě tentokrát opravdu nekecal, Bad times dává každé ze svých postav čas zazářit (některým pravda trochu víc) a většina z nich, především díky svým hereckým představitelům, opravdu září. Tahle struktura filmu se sebou nese menší problémy, jako jsou rozjeté a nedokončené dějové linky některých postav a hlavně nedostatek času, na to odvyprávět úplně všechno, co by bylo potřeba, bez toho aby se z filmu stal tří a půl hodinový moloch. Drew Goddard přeci jen není takové ostřílené režisérské eso, aby dokázal natočit druhou Hateful Eight. Co je věc druhá, on se o to ani nesnaží, na rozdíl od Tarantina, kterého mu všichni chtě nechtě předhazují, se trochu víc zaměřuje na postavy samotné a nepoužívá je pouze jako figurky na šachovnici, aby dosáhl cíle. Tím se nestavím na stranu ani jednoho z režisérů, ale myslím si, že porovnávat Tarantina a Goddarda je tady trošku mimo mísu, při hlubším prozkoumání jsou Hateful Eight a Bad Times naprosto odlišné filmy a to nejen z očividných důvodů, jako že se odehrávají v jiné době a na jiném místě. Jedná se o Goddardův teprve druhý film a o to víc je potřeba ocenit jeho snahy, které po většinou dotáhl do konce. Bad Times jsou potěšením sledovat, díky rozmanitosti postav a dějovým zvratům film nemá hluché místo a když už se schyluje k útlumu, vstoupí na scénu Chris Hemsworth a kompletně si ukradne celou show. Tím nejlepším hereckým duem je ovšem Jeff Bridges a Cynthia Erivo, kteří jsou přeci jen trochu víc hlavnější postavy než všechny ostatní hlavní postavy. Zbytek ansámblu za nimi ale nezaostává a sledovat rozuzlení celého filmu skrze různé pohledy a z jiných úhlů je čirá filmová zábava. Bad Times at the El Royale je film opředený záhadami, skvělými hereckými výkony, stylovou režií, nádhernými kulisami, velmi povedenou kamerou a doplněn o parádní dobový soundtrack. Dokazuje, že Goddard je výborný scénárista, který dokáže svůj námět i zrežírovat a že Cabin in the Woods nebyla pouhá náhoda. Je to jedna z mála povedených neo-noirových žánrovek, kterých není nikdy dost, především v poslední době. Jestli si chcete užít skvělý časy v El Roayale, na hranicích Kalifornie a Nevady a k tomu ve společnosti opravdu kvalitních herců, tohle je ta pravá příležitost. 81% ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Kamera v topíčku, skvělý soundtrack, tajemná atmosféra a překvapivé momenty jak ze střižny Tarantina. Tohle měl být highlight podzimu 2018. Jenže není, protože nám ani dvě hodiny a dvacet minut nestačilo odpovědět na řadu otázek, z nichž nejdůležitější jsou: Co měl detektiv Jon Hamm v hotelu vyřešit ? Proč našel řadu sovětských (kulatých) a několik amerických (hranatých) štěnic u sebe v pokoji ? Kdo byl vlastně Jeff Bridges v době mezi loupeží a návštěvou hotelu a co o tom všem věděl Thor ? Proč se vlastně Chris Hemsworth bojí ticha ? Co tam sakra dělala Anastasia Steeleová s brokovnicí ? A od kdy vlastně táta umí péct ? Mohl bych ještě chvilku pokračovat, ale i kdybych se něco dozvěděl, stejně to na 4* nebude. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tento film je důkazem, že z Quentina Tarantina je kult. Jeho styl se ladně a nenásilně prolnul i do plně autorského díla pana Goddarda. A jemu i jeho dílu to jen prospělo. Díky tomu se lépe sžijete s postavami a časem zjistíte, že nemáte moc negativních charakterů. S tím se pojí i propracovaný příběh a postavy samotné, které jsou doplněny bezchybnými hereckými výkony. Co na tom, že někdo z vašich oblíbených umře po první půlhodině? Je to pro lepší a skvělejší film. Krom toho zde hraje pozitivní roli i jistá hravost v příběhu, kdy se nacházíte v hotel napůl v Nevadě a napůl v Kalifornii. S tím si možná mohli více vyhrát. Pokud se necháte vsáknout do tohoto filmu, tak si ho dokážete užít. Určitě jde o něco, co by byla škoda opominout. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

První půlka ještě jakž takž, ale pak zase přišlo peklo alá Tarantino. Vleklo se to strašlivě a k tomu ještě nezbytné sebeonanování...ne, to fakt ne. 34%. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu. Napätie od začiatku do konca. A nemalú zásluhu na tom majú herci. Snáď úplne všetci. A o čom to vlastne bolo? ...pozrite si a možno na to prídete. ()

Související novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama