Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1967, během války ve Vietnamu, nastupuje skupina nových rekrutů na výcvik k námořní pěchotě. Čeká je zde vojenský dril, ale hlavně tvrdý a nesmlouvavý seržant Hartman, který vojáky despoticky drezíruje a šikanuje. Mezi rekruty jsou vojíni Vtipálek, Kovboj a také neohrabaný a tlustý Leonard. Hartman ho neustále ponižuje, za jeho neúspěchy začne dokonce trestat celou rotu. Ne každý je schopen takový dril přežít a zachovat si zdravé myšlení. Leonard se uzavírá do sebe, přestává komunikovat s okolím, nakonec zastřelí Hartmana a pušku obrátí i proti sobě. Vtipálek, po čase seržant, se stane válečným zpravodajem. Dorazí k bojové jednotce, které velí jeho kamarád z výcviku Kovboj. Jednotka je cílem vietnamského odstřelovače, vojáci jeden po druhém umírají, mezi nimi i Kovboj. Vtipálek nakonec nachází střelce, kterého jeho kolega z novin, válečný fotograf, postřelí. Je to mladinká Vietnamka... (TV Nova)

(více)

Diskuze

TomasT342

TomasT342 (hodnocení, recenze)

Jo, tenhle film to v sobě má, po skončení nutí člověka se docela zamyslet.

Ale na mě příliš depresivní, abych mu dal plný počet - takže 4/5.

blatouchm

blatouchm (hodnocení, recenze)

naftalen

Dabing by zprznil minimálně půlku filmu. Dabéři dostávají mizerný prachy, takže to podle toho vypadá. Možná v ČR to tak nevnímáme, protože máme dobrý dabéry, ale hodně záleží na televizi, která to chce vysílat. Dabing na hovno znamená automaticky nízkou sledovanost a televize už ty miliony za práva na vysílání podruhý nedá. Myslim, že většina lidí v čr umí číst, takže titulky nejsou problém. 

MATTcz

MATTcz (hodnocení, recenze)

Ve filmu jde přímo cítět hrůzy války ve Vietnamu, musím říct že Kubrick si dal na tomto filmu opravdu záležet. Opravdu jsem měl v mnoha pasážích špatný pocit, a to se mi u válečného filmu ještě nestalo. Doporučuji zkouknout :-)

Uživatel Individuum smazal svůj příspěvek.

Arnyfe

Arnyfe (hodnocení, recenze)

Trochu mě zarazily některé scény, které byly poněkud povrchní. Například jedna z posledních obětí vietnamské sniperky byl telefonující voják, který dal na obdiv svá záda a byl zastřelen. Chápu, že to bylo záměrem, ale v takovéto situaci to bylo opravdu dosti odfláknuté. Celkově mi i konec přišel poněkud nedotažený. Jednoduše mi tam chyběla určitá šťáva a gradace. Jak bylo řečeno v diskuzi přede mnou, tak Četa je opravdu někde jinde a předčila tento snímek několikanásobně.

Uživatel Arnyfe smazal svůj příspěvek.

Uživatel Arnyfe smazal svůj příspěvek.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

naftalen

Žeby dedicovia filmu boli proti šíreniu dabingových verzií? Neviem ako to je presne, ale každopádne Kubrickové filmy vychádzajú zásadne len v originál jazyku s tit.

naftalen

naftalen (hodnocení, recenze)

zdravím lidi prosím vás možná to tu bylo řečeno ale proč tak výbornej film není s naším dabingem?? děkuji za pochopení

na příspěvěk reagoval fefee, blatouchm

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Nechápu proč Četa otolik příček před Olověnou vestou když je na plné čáře kvalitou horší než Olovená vesta.

na příspěvěk reagoval ssg_Barnes

cRocco9

cRocco9 (hodnocení, recenze)

Full Metal Jacket je v rámci filmů o Vietnamu naprosto unikátní. Každý, aspoň z těch nejznámějších filmů o Vietnamu, zpracovává něco trošku jiného. Lovec jelenů psychické a fyzické zmrzačení veteránů, Četa nepřátele „uvnitř" a Apokalypsa je, aspoň pro mě, taková psychadelická...Stejně jako u většiny Kubrickových filmů je význam na každém divákovi

Uživatel cRocco9 smazal svůj příspěvek.

Rugero

Rugero (hodnocení, recenze)

mě se to zdá celé takové nahodilé, rozhodně nehodné dílo člověka co natočil Vesmirnou odseu...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

opět takový psychologický snímek... herecké výkony, text, a pasující depresivní hudba jdou Kubrickovi nejlépe...

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Lovec jelenů není v žádným případě film o Vietnamu, nebo aspoň já ho za takový rozhodně nepovažuju.

na příspěvěk reagoval Al90

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Tak urcite se jedna o vybornej (proti)valecnej film, hlavne prvni polovina je vyborna, kterej se ale uplne klidne mohl odehravat behem 1. nebo 2. svetovy. Rozhodne to ale podle mne neni nejlepsi film o valce ve Vietnamu, ktera proste byla v mnoha ohledech specificka, coz se o dost lip podarilo zachytit v Apocalypse, Cete, nebo Lovci jelenu.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Nejak ma to nevtiahlo. Lepšie scény sa striedajú s tými slabšími. Hodnotenie: 60%

E-Swift

E-Swift (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších filmů s danou támatikou vůbec. Kubrick byl prostě génius.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Výcvik byl prvotřídní, ale zbytek nic moc. Platoon a Apocalypse Now mě zaujaly mnohem víc.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

@fefee: ako fakt .. film ma v podstate nenudil ale mal som take zvlastne pocity co sa tyka film.zazitku kedze moje hodnotenia sa viazu vylucne na zazitok - teda ako na mna film celkovo zaposobil -- full jacket som videl v originale, badal som tu take "hluche miesta", akcia mohla byt aj lepsie vystihnuta .. a tam kde som cakal trebars nejaku hudobnu vsuvku, ktora by ten-ktory moment este vyssie vyzdvihla,  bolo ticho ... tento film ma velky potencial ale u mna to vysvihlo iba na 2* co pre mna v preklade znamena: ujde to ale nebolo to celkom ono, nieco mi tam chybalo..

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

"...az taky zly filmovy zazitok som z toho nemal...2*" ...si děláš pr**l ne...? :D

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

film ma co to ponuknut no nebolo to celkom ono ...ale zas az taky zly filmovy zazitok som z toho nemal ... 2*

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Genialita majstra Kubricka je aj v tomto filme ďaleko, ďaleko mimo mňa. Filmy bez príbehov mám rád vtedy ak sú aspoň skvelo spracované. FMJ je len zliepanec záberov o vojne. Nič viac. Mne tento film nedal vôbec nič.

Iantaris

Iantaris (hodnocení, recenze)

Film sám o sobě je skvělý, ale trošku mne zaráží český překlad názvu:) Jsem si skoro na 1k% jistý, že tím autoři opravdu nemysleli olověnou vestu...

Reklama

Reklama