Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (173)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Tennant a Sheen skvělí (hlavně Tennant se vyřádil), John Hamm taky k sežrání, ale další vedlejší postavy už tak moc úžasné nejsou, a seriál maličko shazuje i příliš vyprávěcího voice-overu (jakkoli miluju, že je Bůh žena, pořád v tom slyším Gaimana a nemůžu se zbavit dojmu, že si to měl namluvit sám). Využití hudby Queen absolutně dokonalé, ale opět platí - KNIHA BYLA LEPŠÍ. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Sira Pratchetta zbožňuji, takže to možná nebude úplně nezaujaté hodnocení, ale mě tenhle koktejl Terryho laskavého humoru a temnějšího Gaimana, ohromně bavil. Ač jsem bohužel knížku nečetl, i tak vím, že zrovna tenhle typ humoru se těžko převádí ze stránek knihy do filmové podoby. Proto je milé překvapení, že tady se to tvůrcům úspěšně daří. K tomu samozřejmě pomáhá jednak dobře zpracovaný scénář a parádní herecké výkony ústřední dvojice anděle a ďábla (oba dva jsou dokonalí!), ale i vedlejších postav např. Jona Hamma. Co se týče dějové linky dětí je to kapku slabší - to je tak jediná větší výtka, kterou k seriálu mám. Finále s Benedictem a hudbou Queenů jsem si ale neskutečně užíval. Takových adaptací Pratchetta prosím jen houšť a více, děkuji! "What was it that he said that got everyone so upset?" "Be kind to each other." "Oh... that will do it." ()

Reklama

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Good Omens je moje srdcová záležitost. Z toho důvodu jsem se seriálového zpracování celkem bála. Výsledek mě potěšil mnohem víc než jiná adaptace Neila Gaimana American goods. Takhle nějak jsem si to představovala. Ústřední duo je úžasné a táhne celý seriál, je z toho cítit britský humor a atmosféra evokující Pratchettovu Zeměplochu... ()

squawk 

všechny recenze uživatele

Když nemáte ke koukání nic lepšího, tak to jde. Jakožto dospělák nepoznamenaný nostalgií po knižní předloze naprosto nejsem cílovkou. Což by tolik nevadilo, kdyby se dětské zaměření neprojevovalo opomenutím některých dějových linií a iracionálností některých rozhodnutí. No a rozbředle utahaný poslední díl zaručí, že jste rádi, že už je pohádky konec. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Uff. Vzdycky jsem si myslel, ze zpracovat Pratchetta do vizualni podoby je pri zachovani kvality nemozne (protoze ty vtipy jsou proste PODSTATNE lepsi kdyz je ctete z papiru) a tohle je zel bohu dukaz. Svet, postavy a ostatne cely koncept je samozrejme bozsky a v ramci moznosti se to povedlo prenest solidne. Bohuzel je to cele obrovsky uspechane a tomu kdo to tocil zjevne chybela vize. Vetsine momentu, kterym bych se v knize smal a povazoval je za uzasne vtipne, jsem se na obrazovce nesmal skoro vubec. Vetsina napadu, ktere by v knize byly naprosto genialni, zde pusobi jen jako promarneny potencial a jsou tak akorat na pokrceni rameny. Serial by potreboval byt minimalne dvakrat delsi, aby dobre fungoval, protoze diky brutalne osekanemu scenari nema polovina postav v podstate co hrat a na hercich je videt, ze se citi casto jako figurky v nejakem divnem loutkovem predstaveni (nejpalcivejsi je v tomto ohledu Mireille Enos a jeji War). Vsechny ostatni postavy krome ustredni dvojice angel/demon jsou naprosta bida a to vcetne, pro dej, velmi dulezitych postav. I kdyz buhvi, ono to nakonec mozna ani neni scenarem, ale strihem, ktery je i v konverzacnich scenach naprosto straslivy a nesmyslne usekavani zaberu ke konci vety je joke specielne v poslednich dvou dilech. Jakoby strihac dostal pokyn or rezisera, ze musi usetrit alespon 1-2 sekundy v kazde scene. Kapitolou samou pro sebe jsou pak vsechny dalsi remelsne chyby a nedodelky, pocinaje tim, ze polovina hercu je mluvena nekym jinym a jejich hlasy zni polovinu casu jak kdyby mluvili v male koupelne (Anathema je zdaleka nejhorsi) a konce specialnimi triky, ktere do zaberu casto vubec nesedi a je zjevne, ze je postavy "nevidi" (protoze herci hraji pred zelenym pozadim). Ve vysledku to vypada, ze pres zjevne velky rozpocet, si Amazon Original ukousl vetsi sousto, nez byl schopen spolknout. Z latky, ktera ma na platne potencial byt stejne legendarni jako Monty Python nebo prinejmensim Jistě, pane ministře, tak zbyl jen lehky nadprumer. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Některé scény, ve kterých Crowley (David Tennant) řídí hořící auto, byly opravdu udělány tak, že Tennant seděl v opravdovém autě, které hořelo. (NiWi)
  • Na začátku ve scéně, kdy se děti baví o mimozemšťanech, jedno z nich pronese: „Exterminate!“ Což je hláška mimozemšťanů Daleků ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Nathaniell)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama