Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (58)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Polský pokus o Tmavomodrý svět či BoB, bohužel horší. Ne že by to byl vysloveně špatný film, oproti třeba Red Tails není zapnutá nesmrtelnost, byť ze Zumbacha udělali tak trochu super pilota a z Františka téměř kokota. Ne že by František nebyl opravdový rebel a neměl problém s disciplínou, no budiž malým plusem že tam jeho postava vůbec je. Raději bych ale viděl jeho smrt z únavy a ne že se kvůli palivu rozmázne o Doverské stěny. Co mi ale celkový dojem z filmu tězce sráží jsou efekty. CGI snad na horší úrovni než Letečtí stíhači v boji, kombinace hraného a digitálního světa dost bídná. Já vím, natáčení s reálnými Hurricany by bylo hodně drahý, ale prostě to vypadá blbě a když se mám koukat na film o válečných letcích, chci mít alespoň toto v richtiku. ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Slabota, slabota, slabota... Údajne podľa skutočnosti hm, tak prečo napr. čet. Josef František umiera nárazom do Bielych Doverských útesov...??? Ale inak vystihli Františka pomerne presne - bol to samorast, nedisciplinovaný, konfliktný a svojim prístupom veľakrát ohrozoval svojich druhov. Celkove som z filmu veľmi sklamaný. Letové zábery ako z War Thunder, alebo ako z filmov z konca 50. a začiatku 60. rokov. Kam sa to hrabe na, o 17(!) rokov starší Tmavomodrý svět... No nič, počkám na poľský Dywizjon 303... Dávam 2 hviezdičky - jednu Iwanovi Rheonovi hlavne za polštinu (aj keď mi pred očami stále visel sadistický obraz Ramsaya Boltona) a ďalšiu za nápad na nakrútenie filmu o Battle of Britain. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka ma moc neoslovila. Škoda hlavne toho slabého dôrazu na osudy jednotlivých pilotov, pocitová stránka z filmu tak mohla byť lepšia. Vlastne okrem hlavnej mužskej a ženskej postavy mi všetky tie ostatné splývali do jednej masy. Na druhú stranu akcia bola celkom slušná, vzdušné súboje miestami napínavé a dobre sa na to pozeralo. Preto lepší priemer. 65/100 ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Spíše bída než třída - jasně věděl jsem od začátku, že půjde o béčko, ale čekal jsem lepší zážitek. Začnu tím největším kamenem úrazu a tou je absolutně nezajímavá dějoví linka. K tomu přidejte nešikovný střih a samotné letecké souboje mohly být taky zajímavější. Co se dá pochválit je výběr herců, ze kterých si už někteří příslušníky RAF zahráli dříve - Kryštof Hádek (Tmavomodrý svět) a Nicholas Farell (Pearl Harbor). Chválím potom i to, že film popisuje fakta, která někomu možná byla neznámá...4/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je príjemnou spomienkou na staré dobré časy druhej svetovej vojny, kedy anglické dievčatá bez problémov vyfajčili východné párky a ešte to považovali celkom za exotiku. Dnes je situácia celkom iná a v diskusiách na britských fórach sa dozviete informácie ako: "Radšej by som sa stala lesbičkou, než by som sa vyspala s výchoďákom." No nech sa páči, hovorím si, veď ich chce len totálny zúfalec a pri stokilovej nadváhe musí byť aj tak fuška prehrabať sa k správnemu miestu. Priemerná Angličanka naozaj nie je Cheryl Cole. Každopádne je zaujímavé, že pod pojmom "skurvený východ" sa na britských ostrovoch myslí všetko v Európe od Nemecko napravo, hoci nikdy nevideli mapu. Evidentne, pretože taký Pakistanec, Ind a iní vzdelaní ľudia, to už nie sú východné živly, to sú umiernení misionári islamu jej kráľovského veličenstva. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Již druhý film, ve kterém si Kryštof Hádek (Josef František) zahrál jednoho z československých letců RAF během bitvy o Anglii za druhé světové války. Dříve si zahrál letce Karla Vojtíška ve filmu Tmavomodrý svět (2001). (ArsenalEagle)
  • Jan Zumbach (Iwan Rheon) přežil sestřel jak před bitvou o Británii, tak během ní. Válečným zajatcem se stal až v posledních měsících války, když mu vinou navigační chyby došlo palivo nad nepřátelským územím. (swinevenca)
  • Stejně jako v Tmavomodrém světě (2001), i zde zazní narážka na milenku nacistického diktátora Evu Braunovou. Opět platí, že o existenci Braunové polští piloti mohli sotva něco vědět. O Braunové se svět mimo okruh diktátorových blízkých dozvěděl až po válce. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama