Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Unbelievable" budem hodnotiť asi ako jeden z najzaujímavejších a najlepších krimi seriálov za posledné roky. Nemáme tu žiadnych superpolicajtov, nemáme tu vyšetrovacie metódy so zariadením, ktoré je podľa mňa maximálny nadštandard, ani nedokážu zbierať stopy zo zrniečok piesku a podobne. Naopak mám pocit, že celé vyšetrovanie pôsobí veľmi vierohodne, inteligentne a dobre spracované. Okrem toho musím povedať, že je skvelé sledovať našu dvojku Grace a Karen, pretože pôsobia zohrato, úprimne a vedia sa dobre v prípade posúvať. A v tomto prípade aj malé kroky vpred sú dobré. Pretože náš zloduch je skutočne veľmi veľký profesionál, vie čo robí a je tak precízny, že nikomu najprv ani nenapadne, že tu majú sériového násilníka. A okrem toho tu ešte máme druhú dejovú líniu, ktorá sa sústredí na prvú násilníkovú obeť - Marie Adlerovú. A musím povedať, že som voči nej pociťoval veľkú dávku nespravodlivosti, ľútosti, no na konci seriálu aj skutočného zadosťučinenia. Všetko čo sa odohrá v posledných dvoch dieloch je podľa mňa super. Či už záverečný telefonát, alebo posledný výsluch vo výsluchovej miestnosti. Nebudem o tom hovoriť viac, aby som nedával spoilery, no ide o veľmi silné momentky. Ako celok toto môžem len odporúčať. Skvelý príbeh s dobrými postavami a veľmi zamotaným prípadom, ktorému nemám problém uveriť. A niekedy je hľadanie páchateľa ako skladanie puzzle. Už ostáva len ten najdôležitejší kúsok, ktorý potrebujete uložiť na miesto, no stále vám chýba. A je ťažké ho nájsť. Hodnotenie: A ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Od Netflixu stávka na istotu. Štandartne dobré, ničím výnimočné krimi so silným feministickým nádychom, kde sa nepátra po sériovom vrahovi ale patologickom násilnikovi, ktorého najväčšou drogou je spôsobovať ženám utrpenie v tej najdesivejšej podobe. Nie je to žiadny True Detective, ale minimálne sa na to dobre pozerá a jednotlivé epizódy sú kvalitatívne veľmi vyrovnané. Ústredné duo detektívok je sympatické a aj dostatočne inteligentné, takže som im skutočne prial nech toho zmrda čo najskôr dostanú. Naviac je tu veľmi prehľadne a systematicky vystvetlená samotná detektívna a investigatívna práca polície, vďaka čomu sa divák jednoducho a zrozumiteľne dozvie ako bol útočník dolapený. Okrem niekedy pomalšieho tempa a zbytočných dialógov nemá skoro žiadne námietky. Kvalitných a dostatočne temných krimi seriálov zase až tak veľa nevzniká, takže každý takýto projekt je veľmi vítaný... spokojnosť!! 75 %!! ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím více mě baví minisérie. Jeden větší příběh, roztažený do pár epizod, který do sebe narvu pod tlakem. A je fajn, že se čas od času objeví minisérie, od které nikdo nic nečeká a pak ho to naprosto semele. A to je případ tohoto seriálu. Netflix znovu dokazuje, že má čich na zajímavé a silné projekty, a dokáže skvěle využít svou taktiku(vypustit všechny díly naráz). Neuvěřitelná má vynikající první epizodu, ze které mrazí v zádech, je znepokojivá, drsná, nepříjemně realistická a hlavně dokonale zaháčkuje, že chceme vidět více, chceme satisfakci, jsme zvědaví a hlavně smutný, že se tohle děje. Bohužel podobné pocity se dostavují až ke konci seriálů, nicméně cesta k nim stojí za to. Seriál po první epizodě zvolní, máme zde dvě časové roviny, nové postavy a vyšetřování dalších případů. A i přestože zde není nic co bychom nikde jinde neviděli, tak i tak se nám to velmi snadno dokáže zarýt pod kůži. Je to dáno skvěle napsanými a zahranými postavy, na kterých to stojí, a se kterými všechno prožíváme. Toni Collette zde hraje výborně a svou roli zvládla velmi dobře. Merritt Wever je skvělá a předvedla parádní výkon a spoustu scén si ukradla pro sebe. Kaitlyn Dever má nejtěžší roli a zahrála to bezchybně. Na ní stojí celá první epizoda, a taky to jestli si pustíme další díly. Dever tuto těžko roli zvládla a ukazuje nám všem, že je hodně talentovaná a velmi dobrá herečka, která do budoucna má co nabídnout. Seriál má hodně nepříjemný okamžiků, má výbornou atmosféru, skvěle funguje napětí, gradace a samozřejmě i vyvrcholení. Přesto se nic z toho nevyrovná první epizodě, která nastavila laťku hodně vysoko.Osobně doporučuji si nic nezjišťovat, udělat si volný den a pustit si první díl, dát si pár panáků a pustit si další díly. Neuvěřitelná je hodně silná minisérie, která není bezchybná, ale to co uvidíme si dost dobře zapamatujeme. ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla velká paráda! Špičková filmařina, herecké výkony, prostě všechno! Jsem rád, že čas od času jakoby odnikud vykoukne podobně kvalitní kousek a úplně mě semele. Charaktery postav jsou uvěřitelné, soucítíte s nimi a držíte jim palce. Že je to inspirováno skutečností je mrazivé, ale o to víc klobouk dolů, protože děj utíká kupředu a nevleče se, což je v dnešní době a zvlášť u produkce Netflixu malý zázrak. Díky za to. Pět hvězd, líp to udělat nešlo. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som si povedala - aké jednoduché a primitívne. O čom budú ďalšie časti? Nakoniec ma pobavilo práve to, že som sa mýlila a nesprávne som si vytvorila názor. Musím uznať, že „ohnivko v reťazi“, ktoré ma spočiatku rozčuľovalo – teda postava Marie Adler, ma nakoniec pacifikovala najviac a vďaka hereckému predvedeniu Kaitlyn Dever minisériu hodnotím vysoko. Páčili sa mi aj obidve vyšetrovateľky, nepôsobili na mňa prefeminizovane. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama