Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako výborné retro, pokračuje jako rutinní vězeňský (nebo spíš "ústavní") film a končí jako špatné soudní drama. Levinson občas naprosto selhává (flashbacky, zpomalené scény, zápas v americkém fotbale), některé momenty jsou ale zase vydařené. Herecky se taky nekoná nic mimořádného - hvězd najdeme ve filmu požehnaně, ale nikdo nedostane větší prostor něco ukázat. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne je táto dejovo epická dráma Barryho Levinsona (Rain Man, Pes lump) jedným z najlepších filmov 90. rokov. Zúfalo nedocenený príbeh štyroch chlapcov, ktorý urobili chybu. Dostali sa do polepšovne, kde boli týraní, znásilňovaní a mučení. A po rokoch sa ako zlomení muži mohli po vzore svojho milovaného Monte Crista pomstiť. Dokonalé remeslo po každej stránke, dejovo strhujúce a vo vykreslení chlapského kamarátstva nedostižné. Pred kamerou sa navyše pohybujú herci ako Dustin Hoffman, Robert DeNiro alebo Brad Pitt. Oscarová nominácia iba pre hudbu Johna Williamsa je ďalším z mnohých prešľapov akadémie. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Čtyři chlapci byli zneužíváni a týráni v chlapeckém ústavu. Když zestárnou a potkají jednoho z dozorců v restauraci, tak se rozhodnout pro tvrdou pomstu, ze které žádný z dozorců nevyvázne dobře. Nakonci uznáte (nebo já jsem rozhodně uznal), že za téhle situace se není čemu divit, že vzali spravedlnost do svých rukou. Barry Levinson dokonale vykreslil dobovou atmosféru a potvrdil, že je to vynikající režisér. Když jsem si přečetl jména, kdo ve filmu hraje tak jsem očekával, že Hoffman, De Niro, Bacon a Pitt budou hrát hlavní role, ale opak je pravdou. Bacon byl jako dozorce víc než přesvědčivý. Pitt předvedl svůj standart. De Niro se mi v roli kněze moc líbil a Hoffman svou roličku, alkoholického advokáta, zvládl na výborou. Snímek, který vás po shlédnutí nenechá chladným...... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Spáči sú podľa môjho názoru jedným z najlepších dramatických filmov a zároveň jedným z najviac nedocenených filmov. Spáči sú hereckým koncertom väčšiny zúčastnených, najmä však Roberta de Nira, Dustina Hoffmanna a Brada Pitta. Príbeh štyroch chlapcov z "Pekelnej kuchyne" o vine, treste, nočných morách, vykúpení a sile priateľstva. 10/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ze začátku silné, postupem času alespoň kvalitně natočené drama. Drsné děj v nápravném ústavu má možná o to větší působivost, že kamera divákovi pouze naznačuje a pak nechá pracovat jeho fantazii. V druhé části jde o celkem napínavý proces, o jehož důvěryhodnosti by se sice dalo značně polemizovat, ale zpocený Pitt a další "hrdinové" pohybující se na tenkém ledu nenechají diváka chladným. Závěrečná scéna u stolu se mi docela líbila, takže bych to viděl na slušné 4*. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama