Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Lipský během natáčení zemřel. Na filmu je ten šev velmi vidět. Lipský měl pravděpodobně velmi dobře promyšleno, co chce točit a jak - celý úvod a některé scény jsou toho dokonalým příkladem včetně výpravy a kamery, dokonce je poznat náznaky linie a děje, jaký měl Lipský původně v úmyslu. Jenže rutinér televizní zábavy, který nikdy nepřekročil stín revue, Zdeněk Podskalský, Jen dokázal, že na Lipského prostě neměl. Chytrou strukturu vyprávění a hlášek zcela rozbořil a udělal z toho to jediné, co uměl, a navíc nijak obzvlášť dobře - revue. Je to škoda - celý film skutečně mohl být dokonalou poctou českým hercům a herečkám se spoustou vtipných replik a hlášek, ale chtělo to prostě Režiséra, ne rutinéra TV zábavy. Tohle byla práce třeba pro Schulhoffa, v té době ještě dobrého Víta Olmera, Ladislava Smoljaka, Jiřího Menzela... škoda. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Zatímco první polovic byla vtipná a dobrá, plná výborných gagů (Fiat 500) atd, druhá polovina už tak nějak pokulhávala, neměla ten správný šmrnc a bylo to už dost vaření z vody, nehledě na to, že kdyby se takovýhle vynález začal vyrábět masově, brzo bude konec světa...Celkově jako celek ten film vyznívá docela trapně, ale za skvělou scénku s Helenou Růžičkovou, Dádou Patrasovou a dalšíma sto lidima ve Fiatu 500 dávám tři hvězdičky. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je mi docela líto, že poměrně dost vynikajících režisérů a herců končí filmy, které jsou pod jejich úroveň. A tak dopadl bohužel i otec české parodie Oldřich Lipský. Je hodně znát, že film byl natočen na objednávku jednak aby zaznamenal výroční filmovou výstavu a jednak aby se ve filmu objevilo co nejvíce populárních herců. A jak už to bývá, nevyšlo to. Herců se zde skutečně sešlo habaděj, ovšem většina z nich ve filmu pouze je a nemají co hrát. Dvojice Kaiser - Lábus sice nějakou tu srandu udělá (viz scénka, kterou zmiňuje Oskar), ovšem dnes se na to dá koukat už spíše jen jako na historický materiál. 35%. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přehlídka hereckých hvězd let osmdesátých, nic víc, nic méně. Jinak mě toto dílko neoslovilo, jako film u mě nefunguje, přestože ho má táhnout dvojitá dvojice populárních komiků. Koukám na něj z nostalgie, protože filmovou výstavu jsem jako malý kluk navštívil s babičkou a dodnes si pamatuji golema a vycpaného medvěda, u jehož tlapy ležel ulomený dráp a já jsem si ho nevzal...dodnes lituji :-) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kaiser s Lábusem by si zasloužili lepší filmový památnik, než tento slepený filmový prd (asi se hodně inprovizovalo). Sice je v něm opravdu pár dobrých nápadů, ale zpracování je přímo mizivé. Kdo víj jak by Velká filmová loupež dopadla, kdyby předčasně neumřel pan Lipský. Ale podívat se na to dá, hlavně má na tom zásluhu přímo hvězdné obsazení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Pôvodne uvažovanými autormi na spracovanie látky odohrávajúcej sa na prehliadke bol Jindřich Polák a tiež Zdeněk Šebánek z Divadla Járy Cimrmana. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama