Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jak řekla paní Stella Zázvorková - v našich filmech je množné už všechno.. tak s tím plně souhlasím...Úplné zatracení si to nezaslouží pouze díky skopičinám Lábuse a Kaisera na kterých stojí celý film... Co mě pobavilo kromě těch dvou bylo mini autíčko z kterého lezlo asi 20 českých herců včetně Růžičkové a jejího syna :-D. Ale naopak mě velmi rozčílilo nadabování Oldřicha Nového v Hotelu Modrá Hvězda. Velice podprůměrná komedie. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Typický film na jedno použití, působil jako okamžitý lék na totální frustraci z nedostatku “cáklých” komedii italského typu. Ve své době mi připadal velmi cool, dnes působí jen úsměvně a trapně, jako celá “ujetá” 80’ léta doba disco, céček a videorekordéru s kazetami s rychlodabingem. Snad je to uspěchaným scénářem nevím. ()

Reklama

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Největší koncentrace hvězd v dějinách filmu. K tomu spousta filmových a seriálových narážek a špatný film je na světě. Kaiser s Lábusem sice excelují, ale na příběhu je vidět, že ho napsali asi za noc a je v něm plno děr a nesmyslů, natočené to pak bylo asi za den, většinou na první dobrou. Často je tam něco jen proto, aby to tam bylo, taková snůška skečů a hlášek, které na sebe většinou nijak nenavazují. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Na to, kolik známých tváří se této šaškárně propůjčilo opravdu koukám. Pořád jsem čekala víc, až najednou byly titulky... Velká filmová loupež to ale opravdu byla. O tom, jak se dá ukradnout pojmenování FILM pro cokoliv, kde dělají lidé psí kusy a nemusí to mít žáden smysl. Ani vynikající Lábus s Kaiserem to nezachránili. ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

Velká filmová prča, alespoň v prvních cca 2/3 - výborně vypointované dialogy, jeden geniální vynález, spousta známých herců, spousta narážek na československé i světové filmy, skvělí Kaiser s Lábusem a především nezapomenutelná banda mafiánů v podání pánů Moučka-Gerendáš-Srstka-Němeček-Heřmánek. Bohužel na konci tomu dojde dech... Nelze od toho čekat nic zásadního, je to prostě oddychový film, já se bavil ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Poslední film režiséra Oldřicha Lipského. (M.B)
  • Když Šeptal (Jiří Němeček) ukradne sošku, spustí alarm a objeví se Antonín Martin Brousil, divadelní a filmový teoretik, kritik, historik a profesor AMU. A říká: „To byla Siréna,“ což je narážka na film Siréna z roku 1947 a odebírá mu ukradený artefakt, což je Zlatý lev, ocenění z Itálie za tento film. (sator)

Reklama

Reklama