Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Lipský během natáčení zemřel. Na filmu je ten šev velmi vidět. Lipský měl pravděpodobně velmi dobře promyšleno, co chce točit a jak - celý úvod a některé scény jsou toho dokonalým příkladem včetně výpravy a kamery, dokonce je poznat náznaky linie a děje, jaký měl Lipský původně v úmyslu. Jenže rutinér televizní zábavy, který nikdy nepřekročil stín revue, Zdeněk Podskalský, Jen dokázal, že na Lipského prostě neměl. Chytrou strukturu vyprávění a hlášek zcela rozbořil a udělal z toho to jediné, co uměl, a navíc nijak obzvlášť dobře - revue. Je to škoda - celý film skutečně mohl být dokonalou poctou českým hercům a herečkám se spoustou vtipných replik a hlášek, ale chtělo to prostě Režiséra, ne rutinéra TV zábavy. Tohle byla práce třeba pro Schulhoffa, v té době ještě dobrého Víta Olmera, Ladislava Smoljaka, Jiřího Menzela... škoda. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Zatímco první polovic byla vtipná a dobrá, plná výborných gagů (Fiat 500) atd, druhá polovina už tak nějak pokulhávala, neměla ten správný šmrnc a bylo to už dost vaření z vody, nehledě na to, že kdyby se takovýhle vynález začal vyrábět masově, brzo bude konec světa...Celkově jako celek ten film vyznívá docela trapně, ale za skvělou scénku s Helenou Růžičkovou, Dádou Patrasovou a dalšíma sto lidima ve Fiatu 500 dávám tři hvězdičky. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V dobe existencie socialistického Československa som mal rád humor pánov Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábusa. Bola to svieža vtipná dvojica. Páčili sa mi aj filmy, ktoré točil režisér Oldřich Lipský. Vždy som sa pri nich vedel dobre pobaviť. Takže som od ich spolupráce očakával výbornú zábavu. Lenže snímok "Veľká filmová lúpež", ktorý bol vyprodukovaný v roku 1986, ma bohužiaľ dosť sklamal. Pokus o bláznivú filmovú komédiu sa im nevydaril. Zrejme im to skurvil Zdeněk Podskalský st., ktorý sa spolupodieľal na réžii. ** ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Humorná sonda do jedné velké filmové továrny jménem Barrandov a taková malá pocta československé kinematografii. Ožívají zde filmové postavy, které musíte všichni znát a je to taková opakovačka ze znalostí jmen československých herců. Barrandov jako fabrika a herci, režiséři, kameramani, scénáristé, no prostě všichni, co se točili kolem filmu byli zaměstnanci. ()

Martas011 

všechny recenze uživatele

Sdílím taky názor že je to jen nepovedená slepenina a zachraňuje jí jen Kaiser a Lábus. Původní idea byla sice zajímavá a točit v interiérech výstavy jen tak někoho nenapadlo, ale co z toho vylezlo je i pod úroveň Podskalského feérií typu Trháku. Jedna hvězdička z nostalgie - ta výstava nebyla až tak nezajímavá... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Marie Glázrová hrála ve filmu sama sebe. (M.B)
  • Když mezi husity prochází občan v civilu, osloví ho mistr Jan Hus: „I ty, bratře, proti všem?“ Tohoto „civilistu“ si zahrál Otakar Vávra, mimo jiné režisér filmů z husitského období včetně zmiňovaného Proti všem (1956). (wictoria)
  • Komedii začal točit režisér Oldřich Lipský. Po jeho náhlém úmrí v říjnu roku 1986 filmování dokončil Zdeněk Podskalský. (Olík)

Reklama

Reklama