Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

tron 

všechny recenze uživatele

"Viete vy vôbec, čo to je, užívať si mier?" - "Prečo by som nevedel?" Ceruzka! Keď niekto prinúti McShanea, Fishburnea, Nera, Leguizama a Stormarea (fajn herci, ale ak nemajú patričný dohľad, vedia sa tváriť veľmi nudne), musí byť fakt dobrý režisér. Každý z nich uviazol v bahne stereotypu. No v tomto filme pôsobia živo, ako keby ich natáčanie bavilo. Hlavne McShane. Ostatní majú skôr cameá. Hoci nepopieram, že je milé vidieť 14 rokov po Matrixe Nea a Morphea. Keanu je ikonický. Disponuje aurou poloboha. Ako keby sme ho v úlohe Johna Wicka vídali od 70. rokov. Nechápem, čo láka jedného z najmilších, najpokornejších a najpríjemnejších hercov Hollywoodu hrať v takejto zversky krvavej sérii... ale nech v tom pokračuje! Vidno, že množstvo šialených scén natočil bez kaskadérov. Podstúpil drastický výcvik. Ovláda zbrane. Ako strelné, tak chladné. A tiež vlastné ruky. A nohy. Toto proste neoklamete dvojníkmi, toto si herec musí poctivo odmakať. Film má dve hodiny a je plný dlhých akčných scén, z ktorých vidieť a cítiť, ako do toho všetci, v čele s hlavnou hviezdou, šli naplno, aby divákovi sprostredkovali čo najintenzívnejší žánrový zážitok. Oceňujem praktické priestrely hláv, alebo to, že niektoré akčné sekvencie sú ozvláštňované nápadmi, napr. v jednej musí John získavať nové strelné zbrane od protivníkov a v inej ide po meste a znenazdania naňho spoza každého rohu vyskakujú zabijaci. Zápletku a „nečakané“ zvraty by som neriešil, predsa len je to akčný film, nechcelo to dostať Oscara. Obsahuje plno nelogickostí (prečo sa na 2 roky neutiahol do bezpečia hotela?), nedomysleností (predsa musel vedieť, že si podpisuje rozsudok smrti, keď zlikvidoval danú osobu) a nezmyslov (Wick nebol v tej dobe „vykázaný“, takže pokojne mohol využívať možnosť dovyzbrojenia a nemusel sa spoliehať na trápnych 7 nábojov). Ale rozhodne treba scenár aj pochváliť: rozširuje univerzum a po hoteli sme sa dočkali bezdomoveckej línie. Vrcholom je absurdná scéna, v ktorej si dvaja vrahovia musia vypiť v bare tesne po tom, čo sa navzájom takmer zabili. V scenári nájdeme veľa podobných osviežujúcich drobností (nemá vrahyňa, zamilovaný bodyguard, John robiaci mu službu v metre). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John bolšeWnick. Velmi nebezpečný, problematický, agresivní, invazní druh, konkurenčně velmi silný, potlačující okolní vegetaci. Působí značné ekonomické škody a představuje také nebezpečí pro lidské zdraví. Univerzální způsob, jak se tohoto druhu zbavit, zmírnit důsledky jeho výskytu či zabránit budoucím invazím, bohužel neexistuje.. Do detailů promyšlená mizanscéna dělá z druhé Baby Jagy ve svém žánru celkem výjimečný počin. Svoji zásluhu na tom podle mě má i Gareth Evans, který svými Zátahy dokázal vybičovat tvůrce akčních filmů k objevování nových dimenzí žánru či Skyfall Sama Mendese, který přinesl do ruční akce nebývalou vizuální estetiku. Kolstad a Stahelski vytvořili specifický vesmír podobný Matrixu (koneckonců je tam Neo i od holubů posraný Morfeus), kde elitní zabijáci bojují mezi sebou na ulicích, v galeriích či v metru a kolem nich není ani jeden člen bezpečnostních složek. Ta mytologie je v podstatě úplně pitomá a je třeba ji vnímat jen jako pozadí k prachsprosté vendetě provázené průstřely, pichy a lámáním kostí. Obsazení Reevese do role zabijáka v bulletproof sáčku jsem zpochybnil už v jedničce a ta nedůvěra trvá. Ve scénách nevěnujících se akci jsem měl dokonce pocit, že čtyřnohý přítel jménem Good Dog je na vyšší mentální úrovni než jeho majitel.. A co ten Common s nožem v aortě? To tam jako v té soupravě metra sedí doteď..? ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Popis Johna Wicka 2 očima dítěte: "Je to o pánovi co střílí jiný pány do hlavy a zastřelí jich hrozně moc a fakt všechny do hlavy." Svátek pro fandy akčňáren. Hravá žánrová stylovka s údernou, choreograficky nápaditou a přehledně natočenou, jedním slovem LUXUSNÍ akcí. A s velmi sympatickým obsazením. První polovina mě moc nebavila, ale ta druhá je fakt jízda. Bezďácký gang pobavil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Potvrzení toho, že krvavý akční film je plnohodnotné umění, které patří do galerie. Oproti jedničce už chybí prvek překvapení, finále ale potěšilo důslednou osudovostí, která konečně naplno přijímá pravidla hongkongské akční školy (jaká škoda, že na iDnesu to neocení, protože Spáčilka tradičně vzala kramle cca 15 minut před koncem ). Jestli je dvojka lepší než jednička, to v tuhle chvíli úplně posoudit nedokážu. Ale navazuje výborně. Scénu v metru tesat do kamene. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Something wicked this way comes! V jedničce měli čokla, ve dvojce umělecké ambice. A tváří se při tom stejně smrtelně vážně... a já jim to tentokrát žeru. Důkaz toho, že headshoty patří do galerií a pozdní bondovky jsou možná přežité, ale svým důrazem na stále troufalejší sety ovlivňují i filmy, od kterých byste to úplně nečekali. Zároveň se Stahelski otrkává jako režisér a ještě víc si hraje s timingem akce, který, na rozdíl od mnoha kolegů, považuju za podstatně vymazlenější než v jedničce (už ani nevím, kdy jsem se tak přiblble usmíval při vyzbrojovací scéně). Wick se chytil přesně toho, co mě v jedničce bavilo nejvíc – zvláštní mytologie bratrstva zabijáků – a doplňuje další zajímavé střípky. Hlavní ingrediencí vedle vymazleného vizuálu, bláznivě pompézní scénografie a fantastických choreografií je pochopitelně Keanu. Ten jde proti módě osvalených bijců a zabíjí stále stejným a stále stejně průrazným pohledem. Reeves se vrací mezi elitu dveřmi, od kterých to ještě před třemi lety nikdo nečekal. A já nemůžu než konstatovat, že na trojku ve stylu "him vs the world" se prostě těším. Velmi, velmi milé překvapení, které se stejnými figurkami zahrálo ještě lepší partii. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • New York City nepovolilo, aby sa natáčalo na 5. Avenue, takže film sa natáčal prevažne v Montreale. Záverečná naháňačka sa však vrátila do New Yorku. Okrem toho sa natáčalo aj v Ríme. (MikaelSVK)
  • Auto Johna Wicka (Keanu Reeves) má technický průkaz s datem vypršení platnosti v říjnu 2014. To byl čas premiéry prvního Johna Wicka (2014). (griph)
  • Vlak Broad Street Bound C, kterým jezdí John Wick (Keanu Reeves), je ve skutečnosti vlak PATH (Port Authority Trans-Hudson), který vede mezi World Trade Center v Manhattanu a Exchange Place v New Jersey. (griph)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama