Reklama

Reklama

Edgar (Thomas Lennon ) už nie je najmladší a stále si nenašiel serióznu prácu. Pracuje v komiksovom obchode a sem tam niečo kreslí. Navyše ani jeho rodinný život nie je žiadna výhra, práve sa rozviedol a tak kým si nenájde vlastné bývanie, vracia sa domov k rodičom. V pozostalosti po bratovi nájde zvláštnu bábku vyzbrojenú hakom a nožom. Onedlho sa koná výročné stretnutie pri príležitosti 30 výročia záhadnej vraždy známej ako Toulon Murders a bábka je ako stvorená na to, aby ju tu vzal na aukciu a speňažil. Netuší, že onedlho svoj nápad trpko oľutuje. (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Five puppets? This incident is starting to turn into a happening..“ Ten úsměvný brakový mód pozvedly dvě věci. Když Chuckieho pretoriánská garda řádí v hotelu s vyšší intenzitou než Dunston, má to své zlotřilé kouzlo (pomočená hlava v záchodové míse či „císařský vetřezlec“ za hranicí dobrého vkusu). A v neposlední řadě, Zahler umí napsat dialogy, které jsou pro tvůrce v tomhle žánru nedosažitelnou metou.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Jako fanda hororů s loutkama a fanda Puppet Master jsem čekal daleko více. Je tu vidět větší prachy a je tu vidět velká snaha režsiérů a rozhodně to jsou fandové. Ale co zklamalo jsou loutky. Na to že film má větší budget tak se tu loutky hejbou ještě méně než v předchozích dílech a film staví jen na gore, které je vydařené ale nestačí mi. Navíc scénář od Zahlera? Čekal jsem daleko více. Tohle hodně zabolelo. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda ano ! Neviděl jsem jediný díl této Puppet Master série a upřímně jsem o tom dodnes ani neslyšel. Troufám si ale napsat, že tento 13 ! díl, bude asi jeden z těch nejlepších, podle toho, jak jsem ty jednotlivé filmy tady projížděl. Možná časem, až třeba přijde xtý Lockdown Koronky a já budu mít zase čas, trhat rekordy v počtu zhlédnutých filmů za měsíc, tak si pustím jedničku. Každopádně, tohle byl masakr jako kráva ! Už ta úvodní scéna s perfektními titulky, naznačovala kvalitní podívanou. Loutky jsou skvělé, efekty velice podařené a to nejlepší je Gore. Je tu tolik brutálních scén, že ke spočítání bych potřeboval mininálně dvoje ruce. Vyzdvihnu scény jako močícího chlápka, ke kterému příletí loutka vrtulníček a uřízne mu hlavu, ta mu spadne do mísy a on si ji pomočí, no já se smál jako blázen, těhotnou ženu a vyndání jejího plodu bylo hodně nechutný a mnoho dalších extrémností a navíc nechybí zde ani nahota ! Tohle se povedlo, maximálně jsem se bavil (chybí tu zařazení do komedie jako na IMDb). Nádherný soundtrack už mi tu hraje asi po dvacátý, během toho, co píšu tenhle komentář. Doporučuji, i těm co neviděli žadný předcházející díl, je zde dobře odvyprávěné, jak to vše tak nějak  začalo. Určitě dám někdy znovu. (122. hodnocení) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně poslední účinkování maniakálních loutek na hororové scéně. A pod scenáristickou taktovkou S. Craig Zahlera, který si nejspíše odskočil od svých drsných filmových projektů na kvalitní úrovni sepsat něco pro užší diváckou obec. Rozhodně tedy nečekejte ambicemi prolezlé dílo. Blíží se aukce loutek z dílny jejich nacistického stvořitele Toulona (Udo Kier). A ta je spojená s třicátým výročím zabití jejich stvořitele při policejní razii. Kreslíř a prodavač komiksů (Thomas Lennon) se svojí novopečenou přítelkyní (Jenny Pellicer) a majitelem obchodu s komiksy (Nelson Franklin) se vydávají na aukci zpeněžit loutku, kterou byste svému dítěti určitě nikdy jako dárek nedali. A vražedné běsnění loutek na sebe nenechá dlouho čekat. Herecké obsazení čítá tváře převážně spojené s béčkovými filmy - Michael Paré (v roli policejního vyšetřovatele) a Matthias Hues jsou typickými představiteli této tvorby. A Barbara Crampton, která diváky kdysi oslnila svým žhavým tělem v hororovém kousku Ze záhrobí, coby vysloužilá policistka, nyní průvodkyně, zasvětí diváky do legendy o Mistru loutkáři. A tělem už rozhodně neoslní. Na to se specializuje sympatická Jenny Pellicer, která se sice mile ráda zbavuje podprsenky, ovšem kameraman nedopřeje dlouhý záběr na její odhalené poprsí. Není třeba házet šourky do žita, Kennedy Summers ráda provětrala před kamerou svoje silikony. Erotické vsuvky máme za sebou, nyní se zaměřme na gore. To rozhodně ostudu netropí. Krve a vyhřezlých vnitřností je dostatek. A k tomu si připočtěme i nějakou tu originální vtipnou vsuvku v podobě Hitlerova dítěte. Finále už bylo takové ryze béčkové, poměrně bez většího nápadu. Přeživší ústřední pár se v něm vydává zlikvidovat původce temných sil, který uvedl do pohybu krvelačné loutky. Je to určitě slabší úsek filmu, hutnost a nápaditost finále se prostě nedostavila. Režiséři Sonny Laguna a Tommy Wiklund za asistence S. Craig Zahlera se rozhodli dát infuzi vyčpělé hororové značce, která svoje VHS období absolvovala na přelomu devadesátých let minulého století. Ta příšerná připitomělost až debilita, kterou série vždy disponovala, se poměrně zredukovala, přičemž vzniklo krvavé i vtipné dílko, co si velké nároky neklade. 8/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Série o zabijáckých loutkách. Oddechová brakovka The Littlest Reich je třináctý film z celé série. V minulých dílech loutky bojovaly s posedlými hračkami, s nacisty, démonickým egyptským božstvem. Hodně zlé byly jen v prvním a druhém díle. Zde jsou poslány ve velkém množství proti nevinným lidem. Postavy jsou poměrně sympatické a brodí se krví. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 20. dubna 2018 na filmovém festivalu Overlook v USA. (ČSFD)
  • Z původních filmů Puppet Master se vracejí z loutek pouze Blade, Tunneler, Pinhead a Torch. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 27. března do 19. dubna 2017 v Dallasu ve státě Texas (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama