Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tu Luhramnnovu snahu být za každou cenu originální v tomhle filmu nebaštím. Moulin Rouge jsem mu sežral i s navijákem, tady mně otravné disco výstupy iritovaly. Nikam děj neposouvaly a byly úplně zbytečné. Někteří nezkousli časové posunutí shakespearovské klasiky do moderní éry, ale já myslím, že to filmu prospělo. Film stojí za zhlédnutí už kvůli hereckým výkonům Di Capria a Danesové. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejznámějších dramat od Williama Shakespeara v moderních kulisách a pod taktovkou Baze Luhrmanna, jenž do této látky vnesl čerstvý vzduch v podobě svého nezaměnitelného stylu. Tato verze Romea a Julie Vás tedy zaujme netradiční kamerou, poutavou výpravou a moderním soundtrackem, jenž působivě dotváří celkový dojem. Pokud tedy hledáte dobře známou klasiku v moderním kabátě, zde jste správně. Skvělá práce! „Did my heart love 'til now? Forswear its sight. For I never saw true beauty 'til this night.“ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Takýto priemerný zážitok som nečakal. Čakal som, že Luhrmann svojich divákov alebo nahnevá alebo zrazí na kolená láskou. Priemer, obsahujúci len hŕstku strhujúcich scén (smrť priateľa na pláži), som ale fakt nečakal. Pritom mal Luhrmann na kontroverzný zážitok zamiešané automaticky: nielenže úžasne drzo umiestnil klasické verše Williama Shakespearea do amerického veľkomesta (na tom by ešte nič nebolo, desiatky filmových romancí sú nepriznanou adaptáciou Rómea a Júlie), ale napriek drastickej zmene zostal verný veršom. Po úvodnom nadšení (verše prenášané pankáčmi so samopalmi) sa však z dobrého vtipu stane naťahovaný. Škoda, inak ale Shakespeare, ak vôbec žil, musí byť v hrobe nadšený, že jeho dielo je životaschopné i po toľkých rokoch. Luhrmann jeho dielu vzdal obrovskú poklonu tým, že ho zaktualizoval a pritom mu zostal verný... ale nestačí to. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých favoritů. Dokonalé moderní zpracování s originálními dialogy, skvělý soundtrack + spousta bláznivých maličkostí, na které člověk narazí až po několikátém zkouknutí - např. Paris na maškarním plese v kostýmu amerického kosmonauta. Pro mě jeden velký filmový orgasmus od začátku až do konce. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +Shakespeare, DiCaprio, pěkná hudba -moderní háv, otřesné postavy/// Věc která mi unikla a kterou jsem považoval za kult. Dokážu si představit, že v době uvedení snímku museli být holky z Romea úplně paf. Tohle tvrzení může platit vlastně dodnes, jen se musí brát v potaz i fakt, že dnes mají holky Efrona, Pattinsona a jim podobné. Prostě doba se mění a generace diváků taky. Jen tento film zůstává bezezměn. A s klidným svědomím můžu říct, že se mi ten film nelíbil. Má hezké momenty, hezkou ústřední dvojici a občas zazní i melodická hudba (bohužel jí není moc), ale tohle vše nestačí. Kdyby byl natočen v historických kulisách byl by to mnohem lepší zážitek./// Celkem 54%/// ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Skladbu "Exit Music" složil zpěvák a zakladatel skupiny Radiohead Thom Yorke speciálně pro tento film, na základě žádosti režiséra Baze Luhrmanna. (Terva)
  • Julii si mohla zahrát Kate Winslet, zdála se však režisérovi na roli příliš stará. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama