Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Posledních pár dní Laury Palmerové včetně malé vysvětlivky, co se stalo předtím Terese Banksové. Speciální agent Dale Cooper se ve filmu objeví na pár minut a stihne nám představit postavu Phillipa Jeffrise, kterou Lynch dále nevysvětlí, což je velká škoda. Po nudném začátku, který jen odvypráví kousek příběhu zmizelého agenta o kterém se mluví v seriálu se děj dostane k Lauře Palmerové a ukáže nám proč se všechno stalo tak jak ukázal seriál do svého, myslí, osmého dílu druhé série, kdy končí linie Laury Palmerové. Do děje se dostává mnohem méně postav což je dobře a snímek působí komorněji než některé díly seriálu. Lauru hraje Sheryl Lee, pro kterou tak končí jedna etapa života s touto postavou a rozhodně se snaží hrát jak o život. Očekával jsem, že film který vypráví co už vím ze seriálu bude nudný a nezajímavý, ale opak se stal pravdou a po počáteční nudě o agentu FBI, se film rozjíždí a neskutečně finišuje v posledních 10-15 minutách, kdy Lynch předvádí podle mě nejlépe sestříhanou a ozvučenou nervy drásající sekvenci, kterou kdy natočil. Kam se hrabe cokoliv z Lost highway na to "jak skutečně zemřela Laura Palmerová". Je to úžasné, je to pulzující a velmi působivé. Délkou film nahrazuje 3 díly seriálu a stejně to nestačí pro odvyprávění všech tajemství, pouze ukazuje co a jak vedlo Lauru k jejímu životu a jaká doopravdy byla. Technicky vzato film končí 8 dílem druhé sezóny a zbylých 14 nechává osudu a možná dalšímu filmu (teď v roce 2007 je velmi nepravděpodobné, že by někdy bylo vše dořečeno seriálem nebo filmem). Pro milovníky seriálu rozhodně povinnost a pro lidi co seriál neviděli bych Ohni se mnou pojď! (fire walk with me je rozhodně příjemnější!) raději nedoporučoval, protože z něj nebudete mít takový požitek a hodně vám toho unikne. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak už zde napsal někdo přede mnou, vyprávěcích kvalit seriálu "FWWM" nedosahuje. Přesto jsem za jeho existenci ráda, neboť konečně poznáváme Lauru a zároveň také překvapivě zjišťujeme, co přesně se stalo Cooperovi na konci S02 (nebo to tak alespoň vypadá). Čekala jsem, že nám tvůrci detailně přiblíží i Teresu Banksovou, což se nestalo - jediné, co jsme dostali, jsou střípky. Jelikož mě ale karavanová část příliš nebavila (a "Bowieho" část jsem absolutně nepobrala), tak jsem za zaměření se čistě na Lauru nakonec vděčná. (Ať už vám Laura přirostla k srdci či nikoli, závěrečná scéna je spolu s Badalamentiho "The Voice of Love" jednoduše úchvatná a pro citlivější povahy též břečící.) Co mi na filmu vadí asi nejvíc, je chování vraha. Zatímco v seriálu byl až do odhalení sám sebou, ve filmu se u něho neustále projevují psychopatické zkraty, o kterých se nám jedna z postav Cooperovi jaksi zapomněla zmínit... EDIT: POUŠTĚT AŽ PO DOKOUKÁNÍ "TWIN PEAKS: RETURN" (S03), JINAK CCA. TŘETINA FILMU POSTRÁDÁ SMYSL!!! (Po S03 zvedám a můj názor na karavanovou a Bowieho část, viz výše, už nadále neplatí.) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

na lyncha a jeho tvorbu je veľa rôznych názorov, ja osobne si myslím, že je šialenec, ale nemôžem si pomôcť - to, o čom rozpráva a čo nám ukazuje, je úchvatné - plné symbolov, obrazov, vízií, humoru, lásky, strachu, hudby, kultov, hádaniek, skatchov, života, smrti, sexu, násilia, mieru a všetkého . . . Twin Peaks je spolu so seriálom (ktorého znalosť je pri pozeraní filmu nie nevyhnutná, ale ak viete o čo ide, tie obrázky vám dajú viac) majsterštuk par excelanc. . . a inak, musím vyzdvihnúť casting a predovšetkým - Kiefer Sutherland: perfektný ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, co mám k tomu říct...Ze začátku sem se vážně snažil to pochopit, ale jak dění na plátně postupovalo kupředu, tak už sem jen sledoval hezky se pohybující ponuré obrázky a pomalu vypínal mozek. Možná je to mojí neznalostí původního seriálu, nebo tím že Lynche jednoduše nechápu. Možná to byl všechno jen mistrův záměr. Rozhodně ve mě vyvolal hodně pocitů a otázek, takže mi nakonec nezbívá než kladně hodnotit. Časem možná hvězdu přidám, nebo uberu...Kdo ví? ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pozor, nebezpečí spoileru: Původně jsem hodnotil třemi hvězdičkami a to jen s velikým sebezapřením, protože jsem měl silné problémy film vůbec dokoukat, nudil jsem se a samozřejmě z větší části vůbec netušil, co že se to na plátně odehrává. Nutno dodat, že jsem měl v hlavě pouze minimum útržků vzpomínek na původní seriál, kterému film předchází. Teď jsem si seriál oživil a až na smutnou skutečnost, že nemá žádný konec, jsem si ho dokonale užil. Film jsem si pustil znovu a marně doufal, že mi na pár otázek odpoví (kdo je Bob…a hlavně co se stalo s Cooperem a Annie po návštěvě Černého vigvamu – protože ačkoliv jde o prequel, v úvodních titulcích figuruje Heather Graham (přičemž se ve filmu objeví jen na pár vteřin aby nám sdělila, že je s „hodným“ Cooperem ve vigvamu?)), ale až na rekonstrukci dávno známého, Fire walk with me nic moc nevysvětlí, spíš ještě pár otázek přidá. Rozhodně to už ale není chaotická změť podivných výjevů, ale ve vztahu k seriálu konečně dává smysl. Bohužel se stále nedozvíme nic o tom, jak to začalo a už vůbec ne, jak to skončí, vlastně…víme toho ještě o něco míň. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)
  • I když kolovaly fámy o tom, že Lara Flynn Boyle si svou seriálovou roli ve filmu nechtěla zopakovat kvůli scénám obsahujícím nahotu, Lara musela nabídku odmítnout kvůli závazkům ke čtyřem dalším filmům. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama