Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nepoznám seriál a nedokázal som ani dopozerať film. Rovnako, ako som si počas celého života nedokázal obľúbiť hudbu bez melódie, tak si nedokážem obľúbiť Lynchove filmy bez príbehu, bez ohľadu na diváka, bez zmyslu ich nakrútenia. Twin Peaks je sledom scén rozdielnej zaujímavosti, utajenej nadväznosti, sem tam sú podfarbené dobrou hudbou, z času na čas navodia zaujímavú atmosféru, ale celkovo pôsobia ako výtvor chovanca psychiatrickej liečebne. Je mi to ľúto. Lynch je môj rovesník a rád by som bol na neho hrdý. Ale až tak sa nedokážem premáhať. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

David Lynch a celé jeho milované městečko přesně v té formě, v jaké ho mám nejraději. Vrací se ke kořenům, vypráví, co bylo před začátkem, přesto mi po příjemných troškách dávkuje agenta Coopera a od nejvyššího hodnocení ho zdržuje jen příliš velké množství scén s Trpaslíkem a jeho partou. K němu sice chtě nechtě zůstávám zhypnotizovaně přikovaný, ale onou pointou plnou zadostiučinění pro mě stále není. V první řadě je ale výzva ohni tragickým příběhem nejslavnější místní antihrdinky, jejíž osud tak konečně poznávám z první osoby a můžu po jejím zmařeném životě truchlit o to víc, že nejde jen o kolektivní smutek. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší, tentokrát už môj piaty, pokus o skamarátenie sa a Lynchom nevyšiel znova podľa predstáv. Náš vzťah ostáva vo vlažnom prijatí každého jeho filmu a zatiaľ len čakám, kedy sa to zmení. Dával som veľké nádeje do toho, že to bude môcť byť práve tento kultový film (seriál som ešte nevidel). Moje nádeje však spľasli už po polhodinke. Dovtedy to vyzeralo na celkom súvislý a pomerne ucelený príbeh. Zrazu však príde sek, postavy zmiznú bez vysvetlenia a šup do toho úplne iný príbeh. Samozrejme ďalej to už bolo typické lynchovské servírovanie zmagorených dezilúzií a pošahaných scén a vsuviek, ktorých zámer a podstatu snáď chápe len on sám. Už ma prestalo zaujímať kto je vrahom Teresy Banksovej, alebo čo hrozí Laure Palmerovej, keďže som vedel, že žiadne poriadne vysvetlenie, či rozuzlenie nepríde. Napriek tomu bol ale scenár tak zručne a zaujímavo natočený, že i napriek týmto faktom som sa takmer vôbec nenudil a so záujmom som to dopozeral. 65%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

David Lynch je bezpochyby skvelý remeselník. Ak by sme film rozdelili na zhruba 20 kúskov, každý z nich by bol ukážkou skvelej filmárčiny. Bohužiaľ pokope je to len samoúčelný balast, ktorý je chaoticky zostrihaný a nakrútený, len aby šokoval a vyzeral vyfetene. Na radosti nepridávajú ani iritujúce postavy. PS: Seriál som nevidel. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Mindfuck ako hrom, ale čo iné sa dalo od Lyncha čakať. Teda, v istom momente niekde v polovici filmu som mal ten fajn pocit, "že to mám" a že sa chytám na ten skrytý odkaz a myšlienku, ale pár minút na to sa to celé rozplynulo ako prd, padlo ako Poľsko v tridsiatomdeviatom a potom som sa už len díval ako mi uteká dej pred očami a nič, ale vôbec nič (až na malé detaily) nedávalo zmysel. Avšak ani napriek tomu som sa nenudil, scény sú vypracované do detailov a tak som sa aspoň tešil z toho pocitu strachu a neistoty čo na mňa pravidelne prichádzal. Takže o čom film bol ani poriadne neviem, ale celkom som sa na tom bavil a aj to je niečo čo si treba pozrieť. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama