Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 901)

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Kurdek, tož Jožka s pyskem, už dotahuje pomalu Džekýho Nicholsona. Škoda že Kvoakina nenacpali už do té přiblblosti Netopýří muž v Muži s ocelovým zadkem. Mohl tam bejt aspoň pořádný záporák. Vyloženě jsem od tohole filmu čekal, spíš nudu a že se u teho prospím. Ale vážně jsem se celou dobu bavil. Jen tam nakonec nemuseli po 57 000 0000.mé ukazovat batman origin. 89% ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Jak flustrující býti ve filmovém světě komiksů, kde vládne duhový Marvel a DC podělá na co šáhne a přitom jednou za deset let natočí film jako je Joker či Dredd. Filmy přesahující stránky barevných sešítků, prdící na tvorbu, která se má líbit širšímu spektru diváka. Film který dokazuje, jak mocný umí být DC. Né temnotou nebo čímsi, ale svou reálností a jedovatou šíleností. Bravo. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Najviac film zdvíha krásne herectvo Joaquina Phoenixa, ktorý do toho dáva maximum a doslova sa pre tú rolu narodil. Aj tak som ale možno čakal viac... ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Update březen 2020.. Viděno po měsíci znovu 50 gb BD UHD rip..Whauu neskutecnej nářez.. Po druhý to je ještě lepší.. 150% a za mě film roku.. Hudební složka to je depresivní koncert.. naprosto vystihujuci obrazový doprovod.... Jsem moc zvědav na dvojku a Phoenixovi velkou poklonu... Ze začátku jsem byl krapet v rozpacích.. ale postupem času jsem jen mlčky zíral a sledoval.. další herecký koncert Phoenixe.. Stejně jako ve Walk the line.. Neskutečný co předvádí.. jako Joker to posunul ještě o level výše.. parádní depresivní psycho jízda.. Hudba ta jen podtrhuje pochmurny filmový zážitek.. 100% pokračování je povinností.. Neskutečná mrda!! ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Slaboduch učitel matematiky v mé minulosti pravil: Blahoslaveni jsou chudí duchem.. No a já, ve své nadanosti, svolil jsem se a klesl na úroveň velmi poníženou, když rozhodl jsem se nalejt si do kebule tuhle sračku. Joker je totálně vymaštěnej imbecil, nemocnej a svým zbůsobem patrně i nezvéprávnej, potulujíc se Gothamem vyčkávajíc na svou chvíli. Ta nepřicházejíc, dodává sebestřednýmu zamindrákovi sílu, potulovat se semotamo, hubu napatlanou makejupem, dítka nebohá strašíce, a v slávu doufajíce. Trvat to o pár minut déle, patrně jsem překonal mistrovství světa v rozkousání vobrazovky, ječíce vzteky a hryzajíze všemožno, doufajíce ve spásu duše své. Hovno, velké hovno, Velký Vezíre, zvolal jsem, ve vteřině poslední, tak takovou slávu jsem skutečně nečekal. Toliká procent se toto veledílo dočkalo ? Jak ? Tak. Každá sračka, nechť si hvězdy mačká, dodávám a na závěr, a potupen,.... odjebávám se rtěnku svou hledati. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem si nemyslel, že někdo kdo vypadá jako hlavní hrdina z Takové moderní rodiny předčí mé skeptické očekávání.. Jak šílený byl Heath Ledger v The Dark Knight mně tenkrát hodně dostalo - protože do té doby jsme znali Jokera jen jako takového ňoumu v podání Jacka Nicholsona, proto jsem dnes nečekal žádný zázrak... A hle.. Zázrak se stal.. Asi tak 1/4 filmu trošku zaváněla mojím očekáváním, ale pak se mé sledování zvrhlo v cosi nepopsatelného, začal jsem se vciťovat do postavy, soucítit sní a (POZOR SPOILER) zároveň přát si smrt těch tří grázlů v metru a když tak Joker učinil, měl jsem stejně jako on radost. To byl moment kdy jsem věděl, že mně film pohltil, pak už jsem jen čekal na jeho dokonalý přerod a ten se stal podle mého gusta při Talk Show, kde mimo jiné (POZOR SPOILER) mně také zahřalo u srdíčka když prošla kůlka hlavou moderátora ...Muzika také pecka... 5 hvězd... ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

"Mě se to stát nemůže!" říkáte si hned při vchodu do kinosálu, když táhnete ten největší kýbl Coca Coly a popcornu. Já si naopak potichu sedám a tiše sleduji šepot kolem sebe. Říkám si, že opak je pravdou, každý balancujeme nad propastí, od které nás odděluje jen tenká hranice. Hranice mezi duševní chorobou a přežíváním. Doslovná šílenost, přehlcenost a uspěchanost dnešní doby napomáhá hranici jen ztenčovat. Joker láká na podívanou mezi realitou a šílenstvím, ale spíše je to trýznivé mačkání všech orgánů v těle, kdy poté mlčky odcházíte z kina s nedojedeným občerstvením, protože Vás na to přejde chuť. Joaquin Phoenix zraje herecky jako víno a dokázala bych i říci, že díky němu je film takový jaký je. Nelehký úkol zhostit se postavy, která není ve filmovém světě žádnou novinkou, není zrovna jednoduché. Ale každá je zahraná jedinečně a velice osobitě. V tomhle případě jde o precizní vdechnutí života šílenosti, jako takové. Joker mě dokázal vtáhnout do děje a přemýšlet nad ním několik dní. Teprve po závěrečných titulcích je na místě si položit otázku "Opravdu se mi to stát nemůže?" ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní film po všech stránkách. Joaquin Phoenix se svým výkonem nesmazatelně zapsal do historie kinematografie. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Jokerovi se dá opravdu jen velmi těžko něco vyktnout. Joaquin Phoenix zde asi předvádí svůj životní herecký výkon a jde vidět, že roli dal opravdu hodně, včetně fyzické a hlavně psychické přípravy a dokázal se tak do role vyšinutého klauna naplno ponořit. Hlavně se bravurně podařilo zachytit vývoj postavy ze zakřiknutého psychicky nemocného introverta v šíleného ikonického Jokera tak, jak ho známe. To vše je doplněno skvělou hudbou, která pomáhá budouvat patřičnou atmosféru. Phoenixovi sekunduje excelentní Robert De Niro. Z dokonalé harmonie může diváka vytrhnout občas trochu nečekaná brutalita, se kterou je se v některých případech obtížné ztotožnit. Na scéně se objeví i celá Wayneova rodina včetně malého Bruce, což rozhodně potěší. Film občas trochu stírá hranici mezi tím, co je skutečné a co se odehrává jen hlavě hlavního hrdiny a je třeba tak pozorně sledovat děj. 90% ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele

Kouknul jsem se na tento kousek díky doporučení kanálu Fandíme filmu. Uvedli ho jako jeden z pěti nejlepších filmů dekády. Jako na Nedotknutelní nebo Bohemian Rhapsody to nemá, ale zase mě to bavilo více než Počátek. Kvalitou a hlavně temnou atmosférou si ode mě ale těch pět hvězd zaslouží. ()

xsexbox 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert v podaní Joaquina Phoenixa ktorý dostal rolu presne na mieru.Po výkone Heatha Ledgera bola laťka navýšená tak vysoko. Joaquin však započal tuniakovu diétu ala Christian Bale a jeho neuveritelné premeny a vžil sa do postavy Jokera do morku kostí.Jeho baletné pohyby pri tanci sú metaforou uzkostnych stavov a postupného bláznenia spoločnosti ktorá si práve vytvorila tohto antihrdinu.Film je dosť inšpirovaný Taxi Driverom s menšími prvkami Bronsona.Filmov kde spoločnosť vytvorí antihrdinu a satiricky ukazuje špinu za "kulisami diania" je málo.Obzvlášť keď film poúča a moralizuje aj keď vlastne vyzerá ako krimi s antihrdinom z komixu. Veľký palec hore!! ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Sice viděno v letadle na malém, hnusném displeji, s příšernými sluchátky, co se fasují v letadle (kdo vymyslel ty dva jacky?), ale i tak. Film nepůsobí jako komiks, ale jako řádné drama. Nicméně chvílemi se zdá až trochu samoúčelné. Zahrané je to skvěle, o tom žádná, jde z toho mráz po zádech (připomnělo mi to Mechanika), ale celkové vyznění je tak nějak, no... Zkrátka je to poměrně kontroverzní, smát se, když dělám šílený věci nebo na to koukat... ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Kdyby hlavní postavou nebyl TEN Joker, pravděpodobně by se na konečném výsledku nezměnilo vůbec nic. Já se na film "Joker" díval s velice úzkostnými pocity, kde dochází k postupnému přetěžování černobylského reaktoru v lidské podobě. No jak to asi může dopadnout... Pan Phoenix se nechával buď pravidelně posednout ďáblem, nebo se jím někdy v průběhu života musel stát. Těžko hledat jedinou věc, kterou bych mu tady nevěřil. S každým dalším úsměvem, kdy zrovna došlo k ponížení nebo osočení jeho osoby, jsem vnímal to narůstající přetížení onoho reaktoru, který v něm několikrát bouchl ještě dřív, než se ten pravý výbuch dostal na povrch, aby ho pocítili všichni, kteří si v očích psychicky rozcupovaného Arthura Flecka zaslouží krutý trest. Todd Phillips tímto zmačkal všechny Marvelovky do papírového klubíčka a hodil je přes plot na hnoják. Do kina jsem totiž nešel raději s žádným očekáváním a o to víc mě tohle šílené dramátko přikovalo k sedačce a rozsekalo na pidi-malé kousíčky a teprve druhý den jsem pocítil, že se konečně pomalu dávám dohromady. Srovnávat Phoenixe s Ledgerem asi nemá moc velký smysl, protože Ledger úžasně zahrál postavu Jokera, kdežto Phoenix se jedna ku jedné převtělil do zlého snu, který jako bonus dostal nálepku "Joker". Magnificent! ()

neo250 

všechny recenze uživatele

nemôžem si pomôcť. Dať tomuto filmu 4* len preto lebo má 86%? alebo že je to 151. najlepší film? ako fajn. Herecký zvládnuté to bolo mega, Phoenix to zahral bravúrne. ale to asi všetko. Scenár miestami nudný, ničím nezaujímavý. Čakal som len asi ked sa zasmeje a niekto mu jednu vrazí. Niektoré pasáže za mňa nedotiahnuté do konca s otvoreným koncom alebo s otázkami. No možno to tak chceli. ale prečo? Fajn pozeranie, bravúrny koniec ale to asi všetko, za mňa žiadne wau. No aspoň poznáme jeho príbeh. Som nesmierne rád, že som nešiel na to do kina. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Když se příběh komiksové postavy promění v umělecký zážitek. Asi byl tento film dělán přesně pro diváky jako jsem já, ale stejně mě to dostalo. Kdybych mohl, přidám šestou hvězdičku... ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil a zklamán jsem nebyl. Fénix ja fakt dobrej, celej film je jen jeho. Dodatek.: Po třech dalších projekcích dávám tomuhle snímku status kultu. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Já bych řekl, že Joker je velice dobře znám a tak už člověk nějak tuší, že to, co se zde bude odvíjet, nedopadne v sebemenším dobře. Už po začátku tak nějak člověk ví, že je to velice depresivní počin a čeká, kdy dopadne poslední kapka hořkého kalichu a pohár přeteče. Postupem filmu se totiž nabírá na hustotě napětí, kdy je tu několik docela hodně nepříjemných situací, což člověka udržuje v očekávání až do samotného konce, než to přesáhne onen práh. Toto zpracování je trochu jiné, než to, na co jsme byli zvyklí z jiných filmů. Heath Ledger byl velice povedený Joker, ale Joaquin Phoenix tomu dodává trochu jiný rozměr, protože ostatní počiny jsou až příliš zaměřené na fikci. I tento počin je samozřejmě ve stejném fiktivním prostředí, ale jednotlivé situace a události utváří možný reálný scénář, který se spoléhá především na sociologické a psychologické chování lidí. Tenhle film rozhodně není pro slabší povahy a přímo z něho srší šílenost, což ale vypovídá o kvalitním zpracování záměru filmařským štábem. Na jednu stránku to ukazuje určité hlubší myšlenky, ale pokud člověk očekává určitý potěšující požitek, tak tomu se mu tu nedostane. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama