Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Lolos 

všechny recenze uživatele

Tuctovka svého žánru s trochu lepší výpravou, nicméně scénářem to tvůrci často sešlapávají a dělají to tak zbytečně debilní. Sem tam se ale seriálu daří vymanit z onoho petstotisíckrát recyklovaného tématu upírů, démonů a čarodějnic originální myšlenkou či zápletkou. Tak třeba koho by napadlo, že nás v druhé sérii zavedou na dvůr Rudolfa II.? Příjemné překvapení, které seriál vyhouplo lehce nad tříhvězdičkový průměr. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Má to hezkou atmosféru a výpravu, evidentně se na tom nešetřilo a tvůrci si mohli dovolit i Benátky, snad nejdražší natáčecí lokalitu na světě. První dva díly jsou pěkně chytlavé, ale s každým dalším dílem je to čím dál plytčí červená knihovna připomínající Stmívání s čím dál více pitomoučkým a nelogickým dějem. naštěstí to má dílů málo a Matthew Goode má velké charizma. Ale furt je to tisíckrát lepší než Sabrina. ()

Reklama

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Co nadělám?! Mám prostě podobné filmy a seriály ráda. Jsem věčně fantazírující duše, takže mě myšlenka existujících čarodějek a upírů vždycky dokáže nalákat. V tomhle případě sehrálo své i herecké obsazení. Ústřední dvojice mi neskutečně sedla a oblíbila jsem si ji prakticky hned po prvním díle. Celé zpracování vypadá opravdu dobře a dokáže zaujmout. Parádní výprava, skvělý vizuál, adekvátní počítačové efekty, parádně zvolená hudba... Škoda je jen pár věcí... 1) S přibývajícími díly ztratila dech ona "temná stránka" seriálu, který se tak začal přibližovat spíš k romantickému stylu. 2) Divák se nedozví nic o hlavním problému/zápletce Knihy života. 3) Diana se stává bohužel až moc výjimečnou, na to, že v pilotu byla ráda, že si přikouzlila pár papírů... Takže - ano, chyby se tu najdou, ale jestli máte podobný styl rádi, neměli byste být zklamaní. Jsem zvědavá na další řady a v knihovně jsem si zamluvila i knižní předlohu, abych měla s čím porovnávat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem doufal, že by mohlo jít o solidní fantasy (při velké dávce štěstí s hororovými prvky), ale rychle se ukázalo, že se tvůrci rozhodli tuto naději zavraždit dříve, než se mohla stát životaschopnou. Romantická dějová linie hbitě ovládla situaci a ze seriálu se tak stal kříženec mezi Upířími deníky a Twilight ságou, takže jsem sám se sebou spokojen, že jsem vydržel až do konce první sezóny. 3*- ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět a relativně originální fantasy svět. Na světě jsou čtyři druhy bytostí: lidé, čarodějnice s nadpřirozenými schopnostmi, silní dlouhověcí upíři a démoni s brilantní myslí nebo schopnostmi (což seriál nevysvětlí). A tři z nich bojujío moc. A do toho boje jsou zapletení upír Matthew a čarodějka Diana, kteří se do sebe samozřejmě zamilují, což je samozřejmě zakázané. Trochu Hra o trůny, trochu Twillight, trochu Harry Potter. Té romantiky by mohlo být méně, ale tohle je koneckonců původně fantasy kniha pro ženské publikum. A Goode s Palmer mají sakra chemii. A hrají mega nerdy do historie, takže se člověk i pár věcí dozví. Zatím 60 % ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)
  • Matthew Goode si v rozhovorech velmi pochvaloval spolupráci s Teresou Palmer. Prý je vynikající herečka, pozitivní a energický člověk a velmi dobře zvládá roli matky a hereckou kariéru. (Jolinar)
  • Deborah Harkness, autorka knižní předlohy, si zde zahrála menší cameo. Byla jedna z posluchaček Dianiny přednášky o alchymii. (teuwik)

Reklama

Reklama