Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

teuwik 

všechny recenze uživatele

No, s ohledem na knihy můžu říct, že se vcelku drželi knižní předlohy, za což mají plus. (Některé serialy mají s knižní předlohou společný tak možná název). Věc, která mě ale opravdu štvala je to, jak hrozně moc sprintovali s dějem, hrozně moc toho přeskočili a některým scénám vzali to původní kouzlo. Kdyby místo 8 dílů udělali třeba 12, myslím, že by to seriálu jen prospělo. Pokud ale opomenu knižní předlohu, je seriál na dobré cestě a jsem zvědavá na další 2 série. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jojo, já vím, že se to píše i tady. Ale kdyby to bylo míň romantické a víc se to soustředilo na Dianiny schopnosti, udělalo by to líp, ale to by asi nepřitáhlo tolik divaček a my z toho chceme mít další Twilight. Škoda, ale jinak se na to dobře kouká. Tohle téma se teď dlouho nikde neukázalo a já po tomto kousku sáhl hned, jak se kolem mě mihl. Sympatičtí herci i postavy, příběh možná jednoduchý, ale zaplétá se kouzelně. Už teď víme, že budou dvě další série, tak si rád počkám. Víc bych se zaměřil na specifika jednotlivých druhů, nic moc o nikom nevíme, škoda! ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po tretej časti začínam chápať čo mali všetci pred časom furt s tými upírskymi denníkmi. Tým som akosi nikdy neprišla na chuť a jedným z podstatných dôvodov bolo obsadenie. Tu s obsadením nemám najmenší problém, skôr naopak...žeriem HO! Len škoda, že cca po 5 časti to akosi začalo stagnovať a stratilo to na príťažlivosti a švihu. Hlavne nemám rada spracovania, kde si nikto nedáva námahu s objasňovaním detailov. Akoby autori vychádzali z predpokladu, že každý kto to pozerá knihy čítal a teda ja zasa taký fanatik do toho žánru nie som...takže v tomto smere mierne rozčarovanie. Ale dám si aj druhú sériu, o tom niet pochýb. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mohl být temnější, kdyby tak očividně necílil na standardní chutě ženského publika. Diana je hodně standardní hrdinka seriálů pro ženy, která - ačkoliv akademička - je poháněná hlavně emocemi. Upírský (francouzský :D) aristokrat Matthew je do velké míry splněný romantický sen a jeho problematické stránky se neřeší, včetně toho, že (stejně jako všichni další upíři v seriáluú na někoho starého patnáct set let nemá aboslutně žádný problém s tím žít v současnosti. Několik amorálních věcí, které udělá, je briskně zameteno pod koberec. V rámci žánru se ovšem pořád jedná o zajímavý kousek. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Twilight a True Blood, přičemž blíže to má bohužel ke Stmívání. Škoda, že to nebylo o fous temnější a drsnější, pak by to asi bylo na 4*. Velkým plusem jsou nádherně pompézní lokace a sympatická ústřední dvojice. Celou dobu jsem čekal, že přijde něco strašně epického, bohužel vyjma jedné "mučící scény" je to celé v podstatě dost přízemní (zřejmě za účelem zachování statutu čarodějnického příběhu pro celou rodinu). Když to budu hodnotit hodně primitivně, tak je to Twilight bez homosexuálního nádechu, kde se ústřední hrdinka díkybohu nechová jako úplná kráva (v porovnání s Bellou z Twilight). ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Jižním Walesu, v Itálii (Benátky) a Anglii (Oxfordská univerzita v Londýně). (BMW12)
  • Marcus Whitmore (Edward Bluemel) je v knížní předloze modrooký blonďák, avšak v seriálu je hnědooký s černými vlasy. (teuwik)
  • V knize není Gillian (Louise Brealey) Dianina kamarádka, ani se jí Diana (Teresa Palmer) s ničím nesvěřuje. Gillian je čarodejnice poslaná, aby Dianu špehovala kvůli jejím schopnostem. Diana ji nemá od začátku ráda, stejně jako Petera Knoxe (Owen Teale). (terez9119)

Reklama

Reklama