Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Viděno po letech s ucházejícím dabingem na mne měl film naprosto jiný účinek. Do půli docela pěkná akčňárna, od půlky spíše filosofické postapokalyptické drama. Až nyní jsem ve třetím díle Maxe viděl ten onen odkaz na "předurčenost hrdiny", nemožnost se vymanit ze zajetých kolejí vlastní a obecné existence atd. Třetí díl opravdu není tak špatný, jak jsem si původně myslel a jak ho vnímá řada lidí. Je to úplně jiný film, než byl třeba díl první, což byl technicky dokonalý nízkorozpočtový, chladný akční grindhouse. Zatímco třetí díl je v podstatě vskutku filosofií o lidstvu a jeho osudu jako takovém a o archetypu hrdiny, jímž Max chtě nechtě prostě je ... A pokud bych měl hodnotit v rámci subžánru, tedy "postapokalyptické drama", je to ten nejlepší kousek, jaký jsem kdy viděl ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým fanúšikom tejto série a som jeden z mála ľudí, ktorých nedostal na kolená ani ten najnovší film, už bez Mela. Prekvapivo ma ale Thunderdome bavil viac, než som čakal a aj celková mytológia siahajúca až do novozákonných strán ma bavila. Zrejme by to chcelo vidieť pekne po poriadku v rámci dlhého filmového maratónu, aby ma Miller spätne presvedčil, že ide o niečím extra špeciálnu sériu. Beyond Thunderdome je ale až príliš krotký, namiesto explicitného násilia a krvi sledujeme drbanie panvíc do hláv zloduchov, čo môže mnohých pobaviť. Mňa najviac pobavil "beh cez prekážky vo vzduchu", čo znie značne nepredstaviteľne, ale verte, že to stojí za to. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemám s týmto filmom absolútne žiadny problém. Myslel som si, že po čase to bude škrípať, ale Millerová mytológia funguje. Hoci znova sa jedná o trošku iný film, ako jeho predchodcovia. Výhodou ale je, že si to uvedomuje čím to chce byť. A mýtus o Maxovi ako o niekom kto zachraňuje, podporuje či už Gibsonov tradične dobrý výkon, ale aj túžba detí odísť z raja do sveta a nájsť to, čo má byť nájdené. V komplexnosti funkčné a v rámci série o trošku horšie ako dvojka a o triedu lepšia ako prvá časť. A Tina Turner mi absolútne nevadila. Jej ústrednú pieseň považujem dokonca za veľmi podarenú. A pamätám si, že keď som to videl prvýkrát, tak som si ju púšťal dosť často. Mad Maxa ako sériu mám rád. Hoci každú pre niečo iné. Tu je to ten feeling ala Jules Verne, ktorý to stavia viac do dobrodružstva ako akcie. Pričom si to stále uchováva pôvodnú víziu Georga Millera. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Čakal som teda oveľa menej vzhľadom na tunajšie percentá. Max trojka bola iná ako predošlé dve. Bola viac epická, rôznorodá, miestami pripomínajúca až fantasy (v dobrom aj v zlom slova zmysle). Tinu Turner to podľa mňa síce nepotrebovalo, teda aspoň nie viac ako do tej pesníčky. Ale napriek tomu, že som Thunderdome pozeral hneď po megaakčnej dvojke, s prekvapením musím konštatovať, že záverečná časť mi ubehla najrýchlejšie, napriek najväčšej minutáži! A opäť ma dostal ten voiceover na konci. :) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

První 2 díly super a třetí díl taková blbost... Čekal jsem zase nějakou akční záležitost, ale tohle byla taková podivná pohádka, která vypadá asi jako mix Vodního světa a Stroje času. Chybí tady totiž to nejdůležitější z prvních 2 dílů - akce a honičky. Místo aut totiž ve filmu můžete vidět akorát tak stádo harantů, stádo prasat a hromady hoven. Závěr filmu sice jednu honičku nabídne, ale ta je úplně o ničem, protože se odehrává převážně na kolejích. Mimochodem je zajímavý, že všechno ve filmu vypadalo, že se to každou chvíli rozpadne, ale celá trať byla v naprosto perfektním stavu. Všude pečlivě nasypanej a upravenej štěrk podél celý tratě, pražce vypadaly jako nový a koleje nebyly ani trochu rezavý. Jsem docela zvědavej na 4. díl, protože věřim, že větší blbost, než tohle to snad nebude. Jediný pozitivum na tomhle filmu vidim asi v tom, že jsou podle něj pojmenovaný moje oblíbený hudební výběry Thunderdome. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • V záverečných titulkoch je uvedené, že postava Tiny Turner sa volá Tetuška Entity, no vo filme ju tak nikto neosloví. Každý ju volá iba Tetuška. (m.a.t.o.)
  • Původně mělo jít o film o dětech, žijících bez rodičů, kteří si představují, kým by chtěly být. Jedno by si představovalo Maxe (Mel Gibson). (ČSFD)
  • Počas návratu do Bartertownu sú vidieť na púšti pred Maxom (Mel Gibson) a deťmi zreteľné stopy v piesku, pričom pred nimi tadiaľ nikto nešiel. (muti)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama