Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný zkušební pilot Daniel McCormick sice miluje půvabnou Helen, ale nemá odvahu požádat ji o ruku. Když je po jednom z jeho nepovedených pokusů dívka sražena náklaďákem a půl roku se neprobírá z kómatu, obrátí se zoufalý Daniel na přítele, vědce Harryho Finlaye, pracujícího na tajném vládním experimentu s hibernací. Požádá ho, aby ho na rok zmrazil, protože se nemůže dívat, jak jeho milovaná pomalu umírá. Když uléhá do hibernátoru, píše rok 1939. Místo jednoho roku však stráví mimo tento svět více než padesát let a probudí se jen náhodou v roce 1992, když chlapci Nat a Felix, hrající si v polozapomenutém vojenském skladu, nevědomky otevřou mrazicí box, čímž zahájí proces probouzení. Zmatený Daniel brzy pochopí, že prospal půl století. Svět se změnil, Harry zmizel a jeho historce nikdo nevěří. Vyhledá proto Nata, který ho v knihovně seznámí se vším, co zameškal, a seznámí se také s jeho matkou, zdravotní sestrou Claire. Zachrání ji před útokem bývalého milence a přijme její nabídku, aby zatím bydlel u ní. Pokračuje v pátrání a najde Harryho dceru, která mu řekne, že otec už nežije, a předá mu jeho deníky. Z nich se Daniel dozví, že Helen dodnes žije, ale také že vedlejším účinkem hibernace je rychlé stárnutí, kterým tělo dohání ztracené roky. První účinky už se na Danielovi začínají projevovat. Zatímco armáda zjistí, co se stalo, a začne po muži z minulosti pátrat, Daniel se rozhodne najít svou Helen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Originální nápaditý sci-fi příběh s dobrým hereckým obsazením, pohodovou atmosférou a dojemným závěrem, kterému ani čas neubral na působivosti. Viděla jsem ho už víckrát a pořád mě dojímá. Taky bych se chtěla nechat zmrazit a probudit se za 100 let, abych se podívala, jak to na světě vypadá, pokud ještě nějaký svět bude. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Nemám téměř co dodat. Byl jsem oslněn scénářem a výkonem herců. Myšlenka je sice asi hodně nereálná, celý příběh je ale tak dobře sehrán, že jsem uvěřil. Scénář: *****; Režie: ****; Herci: ****; Hudba: **** (naprosto citlivá a nenucená hudba, která není nikdy vlezlá ani neodlákává od jednotlivých scén). K tomuhle filmu se můžu vrátit kdykoliv a pokaždé si více jak 100 minut doslova užiju. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Možná trochu nasládlé, ale přesto velmi, velmi příjemné a pohodové. Mel Gibson tentokrát sice nemusel svůj herecký rozsah ukázat naplno, ale určitě předvádí hodnotný výkon. Za povšimnutí stojí malý Elijah Wood, známý jako hobit Frodo z Pána prstenů. Konec je půvabně dojímavý a snímek asi potěší hlavně romanticky založené duše, než sci-fi maniaky. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

zrovna se na to dívám, Ještě nikdy jsem to neviděla. Mladý Mel Gibson je fešák a Jamie Lee Curtis to sluší taky. a Elijah Wood je úžasné dítko. Nemůžu hodnotit, ohodnotím na konci. Zatím takové příjemné pokoukání. Jen mi vadi dabing u Elijaha Wooda, přijde mi moc "starý".//tak pěkné, koukatelné, příjemné a konec dojemný. Mel jako staroušek je k sežrání a asi i pod vlivem půl litru červeného dávám čtyři hvězdy :-). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Uvidíme se později…“ Dezorientovaný „cizinec“, dítě z neúplné rodiny, se kterým se spřátelí, záhadná nemoc, útěk před pronásledovateli a šťastné shledání - už jen scházelo, aby defrostovaný E.T. Gibson proletěl s B-25 Mitchell před siluetou Měsíce.. Ta podobnost tam je, stačí se podívat na jméno autora scénáře, akorát, že Miner není Spielberg... Jako prostředek k tomu, aby si tatínek pospal a maminka poplakala, však naprosto dokonalé. Zadržujíc u konce hrachy jsem usilovně přemýšlel, jestli je slovo „doják“ odvozeno od přídavného jména „dojemný“, či od slovesa „dojit“, protože stačilo málo a ti poletující rackové a maják na pozadí se změnili na zkušené zaměstnankyně romantického kravína a mé slzné kanálky na výkonné dojnice. Jinak maskéři se asi s odstupem času diví, že udělali 85-letého Mela zachovalejšího, než jak nyní před prahem šedesátky vypadá. Holt, pleťový faktor chlastu.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • J.J. Abrams prodal scénář k tomuto filmu za 2 miliony amerických dolarů s původním názvem „The Rest of Daniel“. (Chevees)
  • Ve scéně, kdy se Claire (Jamie Lee Curtis) chystá jít na večeři se svým přítelem, řekne že má obrovský hlad. Přitom před pár minutami večeřela společně s Danielem (Mel Gibson) a se svým synem Natem (Elijah Wood). (PlayEasy)

Reklama

Reklama