Reklama

Reklama

Sedmilhářky - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 5 h 33 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

Andrea Arnold

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Kamera:

Jim Frohna

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Iain Armitage, Darby Camp, Merrin Dungey, Ivy George (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Sedmilhářky, v jehož hlavních rolích excelují Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Zoë Kravitzová a Meryl Streepová, se vrací na HBO se svou druhou řadou. Na první pohled se v poklidném přímořském městečku Monterey v Kalifornii nic nezměnilo. Matky jsou nadále bezmezně milující, otcové podporující, děti rozkošné a domy stejně honosné. Ovšem po událostech na benefiční akci základní školy už nic není jako dřív. Městečko se vzpamatovává z šoku a členky "montereyské pětky" - Madeline, Celeste, Jane, Renata a Bonnie – se společnými silami snaží dát své rozpadlé životy znovu dohromady. Nová série zkoumá zhoubnost lží, odolnost přátelství, křehkost manželství a samozřejmě také krutou daň rodičovství. Vztahy se budou rozpadat, důvěra vezme za své a objeví se nové šrámy nejen na těle, ale i na duši. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapeně koukám, že si pro jednou můžu ušetřit vlastní analýzu. Víceméně (sic!) bych se pokoušela zformulovat tutéž kombinaci základního zklamání a dílčích okouzlení, jak je tu vypsal uživatel Spiker01, samozřejmě až na tu jeho ryze soukromou zášť vůči Meryl Streep, kterou nesdílím. ***** Dál už jen několik dílčích poznámek. K tomu podrazu, který Kelley s Valléem ušili na režisérku, když se na ni domluvili, ve finále jí ve správnou chvíli sebrali dohled nad konečnou podobou série a všechno si to přestříhali, předělali a zprodukovali podle svých představ a proti dohodě, už jsem vyplakala do Deníčku. Po shlédnutí dvojky musím říct, že stejně vnímám proti jedničce citelný rozdíl v režii, kameře, střihu, sekvencování i celkové výstavbě mindfucků a struktury příběhu, a Andreu Arnold tam zároveň necítím - a na škodu je obojí. Nevyšla jim ani ryba, ani rak. Buď si to měli chlapi natočit zase sami, až na to najdou ve své honbě za vyděláváním čas, nebo to nechat v rukou jí tak, jak to slíbili. Ale je zřejmě pořád ještě v řádu mužského světa, který filmovému průmyslu vládne, že k tomu ve skutečnosti neměli odvahu, chtěli jenom pořádně vydělat a dosáhli toho i násilím na autorce a podvodem na divácích. Je příjemnou ironií, že i druhá série přitom názorně předvádí, že i na ně dojde a jednou se nějaká nerespektovaná obětavá ženská nasere a vezme na ně a jejich hračky a lži pomyslnou baseballku jako Laura Dern a všechno jim to rozmydlí. Dost by mě zajímalo, jestli je tohle vyústění dvojky u nich projevem takové sebeironie, nebo takové bohorovně ješitné samolibosti. Těžko rozhodnout. ***** PS: Meryl Streep tu manipulativní mrchu skrývající se za starostlivou tchýni a zablokovanou, zdeptanou matku (že její postava nebyla ani jedno, myslím jasně dokazuje scéna, kdy svému právníkovi chladně a zamyšleně vysvětluje, že v té soudní při o svěření dětí do péče je jí úplně jedno, že se s tak špinavým přístupem definitivně připraví o případnou lásku obou dětí - že je chce dostat za každou cenu, nějaká láska je jí ukradená) zahrála tak přesvědčivě, až jsem se s hrdinkami propadala do stavů naprosté bezmoci a v duchu žehnala světu, že v reálném světě stojí Meryl Streep na světlé straně síly, protože kdyby ne, tak s námi se všemi byl neodvratně už dávno ámen. ;) *~ ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečná atmosféra, skvěle zvolená forma, herecké výkony na jedničku, promyšlený rytmus, přesný střih, fajn soundtrack, sarkasmus na každém kroku, cit pro peprné dialogy. To vše zdobilo první sérii. Druhou už jen něco. Bohužel. Jsme zpátky, připomínáme si detaily neuvěřitelně komplexní předchozí řady, doléhají na nás události z posledního dílu první série, což se dá chápat, ovšem onoho ohlížení zpět je až moc. Samozřejmě hlavní pozornost směřuje k posile Meryl Streep, coby časované bombě po mrtvém násilnickém synkovi. Chce odpovědi a pro naši pětici zasvěcených může být nebezpečnější než samotní vyšetřovatelé. Právě ona má plán, ostatní postavy ovšem tak nějak přešlapují na místě: Madeline chybovala a v nové partnerské rovnici si nevěří (kde jsou ty její jízlivé slovní přestřelky z první série?), Renata nechce nebýt bohatá (její hysterické výjevy jsou na oba palce nahoru), Jane se jen těžko otevírá nové známosti, Bonnie se s ohledem na události z první série psychicky hroutí a posedává u lůžka nemocné matky (ke které jsme si nevytvořili pražádný vztah) a Celeste (Nicole Kidman tradičně skvělá) bojuje o syny s tchýní. Režisérka Andrea Arnold (došla si už pro tři Ceny poroty na festivalu v Cannes) dokáže emoce vtlačit do uvěřitelných mezí, udrží v divákovi při každé příležitosti jemné napětí a potvrzuje, že patří k tomu nejzajímavějšímu, co mohou Britové z ženských autorek nabídnout. Tak jako Jean-Marc Vallée ve svém vyprávění nemoralizuje, jednání hrdinů nehodnotí a snaží se zůstat vcelku objektivní, neboť se snaží měřit oběma stranám stejně. Jenže.. Zůstaly skvělé herečky, které ovšem nemají moc co hrát. Na první sérii to dle mého vůbec nemá. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku nastavovaná jednička, ale atmosféru si to zachovalo. Čekala jsem sice trochu spletitější a důmyslnější scénář, což se nestalo ani omylem - a některé dějové linky šly zbytečně do ztracena, nebo byly až vyloženě podivné (například vztah Bonnie a její matky), ale on už ten samotný boj o svěření do péče o ty dva ďábelské andílky, byl vlastně nosný a dějotvorný sám o sobě. A Meryl Streep tam vystřihla takovou ježibabu, že mě bude chodit strašit ještě asi dlouho... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii se vlastně nic nového nedozvíme, jen to, jak se jednotlivé dámy vyrovnávají s tím co udělaly. Nastupuje však na scénu Meryl Streep. Ta, ač jsem ji neměl nikdy rád, zde předvede absolutní výkon, řekl bych životní. Její postava je prostě skvěle napsaná a zahraná. Nicole Kidman vyrostla v excelentní herečku, Laura Dern jí vždycky byla. Všechny trumfy měli tvůrci prostě v rukou a neprokaučovali to. Parádně natočeno a zařazuji do archivu. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria Big Little Lies bola pre mňa príjemným prekvapením v tom zmysle, že som nečakal, že prekoná tú prvú. Tá ma síce bavila, ale asi som pred jej pozeraním očakával od projektu niečo odlišné a nedokázal som jej ako celku dať plný počet. Zato druhá séria pôsobí vyzretejšie, herečky zrástli tak so svojimi postavami, až sa bojím o ich psychické zdravie a dej graduje k pefrektnému finále. Postava Meryl Streep je dokonalým osviežením, pridáva sem napätie, konflikt a zároveň budete nad ňou a (nielen) vďaka nej aj nad ostatnými postavami hlboko premýšľať. Áno, je to seriál najmä pre ženské publikum, ale natoľko vyzretý, že strčí do kapsy všetkú červenú knižnicu sveta a musí baviť aj všetkých nezabednených chlapov. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (1)

  • Česká herečka Alena Doláková se účastnila konkurzu na roli servírky do druhé série. Nebyla ale vybrána. (hansel97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama