Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 1

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Recenze (342)

POMO 

všechny recenze uživatele

Již účes a mejkap Rona Perlmana v úvodní scéně naznačí, která bije. Ale pak už je ve filmu všechno jenom lepší. Videoherní ultra-bejkovina s naprosto primitivní zápletkou, ale o to přiznanějším guilty pleasure charakterem, který prostě baví. Jakože vysloveně i suchým humorem, který mě zde rozesmál více než u většiny nucených komedií. A s vizuálními efekty, jakými se může pochoubit jen málo áčkových hollywoodských produkcí (předjídlo ke Godzilla vs. Kong). Jinak Paul W.S. samozřejmě vykrádá všechno od Vetřelců přes Dunu (resp. Transformers či Star Wars) až po Pana prstenů, ale někdy až tak okatě (skupina válečníků kráčí po kamenném mostě na pekelnou horu, oblitou hořící lávou), že jde spíše o vyznání lásky k tomu, co má rád, než o tvůrčí bezradnost. Monstra sama o sobě jsou naopak luxusní a vizuální dynamika akcí vypiplaná. A že jich je tady požehnaně. Jedna řežba za druhou. Plus hezké lokace. Moji třetí hvězdu berte přesto s rezervou, dávám ji za koulervoucí zvuk. Soused podemnou je na dovolené, tak jedu obývákový Atmos s nepřiškrceným subwooferem. A málem jsem se z něj u tohoto filmu udělal. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Míla Obludovičová a Antonín Já huntují ve Šmakově srací poušti písečného muflona a hejno zdivočelých papavouků. Záda jim velmi, ale velmi zezadu kryje ondulát Perlouš, který byl obsazen patrně jen kvůli oblafnutí holyúdských homokvót hnutí MBVT+JP (Mužatky, Bukvoidi, Všechnopichové, Tranzistoři a Jiní Pomátsexuálové). Když už do štábu nesehnali jediného parafilika, šoupli tam aspoň někoho, kdo jako buzerant vypadá, tudíž to mohlo bez hysterického vyřvávání globálně tolik utlačovaných až genocidovaných teplometů a multipohlavníků jít rovnou na Netflus. Satanžel to do jeho záměrů zapadlo i co do opětovného vítězství formy nad obsahem. Všechny obludy kromě Míly jsou sice celkem fajn, jakož i exekuce samotná, ovšem scénář Andrzén tentokrát napatlal nutelou na kus hajzlpapíru během ranní stolice, tudíž si intelektuálně přijde na své zejména sofistikovanější publikum z klecových lůžek a potratových klinik. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film zvrtaný skoro na všech frontách. Nelze tomu upřít produkční péči, protože monstra jsou fajn a celkově vizuál nesmrdí laciností. Ale ten zbytek. Příběh na půl strany, kde se hlavní hrdinové dávají dohromady tak toporně, že kdyby v určité chvíli jeden před druhým začal stepovat a proto by se stali bff, nikoho by to nepřekvapilo (rozhodně ne víc, než co Anderson jako scenárista ve filmu předvádí). Postav málo a i tak je vůbec nepoznáme, nechápeme, nepůsobí lidsky. Snaha nahradit charakterizaci ikonickými postoji zase padá s Andersonovou neschopností nějak smysluplně vyprávět příběh, ať už dějem nebo obrazem. Je to docela rychlé, ale bez spádu a v rámci dynamiky skoro atakující záporné hodnoty. Drak trhající letadlu křídla, to jediné mi utkvělo v paměti. Zbytek je jakousi snahou o navázání na jednoduchost Mortal Kombat, tehdy se ale ještě Anderson netopil v mizerných zpomalovačkách a jeho filmy nestříhal Doobie White, který nemá ani základní cit pro nějaké tempo. Milla na to pořád ještě má, ale ať to příště není v rodině. Spolupráce s manželem jí už evidentně nesvědčí. 30% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stýská se mi při koroně po spoustě věcí, ale po těchto bezmyšlenkovitých trikových blockbusterech fakt ne. Těžko to vůbec považovat za film, ty Paul W. S. Anderson točit přestal. Teď už jen vytváří dlouhá drahá videa, díky nimž si jeho manželka může hrát na akční hrdinku. Jinej význam vznik Monster Huntera nemá. Že jí u toho v nepříliš důstojných rolích asistují Tona Jaa a Ron Perlman, je smutné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fakt se tady řeší příběh ? Ty jo vždty to byla klasická řežba s monstrama, co tam je potřeba ? Aby to vypadalo dobře - vypadalo. Aby to mělo nápady - mělo. Aby to mělo spád - mělo? No pokud chce někdo festivalou kvalitu, měl by si vzít studenej obklad fakt. Jo a Milča čím starší tím víc sexy, fakt je ňám tady. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Muhehe. Hlučná a bezbreho stupídna nonstop márovačka z dimenzie, kde je všetko možné, takže Milla Jovovich hrá ešte horšie ako zvyčajne (tú drsnú mariňácku veliteľku som jej neveril ani sekundu) a je dôstojným súperom v súboji s Tonym Jaa (hehe), Ron Perlman brázdi púšť na pirátskej plachetnici s kocúrom v čižmách ako kuchárom... a tí všetci bojujú s rôznymi monštrami, od oheň chrliaceho draka cez akéhosi piesočného býkosaura až po príšerky, čo sú kombináciou arachnidov, votrelcov a tých hnusákov z Čiernočiernej tmy. Samozrejme, rotačákom či granátometom, ba ani tankom si s nimi neporadíte, ale ak máte obrovský kostený meč, obrovskú kostenú sekeru alebo obrovský kostený luk, ktorý strieľa dynamitové šípy, víťazstvo je vaše. Celé to má obstojné triky (na takúto béčkovú produkciu), žiadnu krv, asi 20 riadkov dialógov a presne jednu hlášku (Ron Perlman kričí na obludu: "Hey, ugly!"). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson ví, jak natočit totální hovadinu zábavně a efektivně. Debilita na kvadrát, ale u mě to docela fungovalo. Totální výplach zaručen. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Milla Jovovich a Paul W.S. Anderson sice skončili s Resident Evil a se zombíky, ale jejich Monster Hunter je víceméně to samé. Jen tu jsou draci a dinosauři, jinak ovšem tahle dvojice opět servíruje solidní akci zabalenou do velmi utahaného a nezajímavého příběhu s postavami, u kterých budete rádi, že si zapamatujete jejich jméno. Obstojná akce tu bohužel na body prohrává s nezajímavým příběhem a nudnými hrdiny. Ale od Andersona se snad ani víc čekat nedalo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $14,669,096Tržby Celosvetovo $29,281,109Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Copy režisér Paul W.S. Anderson sa nezaprie, zas veľkohubá podívaná bez hlavy a päty ale vždy lepšie než výplachy typu celej série Resident Evil. Boha jeho, kto mu na tieto výplachovky vôbec stále dáva peniaze? Dobre toto ani zďaleka nebolo z jeho tvorby to najhoršie. Hlavné je, že to dobre aspoň odsýpa, nenudí, zbytočne moc neotravuje, občas príde aj na nejakú tú akciu aj keď nezmyselne bezhlavú. Riadne to odpáli bombastický záver, ktorý prebije aj Hru o tróny a tamojší útok draka v tom meste. No a niektoré mega fópa ako ten králik kuchár je úplne že mixnuté z Alicou v krajine zázrakov, čo je moc, to je moc. Niekto by ho mohol troška korigovať a mohol by dávať do sveta aspoň aký taký stráviteľný akčný fantasy priemer, lebo takto to je len pekne zabalený hnoj. /45%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mila Jovovich i po 19 letech (od prvního filmu Resident Evil) vypadá pořád stejně. Sakra, jak to dělá? Co se týče filmu skvělé nestvůry, zejména ti pavouci. Vystřihl bych ten trapný vtípek s kočkou, ale jinak jsem se bavil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen. Dostal jsem to, co sliboval Trailer. Tedy hodinu a půl dlouhou epickou řežbu mezi Millou Jovovovich, Tony Jaa a Monstry. Akce je od začátku do konce, vizuál paráda, soundtrack intenzivní, monstra vypadají skvěle ( Dost možná nejlépe zfilmovaný drak vůbec), došlo i na nějaké to craftění a 2 drsnější scény ( pavouci!). Zajímavější Příběh mi zde nechyběl jen by zpomaloval tempo. Dramat výjde týdně 10, ale tak epicky natočená řežba s monstry jednou za rok a rozhodně je mi sympatičtější a milejší sledovat tohle než do sebe zahleděnou artovou sračku. Možná by nebylo špatné změnit lokaci pouště za džungli, ale jinak opravdu nevím, co jiného by měla nabídnout adaptace hry, kde nejde o nic jiného než jen o akci a monstra, v tomhle ohledu film rozhodně nezklamává a aby měl jen o 12 procent víc než ultra levná sračka Sharknado je naprosto k smíchu. Kdo rád monstra, akci a rád se u filmů baví nemůže být zklamaný. Příběh**, Akce****, Humor** Násilí**, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel napísať „som milo prekvapený, že to bola menšia blbosť, než som čakal“... ale ono to vlastne bola plus mínus presne taká veľká blbosť, ako som čakal. Je tomu podriadené všetko, od obrovských (ale prekvapivo dobrých) trikov cez pomerne epickú výpravu a prepálené (ale zábavné) akčné scény, až po kasting v čele s tradične znesiteľnou a akceptovateľnou Millou Jovovich a v podpornej úlohe s Ronom Perlmanom (s najúchvatnejším účesom od osemdesiateho prvého, teda od Boja o oheň). A keď si vyčerpane poviete, že vás tu už nič nemôže prekvapiť, príde „mačka“. Tam už sme sa ocitli až kdesi medzi Ostrovom Dr. Moreaua (!) a Princeznou Fantaghiro (!!). Okrem toho sa tu hojne vykráda ešte Hviezdna brána (film) a Tremors. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Největší hračička žánrové kinematografie zase přišel s rozverně dětinskou a okázale formalistickou jízdou. Andersonovy filmy dokáží navodit bezelstné pobavení a úžas, jaké jsme zažívali v dětství při prvním kontaktu s žánrovou podívanou. To ale neznamená, že by pracoval s nostalgií. Naopak jeho tvorba - co do celkového stylu i formálního zpracování jednotlivých sekvencí a záběrů - až avantgardně předhání většinu konvenčně usedlých hollywoodských blockbusterů. Zatímco ty svým pochlebováním fanouškům, rádoby vážností a blafováním hloubky jsou dětinsky nedospělé, Anderson zůstává svébytně dětsky hravý a nevážný. Škarohlídi budou vždy nad jeho filmy povýšeně funět nozdrami, ale také nikdy nenahlédnou pravou rozkoš těchto bijáků. "Monster Hunter" je typicky andersonovská čirá akční fantazie, kde se přímočarost, efektnost a nerealističnost stávají superlativy. Jak je pro mistra typické, součástí radosti také zůstává, jak Anderson pracuje s videoherními elementy a hledá pro ně formální i narativní ekvivalenty, nebo jak Mila Jovovich dokonale zosobňuje étos jeho filmů. Navíc oproti předchozím projektům vidíme potěšující pokrok ve slučování fyzických a digitálních atrakcí, které stvrzují, že Anderson sice kráčí v rámci spektakulární kinematografie vlastní cestou, ale současně reflektuje dobové trendy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechci tvrdit, ze to je buhvijaka pecka, ale vzhledem k tomu, ze se jedna o adaptaci videohry, kde se rubete s obrovskejma monstrama, uchopil to Anderson vlastne naprosto idealne. Zadny zbytecny kecy na uvod, pet minut a Milla uz je v jinym svete a netrva dlouho a zacnou souboje. Vata mezi tim je samozrejme o nicem, Milla ani Tony nejsou buhvijaky herci, nastesti na to scenar myslel a dialogu tu je naprosty minimum, takze to slouzi jen jako vypln mezi jednotlivejma akcema. No a akce samotna je fajn, nic prevratnyho, ani z hlediska triku, ale zabava naprosto pohodova. Navic se tu ke konci objevi i Perlman vypadajici jak Will Ferrell. Takze za me vlastne naprosto pohodova oddechovka s rychle odsejpajicim dejem, fajn akci, typove dobre vybranejma hercema a sem tam je to dokonce i napinavy. Vic jsem od toho ani necekal, za me spokojeny 3* a klidne bych si dal pokracovani. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady dějově plochých a nesmírně předvídatelných monster snímků typu King Kong či Godzilla, u kterých nejsou zvláštní efekty výrazovým prostředkem, nýbrž jediným hybným principem? Nikoliv. Monster Hunter stojí mimo veškeré kategorie. Jedná se o odstrašující ukázku amatérské filmařiny, která donutí k odchodu z kinosálu i krajně nenáročné diváky, a to v důsledku zoufale zpracovaných soubojových scén. Nesmyslně se třesoucí obraz, zmatečně používaný zoom in-out a především zběsilé střídání jednotlivých záběrů navodí publiku leda tak bolest hlavy. Nečekal jsem, že by autor této scénáristické agónie mohl přijít s nějakým uspokojivým vyústěním, ale vůbec se o žádné nepokusit a místo toho nahodile, uprostřed souboje, spustit závěrečné titulky? Za to na FAMU vyhazuji studenty prvního ročníku z klauzur. Nelze pochopitelně uvažovat o jiném než odpadovém hodnocení a dokonce bych se vůbec nebál označit snímek Monster Hunter za jednoho z hlavních aspirantů na nejhorší film roku 2020. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson patril medzi mojich najobľúbenejších béčkových režisérov, filmy ako Resident Evil, Votrelec vs Predátor, Rallye smrti a pár ďalších sú klasiky, na ktoré sa dá pozrieť kedykoľvek, ale v nasledujúcej dekáde začal pracovať s vyššími rozpočtami, čo jeho tvorbe paradoxne dosť uškodilo a v rovnakom trende pokračuje vlastne aj Monster hunter. Nie je to zase žiadna katastrofa, predsa len od filmu, v ktorom sa bojuje s monštrami z inej dimenzie a ešte najčastejšie pomocou rezných zbraní sa dá ťažko očakávať nejaký sofistikovaný zážitok, ale aj tak sa to dalo podať o niečo lepšie. Hlavne je to dejovo až príliš chudobné, ako obyčajná epizóda seriálu, žiadne lepšie spoznatie sveta alebo aspoň postáv, divák sa ani nenazdá a už je hlavná hrdinka sama uprostred púšte inej dimenzie, to sa dalo pekne pomaly budovať, či už napätie alebo záujem o ten svet, ale tu nič, len akcia. A aby toho nebolo málo, za partnera dostane len jedného domorodca, s ktorým sa ani nevedia dorozumieť. Ten scenár už skutočne jednoduchší byť ani nemohol. Ale zase dá sa na to pozerať, stále sa niečo deje a hlavne režisér to stále vie vizuálne pekne podať, zábery sú pekné, aj keď len postavy kráčajú po púšti a stále hrá do toho epická hudba, ktorá sa dá počúvať. A keď v druhej polovici do deja vstúpia aj vedľajšie postavy, konečne sa dočkáme aj nejakej zmysluplnej komunikácie a interakcie medzi postavami, ale zase je to celé strašne rýchle a už je tu finále. Postavy sú určite plusom, Milla Jovovich do takýchto filmov patrí, ako snáď žiadna herečka a po Resident Evil potrebuje zase niečo nové, mňa tu bavila, Tony Jaa je môj obľúbenec, ale už by mohol zahrať aj čosi zaujímavejšie, ako len poskoka a Ron Perlman to celé osvieži. A čo sa týka akcie, je jej tu plno a technicky je zvládnutá kvalitne, až na nejaké tie strihy, len mňa tento typ moc nebaví, bolo to až moc fantasy, skôr by som bral drsnejší prístup, ale vzhľad monštier je celkom slušný a vizuálne je to v poriadku. Aj preto som si viac užil úvod a hlavne finále s vojakmi, ktoré bolo ako z iného a teda omnoho lepšieho filmu. Takže Monster hunter nie je určite žiadny zázrak a druhýkrát by som to už nepozeral, ale asi už stále budem mať trochu slabosť pre Millu Jovovich v boji proti monštrám a ešte pri slušnom audiovizuálnom prevedení. Na ten priemer mi to stačí. 55% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný maglajz s mile přepáleným finále. Monstra vypadají vážně skvěle, akce je přehledná a plní sny malým fantastům co baští draky a dinosaury. Anderson je béčkař každým coulem a s Milou si tyhle věci očividně točí pro radost. Zajímavé jsou nepřiznané vykrádačky knižní ságy Temná věž od Stephena Kinga (paralelní světy, Věž která je spojuje, no taaak). Blbé to je až běda, Ron Perlman má strašné vlasy, vztah mezi hlavní hrdinkou a Tonym Jaa je hodně kostrbatý, ale dá se to přežít.  Přece jen tady o lidi zase tak moc nejde. Eteteteee! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina přispívajících, od Paula W.S. Andersona už dnes nečekám nic jiného než průměr a proto mě velice mile překvapilo, co jsem nakonec dostal a jak mě otloukánek v podobě Monster Hunter překvapil. Bohužel, první půlhodina jde přesně v duchu toho, čeho jsem se bál a z nezábavného představování postav (ze kterého jsou pochopitelně důležití jen Milla Jovovich a Tony Jaa) toho tvůrci moc nevykřešou a celkem se to táhne, naštěstí občas přijde nějaká až překvapivě brutální vyvražďovačka. Z této dlouhotrvající herní série od Capcomu znám pouze nádherně barevné džungle z nejnovějšího dílu MH World a těch se právě bohužel dočkáme až v druhé polovině. Nicméně co musím pochválit určitě nejvíc je výprava a povedené triky, které jsem skutečně u tohoto projektu spíše lacinějšího typu blockbusteru nečekal (ty monstra vypadají skutečně povedeně) a možná tomu i pomohl delší čas ladění kvůli zjevnému odložení. Nicméně na film se mi nádherně koukalo a dále mě překvapil povedený soundtrack, nad kterým jsem se několikrát s chutí pozastavil a hezky dotvářel typicky hašteřivou akci, kterou od tohoto režiséra známe například z Resident Evil. Vlastně tedy velké překvapení a docela se klepu, aby vzhledem k této podělané situaci nejen s kiny vznikl sequel...75% PS : Přišlo vám, že filmu chybí třeba půl hodina? Nechybí, to se jedná pouze o klasicky otravný Andersonův cliffhanger. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Člověk, který doufal, že dostane aspoň megalomanskou zábavnou akci bude zklamaný. Úvod je hrozně nudný i přes to, že se tvůrci stále snaží neustále předvádět nové příšerky. K postavám nemáte vůbec žádný vztah a hudba je místy taky dost podivně mixována. Uchvátí tak alespoň nádherné moře bílého písku, po čertech nevyužitá džungle a wyverna. Jakožto velký milovník draků a podobných potvor jsem jí byl okouzlený. Vizuálně byla prakticky dokonalá. Navíc si někdo dal tu práci, a založil chrlení ohně na reálných základech (takhle by to opravdu mohlo fungovat). Konkrétně jde o využití dvou kapalin, které při smíchání spustí chemickou reakci, která má za důsledek vznik oheň. Chvíli jsem přemýšlel, že bych za to dal i hvězdičku navíc, ale pak jsem si vzpomněl, jak o ničem ten film byl... Když musím na něco koukat na dvakrát, abych se vůbec prokousal ke konci filmu, tak je něco špatně. Bída. To už si raději pusťte druhou Godzilu. Ta je mnohem povedenější "výplachovou srandou". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Navždy béčkovitý Paul W.S. Anderson udělal to, co umí nejlépe: zase sáhl po videoherní předloze, zase vykradl nespočet svých (zdatnějších) kolegů a zase do hlavní role obsadil Millu Jovovich. A zase byl co se příběhu týče značně dementní. Jeho drsná příslušnice Rangers se propadla díky podivnému portálu do neznámého fantasy světa přerostlých potvor. Z její jednotky zbyde jediná, záhy spojí síly s lovcem s ksichtem Tonyho Jaa a pak zjistí, že tahle monstra mohou ohrozit i její reálný svět. Mezitím se na scéně objeví podivně namaskovaný Ron Perlman i kočičí kuchař. Hrozný guláš. Už zbýval snad jen David Hasselhoff s ptačím zobákem. Úvodní sekvence je sice příšerná, ale pak už je všechno tak nějak lepší. Hlavně v poušti. Anderson ze sebe dravého režiséra sice vymačkává jen občas, ale v akčních scénách je poměrně přehledný a docela nápaditý. A bez zbytečných odboček šlape kupředu. Jenže pak se to (zhruba 30 minut před koncem) zase zacuchá a moje shovívavost začala slábnout. Finále je už zvrtané. Nestárnoucí Milla (která má za úkol vypadat dobře) na to nicméně pořád má a rozhodně potěší i velice slušný zvuk. Výplach mezi dvěma a třemi hvězdami. Já jdu nahoru. ()

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama