Reklama

Reklama

Černobyl

(seriál)
  • USA Chernobyl
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 5 h 11 min (Minutáž: 59–65 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Dne 26. dubna 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině mohutná exploze, která uvolnila nebezpečné radioaktivní látky nejen na ukrajinském, běloruském a ruském území tehdejšího Sovětského svazu, ale také do oblastí Skandinávie a západní Evropy. Jared Harris ztvárňuje Valerije Legasova, předního sovětského jaderného fyzika, který vedl vyšetřování tragické události. Stellan Skarsgård hraje sovětského místopředsedu vlády Borise Ščerbinu, kterého Kreml pověřil vedením vládní komise zjišťující okolnosti havárie. Emily Watsonová představuje jadernou fyzičku Ulanu Khomyukovou, která chce odhalit tajemství kolem černobylského neštěstí. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele ALIENka_ k tomuto seriálu (6)

Černobyl (2019) 

Skvělá minisérie, která mi absolutně zlepšila náladu po Game of Thrones. Jeden z nejlepších, ne-li nejlepší seriál za posledních nejméně 20 let. Ukazuje za pouhých 5 (o to víc napínavějších) dílů všechny události okolo Černobylu, včetně nejsurovějších záběrů, autentických událostí, jak vystřiženejch z dokumentu, a korupci tehdejšího SSSR. Musím říct, že takhle napnutá jsem nebyla hodně dlouho, i když jsem věděla, jak to všechno skončí, stejně jsem měla husinu po celou dobu seriálu. Absolutně brilantní dílo tvůrce, od kterýho snad nikdo nečekal takovej masterpiece. Hudba, která je složená z opravdovejch zvuků jaderný elektrárny, je jedna z nejděsivějších a zároveň nejhezčích, co jsem kdy slyšela. Herecký výkony naprosto úžasný, člověk má pocit, že to všechno prožívá společně s hlavními postavami. Vizuál je pastva pro oči a styl vyprávění, tady musím podotknot skvělý rozhodnutí ukázat, jak výbuch proběhl až v posledním díle, je genilání. A v závěru, kdy se se strhující hudbou ukazují osudy postav, byl nejsilnější zážitek za posledních tak 5 let. Nakonec musím ještě vyjádřit svojí spokojenost s tím, že se série nebojí ukázat ani surrealistické záběry, nahotu a hlavně události tak, jak opravdu byly. Hodnocení: 10/10 ()

1:23:45 (2019) (E01) 

No sakra, hádám že tohle bude jeden z nejlepších seriálů roku 2019, nebo spíš jeden z nejlepších seriálů vůbec. Doufala jsem, že si tímhle seriálem zlepším náladu po strašný osmý sérii Game of Thrones, a to se kurva podařilo! Ještě víc než jsem doufala, týhle epizodě totiž nemůžu vůbec nic vytknout. Tomuhle říkám pořádnej horror, u tohohle jsem byla totiž na pokraji posrání víc, než u všech horrorů dohromady. Perfektně vystižená atmosféra, která je hustší než 14ti denní zácpa, čemuž napomáhá i to, že je to podle skutečnejch událostí, stejně tak jako absence hudby, která by tam byla snad i zbytečně. Sakra seru na to, už to tady nebudu dál rozepisovat a jdu se kouknout na další díl. Hodnocení: 1000/10 ()

Please Remain Calm (2019) (E02) 

Atmosféra tohohle seriálu se nedá popsat slovy, to prostě musíte zažít. A posledních pár minut dílu? Pěkně jsem si kákla do gatí. Navíc výjimečně mi nevadí, že mluví rusové anglicky, prostě se to v tý genialitě ztratí. :) Hodnocení: 1000²/10 ()

Open Wide, O Earth (2019) (E03) 

Pořád se nestačím divit, jak někdo, kdo má na listě víceméně špatný filmy, může udělat takovej masterpiece. Atmosféra seriálu je nepřekonatelná, jsem u něj posraná víc než u všech horrorů dohromady, takže myslím, že nic víc netřeba říkat. Prostě tomuhle kousku nemám co vytknout, doufám jenom, že získá pořádnou řadu cen a zaslouženou pozornost. Celou sérii jsem viděla už 5x, takže myslim, že to mluví samo za sebe. Hodnocení: 10000/10 ()

The Happiness of All Mankind (2019) (E04) 

Lidi co píšou, že je to málo akční a nemá to grády asi zapomněli, že je to podle skutečnejch událostí - to jsem musela zmínit, protože mě docela překvapujou nějaký očekávání zdejších diváků. Čekáte, že najednou přiletí mimozemšťani nebo jak? Každopádně tohle byla zase úžasná epizoda s úžasnou atmosférou jako vždy. To zaměření na detaily je prostě geniální - v minulým díle nahý horníci, tady olověná ochrana na pytlíka a ty hajzly.. :D Skvěle zobrazená je i propaganda a věčný utajovaní informací. Jediný, co bych možná zkrátila jsou ty scény kde střílí psi, na můj vkus trochu moc dlouhý a scény se až moc snaží hrát na city. Ale to je jenom taková drobnost. Hodnocení: 2000/10 ()

Vichnaya Pamyat (2019) (E05) 

No do prdele! Po celou dobu týhle epizody jsem měla husinu. Zážitek z tohohle seriálu je nepopsatelnej. Řekla bych, že doufám v druhou sérii, ale to radši, ze zřejmých důvodů ne. Co víc k tomu říct, naprosto skvělej jedinečnej zážitek, tady bylo všechno perfektní. Něco takovýho se povede jednou za deset let. Myslím, že nakonec jenom dodám - viděla jsem už 3x a jdu se mrknout po čtvrtý a pořád je to zážitek jako naprvní zhlédnutí. Doporučuju všema 17 prsty. ;) Hodnocení: 15000 rentgenů/10 ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama