Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pár, který má nakročeno k rozchodu, se nachomýtne k vraždě. V divokém závodě s časem pak musí najít skutečného vraha a očistit svoje jméno. (Netflix)

Recenze (56)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Hollywood má zase náběh na pár solidních komediantů, mezi kterými si rozhodně zaslouží pozornost i Kumail Nanjiani. Čímž ale nechci říct, že by Issa Rae byla v pozadí. Super dvojka (navíc Issu jsem ani neznal), super námět, super legrace, prostě odpočinková komedie se vším všudy. Plus musím říct, že se mi u Kumaila líbí ten jeho skrytej psychopat, toho si on prostě užívá a dělá to snad jeden film vedle druhého. A jelikož mě to zatím neomrzelo, tak to přidávám k dobru tomuto filmu. Zasmál jsem se a to jsem během jeho sledování doslova potřeboval, takže spokojenost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde si jdu pro 3 hvězdy a odcházím s plným kotlem. USA nenatočilo kloudnou komedii dobré dva roky ( naposledy Game Night), takže tady nekompromisně dávám pět hvězd, protože je to jízda jak sviňě. Kumail Nanjiani a svůdná Issa Rae jsou na pokraji rozchodu a nechtěnou náhodou jsou svědky vraždy a zároveň i hlavními podezřelými a začíná divoká hra s časem, která nešetří nečekanými a zábavnými zvraty, vypjatými situacemi a hlavně dobře dávkovaným humorem, kde hlášky se sypou ze všech stran a fungují ( Nice to meet you. How do you know its nice to meet me, what if am an asshole!!!!). Perfektní je i finální rozuzlení a hlavně je bezvadná chemie mezi hlavními představiteli, které táhle divoká noc pouze posílí. Highlightem je scéna u výslechu, to jsem musel odejít smíchy na hajzl. Po druhém zhlédnutí nadšení hodně odpadlo.. Příběh****, Akce***, Humor*****, Násilí*, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo tu vôbec jazdí na bicykli? Čo sme v Európe?“ Mrzí ma to, ale strašne slabé. Prižmuroval som oči, kde sa dalo, ale zhruba v polovici mi docvaklo, že toto proste naozaj vôbec nefunguje. Trailer ma bavil, ale v hotovom filme nie sú vtipné ani tie scény, ktoré boli vtipné v traileroch. A všetky tie vzťahové veci sú urputne nudné, to bez debaty. Kriminálnu zápletku ani komentovať nebudem. Ale Kumal Nanjiani je podľa všetkého dosť dobrý komik a je možné, že za istých okolností ho v Hollywoode čaká superhviezdna kariéra. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jako komedie je to výborný. Komická stránka mi hodně sedla a moc jsem si ty dva užívala. Celý film je vlastně o nich, vražda je jenom - ač zajímavá - zápletka a zároveň půda pro mnoho vtipných momentů. Začne to v momentě, kdy se poznali a skončí to... taky jimi. Žádný věci kolem, žádný zbytečnosti. Fajn, scénáristé se tam ke konci trochu nechali unést, ale až takové provinění to taky nebylo. Upřímně si nedokážu vysvětlit zdejší hodnocení. Já se u filmu dlouho takhle nenasmála. Silné 4* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Lovebirds je jeden z tých filmov, kde je cítiť, že herci sa pri nakrúcaní zrejme skutočne bavili.Aj preto je škoda, že sa to nijak nepretavilo do jeho kvalít a nakoniec z toho vyliezla silne podpriemerná záležitosť s príliš chatrnou krimi zápletkou a neveľmi zvládnutým komediálnym timingom. 30% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Na film, v němž se několikrát odsuzuje "vykrádání cizích vtipů", je to až nestoudně obšlehlé. Fakt nevím, co bych na tomhle nenápaditém volnoběhu měl ocenit, ale chápu, že pro Netflix byla po úspěchu Murder Mystery tahle nepříliš vtipná akvizice naprosto logická. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čistokrevných komedií hodných kinopremiéry je již několik let jako šafránu a i The Lovebirds se Paramount zalekl a střelil mezinárodní práva Netflixu. A nejspíše dobře udělal, jelikož na Kumaila Nanjianiho se zkrátka nechodí a ač má komediální talent a já jej vždycky rád vidím, vlastně se té (ne)návštěvnosti ani nedivím, jelikož si tento typ filmů také užiju více doma. Jen ty projekty, co se točí primárně na VoD stále nemají takové parametry, jako ty pro kina. Těmi parametry myslím čistě produkční, jelikož těch kvalitativních tento film moc nemá a lehce zapadne do průměru (ale ta sledovanost určitě bude). Že to nakonec nedopadlo mě celkem mrzí, nicméně z mnoha scén mi bylo trapně a celkem jsem se i nudil. Opět mě vcucla až pasáž ála Eyes wide shut, ale pár trapných klišé se bohužel našlo i potom. Ale abych byl fér, některé scény jsem si třeba užil hodně (Firework). I tak bych byl rád, kdyby se Kumail usadil na Netflixu, určitě bude mít příště šťastnější ruku. U Issy Rae je mi to fuk, bohužel je to ten typ spíše otravné černošky (i když má také své momenty). :) ... 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Lovebirds" je v rámci komédií z Netflixu celkom príjemná a pohodová zábava. Možno by som od filmu chcel trošku viac odpovedí, no na druhú stranu, ak sa človek baví, tak je s filmom spokojný. Film kompletne stojí na našej ústrednej dvojici v podaní Issy Rae a Kumaila Nanjiani. Ako dvojica pôsobia úprimne a je vidieť, že roky dokážu aj tie najkrajšie vzťahy dostať do bodu, kedy už dokopy si nevieme povedať ani nič pekné. Pričom na začiatku sme videli v tom druhom toho jediného / tú jedinú. A funguje to dosť dobre. Je to osobne dosť dialógový film, no vedia ma s tým aj poriadne pobaviť. Asi najlepšie je to, keď sú unesení Edit. Myslím si, že by jej povedali úplne čokoľvek. Alebo je tam potom aj tá scénka na policajnej stanici. Monológy a monológy a ja už som sa len smial. Dobrá momentka je aj keď v byte vypočúvajú chalana, ktorý sa podieľal na tvorbe fotiek (nebudem hovoriť akých) a máme možnosť vidieť ako skutočný vrah vošiel do vedľajšej miestnosti a zlikvidoval všetkých ostatných. A nikto o tom dokopy nevie. Ako som povedal, od filmu som asi chcel nejakých pár odpovedí navyše. Najmä čo sa týkali toho Sakrária. Film je vtipný, dobre sa sleduje, dramatické momentky fungujú a odhalenie je tiež dosť dobré. Ako človek, ktorý sa rád smeje môžem odporúčať. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku zabavne zvlaste v uvodu s vtipnymi konverzacnimi zalezitostmi.Ale pak mi to nebavilo,protoze toho zde neni moc realneho. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dokud nás vražda nerozdělí sází na scenáristickou kanonádu hlášek a ústřední herecké duo, což se místy i celkem daří, místy však film působí lehce trapně a nuceně. Verbální přestřelky mezi Jibranem a Leilani mi zpočátku trochu vadily, pak jsem si však na ně zvykl a byla to vcelku sranda. Nejvíce mě pobavilo vloupání do bytu a následné totálně improvizované vyslýchání. Ve výsledku jde o nenáročnou a ulítlou ptákovinu, na kterou si člověk po pár dnech nejspíš už nevzpomene. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na to, jak mám rád ujeté a hloupé komedie a Kumaila Nanjiani, tohle je pro mě obrovský přešlap a v půlce to vypínám. Na cáklou, hloupou a hláškovou komedii to má až moc vážný tón a hlášky jsou nudné, nezábavné a ohrané. Chemie mezi ústřední dvojkou mi nefunguje, příběh je sice jednoduše přímočarý, ale za to nezáživný. Podobně žánrově laděné komedie se dají nalít daleko lepší, takže tohle vynechám. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Takovej film - vata, aby na streamu bylo co pouštět. Nijak zvlášť vtipné, dost okoukané. Osobně mě na film nalákal Kumail Nanjiani, jehož Big Sick se mi hodně líbilo. Lovebirds jsou ale zklamání. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl much jako dobře uleželá koňská mršina uprostřed horkého léta, ale mně se až zvrhle líbil. Ústřední dvojice byla pro mě dostatečně přesvědčivá, scénář byl příjemně nenáročný, použitý humor na mě fungoval, a ani o akci nebyla nouze. Nadchlo mě, co následovalo po nadšeném výkřiku: "Justice!!", i to, jak Pákistánec a černoška s úlevou reagovali na "pouhého" obyčejného rasistu. I přes ty výše zmíněné mouchy jsem se výborně bavil. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná komedie, jejíž největší předností je ústřední duo a vypointované gagy. Snímek Lovebirds sice nenabídne nějak zvlášť originální příběh, avšak jako odpočinková zábavná záležitost na volné odpoledne dostačuje více než dobře. A to mi tentokrát vážně stačí. (Netflix) „I’m going to give you lovebirds a choice. What’s behind this door, or bacon grease to the face?“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené na slovních výměnách hlavních hrdinů, kteří se hádají v těch nejnevhodnějších chvílích. A to vůbec nefungovalo i proto, že Issa Rae je protivná až běda. Blbá až na půdu je i samotná zápletka a důvodů pro zasmání jsem tu také moc nenašel. Nanjianiho komedie se mým šálkem kávy nejspíš nikdy nestanou. 30% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* s chutí na bláznivý kousek (aspoň podle toho, jak napovídal trailer) jsem šel i do tohoto světle promodralého kousku (podle místního celkového hodnocení), které mě neodradilo. Ani ústřední dvojice mi vlastně nepřišla tak sympatická, ale jejich příhody nakonec za to stály. Sice by to mohlo být mnohem míň ukecané a uřvané, ale to by možná taky ztratilo své kouzlo. A nemůžu říct, že bych se nebavil, i když tohle téma by se dalo zpracovat určitě mnohem lépe i zábavněji bez všudypřítomných narážek na lidi, co neznám (být cool afromeričan, tak bych byl asi v obraze ;-). Takže mé tři hvězdičky si pro jednou zaslouží, ale druhá jízda by mě nejspíš už neuspokojila. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Související novinky

Netflix díky pandemii roste

Netflix díky pandemii roste

23.04.2020

Streamovací gigant Netflix čerstvě oznámil, že za první tři měsíce letošního roku získal dalších 15,8 milionů předplatitelů, což je podstatně vyšší číslo než předpokládaných 7 milionů. Celkově si… (více)

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (více)

Reklama

Reklama