Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Master19 

všechny recenze uživatele

Nudná slátanina s trapnými dialogy a bez špetky vtipu. Těšil jsem se (hlavně na Bena Stillera) a byl jsem oprvadu velmi zklamán. Pokud měl mít film dokonce nějaké poselství ohledně multináboženské společnosti, tak jsem to navíc asi nepochopil. Navíc je to ještě hrooooozně zdlooouhaaavéééé. Kdosi píše, že stojí za shlédnutí, podle mě ani ne... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co se týče žánru romantická komedie,jde jistě o nadprůměrný filmeček.Samotný nápad vnést do tohoto příběhu náboženství,dělá z filmu nejen prostoduchou romanci,ale i krapet film k zamyšlení.Edward Norten odvedl jako režiser dost dobrou práci,a na poli hereckém/komedialním nezůstává o moc pozadu za komikem klasickým Benem Stillerem.Pro mě bylo celkově překvapení tento druh filmu spojovat s vždy fantastickým Nortnem,ale on ukázal,že zvládne opravdu vše(a nelze jinak,než souhlasit s tvrením,že on je skutečně filmový chameleon!).A camea filmových legend Miloše Formana a Elli Wallacha jsou už jen třešničkou na dortu této zajímavé podívané. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, která si je jistá sama sebou - jak svým elegantním vzhledem, tak i duchaplnou konverzací. S lehkostí a vtipem vypráví příběh dvou mužů, v němž ovšem hraje důležitou roli znovunalezená společná kamarádka z dětství - a jak zcela správně předpokládáte, problém je na světě. Neboť je to v první řadě ŽENA, kdo stmeluje nebo boří dlouholetá chlapská přátelství, přičemž stavitelskou i destruktivní činností se zabývá zpravidla se zaujetím pro věc - a v libovolném pořadí. Jen si to přiznejte, chlapci a chlapi bez rozdílu věku a vyznání (totéž samozřejmě platí i pro ateisty): Pohledná, tudíž přitažlivá osoba opačného pohlaví má na vás daleko větší vliv nežli rodiče, učitelé či zaměstnavatelé - vaším šéfem může být třeba i Bůh, stejně se nic nezmění ... nic podstatného. Ale není se čemu divit - vždyť právě žena vám může velice názorně ukázat ráj i peklo ještě za vašeho pozemského života. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidna romanticka komedia s netradicnym trojuholnikom v ktorej ale viac citim chirurgicku vykalkulovanost a trefne narazky do krestanskeho/zidovskeho prostredia namiesto skutocne fungujucej romantiky, ktora prilis emocie nevyvola. Norton to ako reziser natocil viac rozumom ako srdcom. Celkovo mi ustredny trojuholnik prilis nesadol a mimo komickych scen mi bolo viacmenej jedno z ktorym z nich ona skonci. Prijemnym bonbonikom je obsadenie hereckych veteranov do vedlajsich uloh v ktorych dokazuju, ze stale maju, co ponuknut. Takze vysledok nie je zly, ale moja srdcovka tento film nie je. 7/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V New Yorku žije 8 milionu lidí, ale když jsme byli spolu, přišli jsme si jak na vlastním ostrově.“ - „Ale New York je ostrov.“ - „Já se tady snažím rozprašovat kouzelný prášek!“ - „Moc se omlouvám. Povídejte a rozprašujte.“ A že to bylo nějakého rozprašování…Film nenudí, ale na to, jak je dlouhý, toho zase tolik nenabízí. Ne že by bylo až tak moc cítit, že jde o Nortonovu režijní prvotinu, ale převážně pohodová atmosféra a místy podařené scény trochu táhne dolů až nechtěně úsměvná předvídatelnost spolu s malou účastí humoru. Nebo u mě byla až moc vysoká očekávání. Pořád to sice docela funguje jako snímek o mužském přátelství, do kterého vstoupí žena, avšak na můj vkus tam bylo toho sentimentu až moc. A tak hlavní důvod, proč se na film podívat, je malá, ale podařená role pro Miloše Formana (kterého budí zrovna, když se mu zdálo o matčiných klobásách!). Celkově pouze lepší 3*. „Povězte mi upřímně. Kdybych vám řekl, že vás miluju, a že kvůli vám všechno hodím za hlavu, co byste odpověděla?“ - „Dobrou noc, Paulie.“ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Casanovu (byznysmena z kanceláře z protější budovy) hraje Bodhi Elfman, manžel Jenny Elfman (Anna Riley). (ČSFD)
  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)

Reklama

Reklama