Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(Ne)veselá sonda do prohnilé společnosti. To vše pod rouškou jakési bláznivé romantické komedie, která ovšem trpí přílišnou délkou a zbytečným množstvím postav (což je ovšem pochopitelné, když původní novela měla podtitul Příběh bez hrdiny, avšak zde možná autor odkazoval na protagonistky Becky a Amelii, hrdinKy). Pokud ovšem tohle všechno překousnete, dostane se vám zajímavého příběhu plného korupce, podvodníků a klepů a bůhví, čeho ještě. Poměrně zdařilá adaptace, jen škoda kvapného konce, Becky v knížce měla v rukávu ještě jeden podvodnický trik, tentokráte na Jose v Indii. Absence jakékoliv památné scény či dialogu bohužel zřejmě dokazuje, že tento film nebyl příliš pamětihodný. Srovnání s Barry Lyndonem si doplním co nevidět (ideálně již dnes). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, ale prislo mi to, jako takovej zbytecnej film, kterej neurazi, ale ani nenadchne. Kam se hrabe na Barry Lyndona. Problem je, ze ma film desne dlouhou stopaz a celej film misto aby gradoval, tak jen tak pomalu plyne. Navic se tu vetsinou jen zvani a zadna akcnejsi scena se nekona. Nastesti tu jsou slusny herci, ne ze by hrali nejak skvele, toho sem si nevsim ani u jednoho, ale vetsina jsou docela sympataci a Reese tahle role skvele sedla. Ale stejne mi film prisel docela pohodovej a s peknou atmosferou a hudbou a moc jsem se nenudil, i kdyz tu samozrejme slaby chvile sou. ()

Reklama

bogomira 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě červená knihovna jak když vyšije. Takže dámy, jděte do toho a chlapi ruce pryč :) Srovnání s výjimečnými filmy podle Austenové tohle dílo nesnese. Navíc mi přišlo dost legrační, že ve filmu uběhne tak asi třicet let, ale nikdo nezestárne. Jo, pár lidí umře, ale ti, co zůstanou, vůbec nestárnou. Dokonce ani Hoskinsův pes...Zvlášť sranda je to v nepoužitým konci, kdy Reese stojí vedle syna a vypadaj jak sourozenci :) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„ Stačí získat postavení a svět vám leží u nohou“. A přesně to je cílem chudé, ale ctižádostivé Becky Sharp, mít co nejvyšší postavení ve společenské hierarchii. Jenže do běžného handlu, kde se kupčí před sňatkem... . „ mám značný majetek a bídný původ. Mám tedy na výběr pouze z chudých šlechticů nebo bohatých měšťáků. Jako ty. Ráda bych měla titul. Když my dva ty majetky spojíme, titul si potom můžeme koupit.“, nemá co nabídnout. Má pouze svoji chytrost (vychytralost) a šarm. A do té naduté společnosti, kde vládne chamtivost a hloupost, ale navenek se tak krásně leskne .... prostě chce. Ironický pohled na snobskou společnost ve velkolepé kostýmové podívané se skvělou Reese Witherspoon. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

vizuálně velmi působivý snímek se zajímavým dějem, který ke konci bohužel trochu trpí roztříštěností a snahou tvůrců ukončit všechny osudy včas (a zkratkovitě) bez ohledu na to, že to může působit poněkud nepravděpodobně, ale i tak nelituji, dlouho to bylo za 80... mimochodem - na rozdíl od mnohých si myslím, že by filmu prospěla větší délka, ovšem smysluplná... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Kostymérka Beatrix Aruna Pasztor vyhrála za svojí práci Golden Satellite Award a režisérka Mira Nair byla nominována na Zlatého lva na Filmovém festivalu v Benátkách. (imro)
  • Autor literární předlohy William Makepeace Thackeray se narodil v Kalkatě v Indii, která se v jeho dílech často zmiňuje. (claudel)

Reklama

Reklama