Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (610)

lele 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi fakt nelíbilo. Odpudivé tváře od dětí přes dospělé až po skřety a celkem nudný příběh. Už se těším až si spravím náladu Mrazíkem. ()

Holly_Molly odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná odporná nudná sračka s nechutnou cursed animací, úplně debilníma postavama co daj každýmu o důvod víc nenávidět děcka a očividně uměle natahovanou stopáží asi tak o 80 nadbytečnejch minut. Jo počkat, on to je Zemeckisův film, tak to pak jo..Upřímnou soustrast všem, pro koho je tohle vánoční klasika... ()

lobsang 

všechny recenze uživatele

Propaganda až napůdu pro malé děti, které se jí nemohou bránit, třikrát fuj! Santa jako Mussoliny a věčné pavdy podáváné průvodčím Hanksem jakoby mimoděk, tak si nepředstavuji pohádku, kterou bych pustil svým dětem. Na druhou stranu, diametrálně odlišný musí být zážitek z tohoto filmu v I-Maxu. Na normálním plátně jde ale o zábavu, kterou vřele nedoporučuji. ()

Kikoo 

všechny recenze uživatele

Kreslené filmy miluju! A tenhle byl tak úžasně zpracovaný, že mu odpostím i slabší příběh a přeslazené podání. Některé scény, jako letící jízdenka nebo vlak na ledě, to byl prostě zážitek a ukázka profesionální animace a nápaditosti. Druhý díl byh mohl být ale už o Ježíškovi (místo Santa Clause). :O) ()

ondy1985 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa veľmi vydarené dielko navodzujúce tú správnu vianočnú atmosféru. Nádherná animácia, miestami na neroznanie od "živého" filmu. Digitálna verzia Toma Hanksa je naprosto dokonalá po všetkých stránkach a uvidíte všetky jeho známe mimiky tváre tak, ako ich poznáte z hraných filmov. Pre všetkých milovníkov Vianoc je tento film viacmenej podmienkou... ()

lip2 

všechny recenze uživatele

Sladoučké, ružovoučké,brrr tak to je fakt síla ,ale film je vizuálně zvládnutý perfektně a v DTS je to síla jako vánoční film jednou za rok my to bude stačit. Tleskám troj roli tomu hanksovi. ()

Konvička 

všechny recenze uživatele

Pokud mě film nezaujme do prvních deseti minut, nedokážu se na zbytek pořádně soustředit. Na pohádky se dokážu soustředit skoro vždy. Na Polární expres jsem koukala dnes ráno, za oknem padal sníh a mrzlo, a tak se to nemohlo sejít líp. Moc se mi líbilo to promyšlené balení a rozdělování dárků (Santa ne). Nad tím jsem jako malá nikdy nepřemýšlela :-) Hlavní hrdina i ten typicky obrýlený besserwisser byli někdy na hranici koukatelnosti, ale celkově mocinky hezké. ()

zdendap 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jsem rozpačitý. Byl to Hanks nebo nebyl???? Kdo byl Santa??? Je to večerníček??? Opravdu nevím, co si mám myslet. ()

nakedsoul 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak celý šíleně digitální, ale klasicky hraný doplněný parádními triky, bylo by to o moc lepší. Škoda, že Zemeckise bavěj tolik ty technologie a ta "forma" ho tolik ovládla, spíš mu to škodí... ()

Raviola 

všechny recenze uživatele

Animace je skutečně dokonalá. U nás děti akorát klame. Mé děti se ptali, proč je tam ten Santa Claus a kam zmizel Ježíšek a já jim ve zmatku odpvyprávěla zmatenou příhodu, jak se Ježíšek domluvil se Santou, že si rozdělí svět, aby toho na Vánoce neměli tolik na práci. Ale s nadhledem musím říct, že je to velmi povedená animovaná pohádka se šťastným koncem. ()

matilda33 

všechny recenze uživatele

Ani napriek Tomovi Hanksovi nemôžem dať viac, žiaľ Polárny expres bol pre mňa nie veľmi zábavnou záležitosťou, celé mi to prišlo veľmi tmavé a ponuré, chýbala mi tam iskra a akási radosť. Škoda. ()

lolkaa 

všechny recenze uživatele

Až na těch padesát rolí Toma Hankse je to moc hezkej vánoční film, pro většinu dětí jako malovanej :-) ()

meatfly 

všechny recenze uživatele

Animace dobrá, ale to je tak vše. Přijde mi to totálně bez příběhu, celou dobu sedí nebo chodí po vlaku. Jedna hvězdička za to, že jsem neměla odvahu dokoukat do konce, tak třeba to mělo nějaký úchvatný zvrat :-) Ale pro děti školkou povinné fajná vánoční pohádka. ()

Alesss 

všechny recenze uživatele

Smůla! Tento film jsem viděl nejspíš ve špatné společnosti (3 děti ve věku od 7 do 14 let) a následně jsme se shodli na několika věcech: a) Nebyl tam Ježíšek, ale jakejsi tlustej alkoholik v červeným hábitu - Míša, 7 let. b) Hanks ve všech podobách vypadal jak pedofil a všechny děti vypadaly jak panenky Chucky v různém stádiu zuřivosti - Kateřina, 14 let c) Ta cesta vlakem byla fááákt drsná! - Tomáš, 12 let. d) Achjo... - Já, hodně let. ()

c4p 

všechny recenze uživatele

Továrna na Ameriku opět boduje. Tentokrát ale v milém Vánočním balení. Příběh předvídatelný, ale má spád, zpracování přijatelné, namluvení kvalitní, pokud chcete na 90 minut vypnout mozek a nechat se svést, nastupte. ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Trošku moc duchem nepřítomný, protahovaným příběhem vykompenzovaný, slabší film od Roberta Zemeckise, ale unést se to dalo. ()

sOlaR 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný filmek na příjemné Vánoční svátky. Jedinné co mi ve snímku vadilo, bylo to, jak si autoři snímku pohrávali se zemskou přitažlivostí. Velká lokomotiva si jede jako by to byla jedna velká horská dráha. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama