Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Je to sice pro děti, ale i tak mi to přišlo jako ne moc povedený seriál s nepříjemnými postavami, pochybným dějem, ne moc vtipným humorem, zkrátka takový, který je většinu času hodně mimo (v tomto případě ne pozitivně). Zkrátka jsem za svůj život viděl spoustu mnohem lepších dětských seriálů, na něž jsem se občas s chutí podíval i jako dospělý... to ale asi nikdy nebude případ tohoto seriálu. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Kdo by věřil, že přijdu na chuť malé žluté houbě téměř ve věku dospělosti. Čím jsem starší, tím víc mě baví pozorovat Spongebobovo žití ve velkém ananasu na dně moří. Neskutečně se bavím nad jeho zvláštností. Patrik je takový hlupák, čímž si dokáže získat veškerou pozornost. A neméně důležitý Sépiák, který mě baví jeho nabručeností a neustálou znuděností. Některé díly opravdu stojí za to, například když je záběr na Geryho ulitu, či Spongebobovy nohy. Nestalo se mi, že by mě nějaký díl nebavil. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem tento seriál zachytil v televizi a šokovalo mě, že jsem ho objevil tak pozdě. Nicméně je to další důkaz toho, že český dabing nepatří do kopru a na ujetý smích Jana Maxiána jakožto dabéra Spongeboba se těším jako malý kluk každý den. K originálu jsem se nedostal, ale nevadí, zajímá mě spíš česká verze, hlasy režisér vybral geniálně. Jelikož jsem mimo televizi dost často, budu si ho muset opatřit nějak jinak. S ním člověk zapomene na všední starosti a zlepší mu to náladu. Dost mě ale zaráží, jak zdejší rádobykritici haní dětský seriál, který určený dětskému publiku. Pochybuju, že v jejich věku tomu budou rozumět. Jestli to děti baví, není co řešit. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není to tak, že bych každé ráno brzo vstával a hltal epizodu za epizodou. Tento seriál se mi nicméně zavděčí třeba, když dorazím z práce z noční a chci si dát něco nenáročného, ale veselého a osobitě vtipného. A Spongebob toto splňuje! Pod rouškou animáku pro malé děti skrývá víc, než by si kdo myslel. Zjevně si dělá ohromnou srandu sám ze sebe, podává svérázně mnohdy i dospělácká témata a zkrátka každý díl má humor a šmrnc, který ve spojení s absurdním zasazením pod vodní hladinu zkrátka funguje. Postavy mají svůj specifický charakter a přistupují k řešení problémů po svém. Nejde tedy o nějakou naivní, vypatlanou grotesku, ale ve skrytu duše sofistikovanou bláznivinu, která zkrátka pobaví i mě, ačkoliv jsem dítětem byl naposledy před desítkami let. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděla v rakouský televizi, takže jsem nerozuměla ani slovu.... A podruhý (asi tak po dvou letech) se česká televize uráčila to vysílat. To už jsem rozuměla... :). Co se mi nejvíc líbí, jsou ty postavy (šnek, no a co?!) a krásný barvičky..:) Tak fajn, skončila jsem, je to pro malý děti! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (75)

  • V originálnom znení sú prvé SpongeBobove slová "May I take your order?" (Carol Pifková)
  • V seriály Squidward rôzne naráža na jedenásť minút, a to preto, že každá epizóda trvá približne jedenásť a pol minúty. (Carol Pifková)
  • Spongebob se stal zaměstnancem měsíce 374x. Jen jeden měsíc nebyl zvolen on, ale Sépiak (Kajman26)

Reklama

Reklama