Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (906)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi .. Výborný rozjezd, bohužel vyprávění šlo později hodně z kopce... Tento a podobné filmy zrovna nepatří do kategorie 'moje oblíbené'. Určité kvality a klady Evil Dead má - vzhledem k roku vzniku a rozpočtu - tím největším kladem je rozhodně píšící & režírující Sam Raimi. Cool závěr potěšil! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka je mému srdci o hodně blíže a tu spíš považuju za finální verzi, tohle mi přišlo jako taková pracovní verze, ale na druhou stranu je tohle opravdu hororové, zatímco dvojka je mimořádně komediální a vlastně se spolu moc srovnávat nedají. Každý si jde tak trochu svojí cestou, jen dvojka je prostě pro mě nostalgická a jednička mě bohužel obešla obloukem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu možná až příliš zběsilá a několika zbytečně dlouhými scénami likvidování "kamarádů" protahovaná záležitost, na stranu druhou rozhodně nápaditá, hravá, solidně napínavá atmosférická sranda. Evil Dead jsem dnes viděl poprvé, takže se nemůžu rozepisovat o nostalgii, VHS kazetách a čemsi dalším. Ovšem i přesto má film jakési zvláštní kouzlo, které lze těžko popsat. Jsem zvědavý na pokračování. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Raimiho celovečerní debut představuje jeho toliko typický extravagantní a zběsilý styl, intenzivní palbu adrenalinu s atmosférou a plejádu hnusáckých masek. Narozdíl od známější (a lepší) dvojky má tohle dílko pozvolný rozjezd, každopádně někdy od poloviny už to pálí tvůrčí devastátor ostošest. Miluju Evil Dead, miluju Ashe zlitého krví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Respect to Sam Raimi!! To co dokázal vykouzlit s tou příslovečnou hrstí dolarů je neuvěřitelné. Ale asi by to fakt chtělo tu chatu a větrnou noc o které píše oli, jinak to bude mít do kultovního horroru pěkně daleko. Nebo jsem divnej;) Každopádně jsem se výborně bavil, přesně tak jako herci při vzniku téhle dnes už právem kultovní záležitosti. 80% ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Z pásky znie hlas Boba Doriana. (rador)
  • Na konci filmu, keď Ash (Bruce Campbell) za svitania vychádza z chaty, je pri zábere na vychádzajúce slnko vidieť, že vlastne zapadá. (tiradentes)
  • Na začátku filmu, kde přátelé jedou v autě, pije jeden z nich mléko ve skleněné lahvičce. V roce 2012 šel jeden youtuber prozkoumat filmové lokace tohoto filmu a na místě tehdejšího natáčení naše mezi větvemi na zemi právě tuto lahvičku na mléko. Po chatě již zbyl jen jeden kus zdi z cihel a díra v zemi, ve které byl dříve vchod do sklepa chaty. (Valenta28)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama