Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Pod seriálem devíti půlhodinových parodií z nejrůznějších prostředí a společenských vrstev britského impéria jsou podepsáni Michael Palin a Terry Jones, dva tvůrci ze slavné montypythonovské šestky. „Střihli" si jej mezi natáčením Monty Pythonů samotných a vzali si na mušku všechno směšné, absurdní či prostě jen zvláštní z britského způsobu života: školství, zkostnatělou aristokracii, vojáckou tupost, fotbalové fanouškovství, pseudohrdinství... Nic nezůstalo ušetřeno ostří jejich pera. Michael Palin sám tu pak ztělesnil řadu postav (v některých příbězích dokonce několik zároveň), které všechny v české verzi neodolatelným způsobem namluvil Oldřich Kaiser. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po jednom: 1.Tumkinsonova školní léta mě opravdu hodně pobavila... Michael Palin tu nemá chybu a celkově i s dnešní "znalostí" třeba Harryho Pottera pobaví ještě více než dřív.5*... 2. Erik Olthwaitea byl nejslabší z celé šestice, i když i zde se pár výjimečných vtípků našlo ("Vstaňte!"-"Já už stojím..."). 3*... 3. Stalag Luft 112 B - sranda ve znamení velkého útěku, ale stále tomu něco chybělo. 4*...4.Andy a jeho žáby nedokňukali tak daleko, jak mohli. 3*...5. Moorstones a návštěva nejzábavnějšího anglického hrabství, které jsem v posledních letech viděl. 5* 6. Pařát a hororové zavzpomínání ve znamená slabších 4*. Celkově: Zatím zábavné, i když dost nevyrovnané. Bohužel právě některá témata nedokáží unést 30 minut dlouhou stopáž. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu (který se nakonec ukázal jako nejslabší) jsem se rozhodoval mezi *** a ****, ale s dalšími už jsem takový problém neměl. Musím ovšem říct, že jsem si potřeboval zvyknout na Kaiserův (nic proti Oldovi) dabing. Humor Historek se sice taškařicím z Létajícího cirkusu nevyrovná, ale jeho stopa je více než znát a člověk má občas pocit, že sleduje nějaké vystřižené scény. Nejlepší část těžko vybrat - jednotlivé díly jsou totiž dost různorodé, ale vždycky roztomilé variace na špionážní thrillery, christieovskou detektivku, horory od Poa, válečné, dobrodružné filmy i gangsterky... Takže nakonec uděluji čtyři silné hvězdy.__P.S. John Cleese mě v dílu Zlatý Gordon rozesmál skoro k slzám - a ani s tím neměl moc práce. ()

Reklama

mab 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů spolu s Jistě pane ministře/premiére a Černou zmijí. Osobně, ač jsem samozřejmě velký fanda Monty Pythonů, tyto povídky hodnotím víc než spíše nepovedené Cirkusy či filmy Jabberwocky/MeaningOfLife. I přes vysoké hodnocení se některé epizody příliš nepovedly, jiné ale byly skvělé, takže: (br)(br) 1. Tomkinsonova školní léta - 5* dokonale od začátku promyšlené, klasika MP pohledu(matka prostitutka apod.), ty usoplená ropucho, uši mi znovu přišili k hlavě, zde jmenovaní chlapci byli zastřeleni, marodka: žádné sténání po 22hod., moje matka vždycky říkala, že si Nansen musel něco šlehnout.... 2. Životní zkouška Erika Olthwaitea - 5* též dokonalý díl, není co mu vytknout, tu zlomenou lopatu bych reklamoval a kapra načerno nejedl! 3. Útěk ze Stalag Luft 112 B - 5* super nápad a super realizace, ti Němci byli uvěřitelní a hl. hrdinu jsem do konce držel palce a přál mu, aby toho větroně z ruliček toaletního papíru zhotovil o něco dřív. Naprosto dokonale pitoreskní scéna je, když utíká z německého zajateckého tábora a postřelí ho britský kolega. 4. Žáby překračují Andy - 2* nejslabší, nezaujalo vůbec ničím. 5. Vražda na zámku Moorstones - 2* , svým způsobem, hl. na začátku připomíná Erika Olthwaitea. 6. Pařát a jeho kletba - 3* slabé, hvězdička navíc je za strýce sběratele 7. Roger, příslušník vládnoucí třídy - 3* slabé, hvězdička navíc je za scénu s večeří a následnými sebevraždami. 8. Whinfreyho poslední případ - 5* prostě super, V Estonsku? Ano, kolik to dělá... Já jsem státník...ee.. je to stájník, pane, od koní, víte. 9. Zlatý Gordon - 2* nejslabší, nezaujalo vůbec ničím. Poznámka: první díl se jmenuje Tomkinsonova, nikoliv Tumkinsonova školní léta. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Doposud (po šesti dílech) nevím, co si o tom mám myslet. Dabing je neobvyklý, originállní, povedený. Herecké výkony taky tak. Seriál je to zvláštní, ale povedený taky. Palin je fajn, humor originální, kvalita příběhů kolísá. Vynikající parodie na každou oblast britské kultury i životního stylu. Tomkinson: zvykal jsem si na celej seriál, přišlo mi to divný, ale zpětně je to vynikající epizoda plná parádních hlášek (přednáška o Severním pólu) a rozhodně stojí za to. Eric Olthwaite: slabší epizoda, ale několik pořádně vypečených hlášek. Stalag Luft: Naprosto vynikající epizoda, bavil jsem se náramně, líbilo se mi všechno. Žáby: originální, ale nijak přelomové, pro mě zatím nejslabší epizoda. Moorstones: skvělé hlášky, postavy, prostředí, zápletka, hlášky, rozuzlení, přípomíná to Vraždu na večeři. Zatím nejlepší a perfektní epizoda. Kvalita kolísá poměrně dost, ale je to sranda, navíc to má hustej Kaiserův dabing. Pařát: naprosto parádní historka, ještě lepší než Moorstones, skvělá atmosféra, hororový příběh a naprosto neskutečné hlášky, kterých bylo opravdu hodně moc. Nemám absolutně co vytknout. Zatím je to 70% a slabší čtyři hvězdičky, uvidíme, jak to půjde dál, ovšem lepší to už asi nebude. Pro milovníky Monty Pythonů a anglického humoru obecně celkem zajímavá zkušenost. EDIT: Po Pařátu za 75%, ta historka mě opravdu dostala. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle seriál. Je to tradičnější forma, než bláznivý montypythonovský kaleidoskop, ale nepřekonatelných fórů je tu spousta. Palin dokonale zvládá nejrůznější parodické role a Kaiser ho famózně dabuje. Přitloukání nováčků, vzrušující debaty o lopatách, velmi nestydatý kmen z pohoří Naga, portské podávané zleva doprava a další neuvěřitelné gagy a nápady. Vrcholné dílo světového humoru. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama