Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Pod seriálem devíti půlhodinových parodií z nejrůznějších prostředí a společenských vrstev britského impéria jsou podepsáni Michael Palin a Terry Jones, dva tvůrci ze slavné montypythonovské šestky. „Střihli" si jej mezi natáčením Monty Pythonů samotných a vzali si na mušku všechno směšné, absurdní či prostě jen zvláštní z britského způsobu života: školství, zkostnatělou aristokracii, vojáckou tupost, fotbalové fanouškovství, pseudohrdinství... Nic nezůstalo ušetřeno ostří jejich pera. Michael Palin sám tu pak ztělesnil řadu postav (v některých příbězích dokonce několik zároveň), které všechny v české verzi neodolatelným způsobem namluvil Oldřich Kaiser. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Výborný inteligentní anglický humor. Parodie na různé dobrodružné stereotypy (válka, horolezectví, kariérní vzestup...), na zažité životní stereotypy týkající se nejobyčejnějšího života, každá věta tu někdy nabývá úplně jiných významů, než normálně má. Český dabing je výborný (Kaiser a spol.), ale originál musí být ještě lepší. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, že mě to moc nebavilo. A bohužel to ani nebylo moc vtipný. Respektive možná by to bylo víc vtipný, kdyby to nebyl seriál, ale jen povídky na papíře. Líbilo se mi to zasazení všech příběhů do starší éry, ale všechno, co mělo zavánět humorem, byl takovej ten typickej dost suchej anglickej humor... Nechci srovnávat s kvalitou Montyho Pythona, to nemá cenu. Pravda ale je, že se mu to nevyrovná, heh... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu (který se nakonec ukázal jako nejslabší) jsem se rozhodoval mezi *** a ****, ale s dalšími už jsem takový problém neměl. Musím ovšem říct, že jsem si potřeboval zvyknout na Kaiserův (nic proti Oldovi) dabing. Humor Historek se sice taškařicím z Létajícího cirkusu nevyrovná, ale jeho stopa je více než znát a člověk má občas pocit, že sleduje nějaké vystřižené scény. Nejlepší část těžko vybrat - jednotlivé díly jsou totiž dost různorodé, ale vždycky roztomilé variace na špionážní thrillery, christieovskou detektivku, horory od Poa, válečné, dobrodružné filmy i gangsterky... Takže nakonec uděluji čtyři silné hvězdy.__P.S. John Cleese mě v dílu Zlatý Gordon rozesmál skoro k slzám - a ani s tím neměl moc práce. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle seriál. Je to tradičnější forma, než bláznivý montypythonovský kaleidoskop, ale nepřekonatelných fórů je tu spousta. Palin dokonale zvládá nejrůznější parodické role a Kaiser ho famózně dabuje. Přitloukání nováčků, vzrušující debaty o lopatách, velmi nestydatý kmen z pohoří Naga, portské podávané zleva doprava a další neuvěřitelné gagy a nápady. Vrcholné dílo světového humoru. ()

Vault_13 

všechny recenze uživatele

...školní levhart, moc černý kapr načerno, "Co je to strýčku?" "To je morová hlíza chlapče!" a v češtině navíc perfektní O. Kaiser. Nesouhlasím s tím, že je to rozhodně slabší než Cirkus i když některé epizody v porovnání s jinými o něco slabší byly. Celkově ale seriál, který můžu vidět znova a znova. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama