Reklama

Reklama

Robin Hood: Král zbojníků

  • Česko Král zbojníků Robin Hood (více)
Trailer

VOD (1)

Král Richard vedl třetí křížovou výpravu, které se účastnilo mnoho mladých šlechticů. Robin z Locksley při ní upadne do zajetí. Podaří se mu však osvobodit a společně s maurským přítelem Azimem se vydá do Anglie. Jenže doma zjistí, že jeho otec je mrtvý. Nechal jej zabít šerif z Nottinghamu, který spravuje hrabství. V době královy nepřítomnosti hrabství pustoší, lidé mají hlad, zatímco on je okrádá a vraždí. Mezitím plánuje, že převezme vládu nad zemí tím, že se ožení s královou sestřenicí Marianou. Nikdo nemá odvahu se mu vzepřít. Robin ale musí pomstít svého otce, stane se překážkou, kterou chce šerif odstranit. Robin s Azimem najdou útočiště v táboře zbojníků. Statečný Robin se brzy stane vůdcem zbojnické bandy a začne dávat zemi do pořádku. Přepadává bohaté a peníze poté dává chudým hladovým lidem. Lid ho proto má rád. Brzy jim dojde, že pokud chtějí být skutečně svobodní, budou se muset vzepřít tyranovi a společně s Robinem jej svrhnout. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Overture and a Prisoner of the Crusades ,2. Sir Uy of Gisborne and the Escape to Sherwood ,3. Little John and the Band in the Forest ,4. The Sheriff and His Witch ,5. Training Robin Hood Prince of Theives ,6. Maid Marian ,7. Marian at the Waterfall ,8. The Abduction and the Final Battle at the Gallows ,9. (Everything I Do) I Do It for You ,10. Wild Times ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Robin Hood krade peníze z mé kapsy, nutí mě ožebračovat lidi a oni ho za to milují?" Šerif z Nottinghamu byl nejlepší, ale bavil mě i Robin z Locksley, Azim či bratr Tuck. Ovšem Mariana to celé zabila. Ona mi ani trochu nepřipomínala osobu, kvůli které bych začal zamilovaně plánovat složitou vojenskou operaci. Ona by prostě zůstala Šerifovi. Sorry, chlape. Ale jinak mě to braní bohatým a dávání chudým hodně bavilo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pepsi verze legendy o šéfovi hnutí odporu ze sherwoodských lesů, v níž má tento archetyp lidového hrdiny účes Jamieho Olivera, při koupeli ukazuje holou (dublérovu) prdel a více než půl filmu se řídí písní B.Adamse „Všechno co dělám, dělám pro sebe“. Scházelo mi mystično britského seriálu s Michaelem Praedem, středověký špinavý esprit i rovnováha mezi dramatem a líbivou rozjuchaností. Navíc se pro kanál MGM zhostil dabingu Robina Ernesto Che Guevara Chekan, což může nejednomu zkazit večer.. Ještěže A.Rickman propůjčil své postavě dostatečné množství noblesy i lability a řeknu vám, chvílemi mi bylo pána z Nottinghamu docela líto. Kromě toho, že se nemůže spolehnout na své podřízené, tak mu ten Jánošík z Locksley hatí veškeré mocenské i sexuální plány a navíc mu bere popularitu u levicových voličů rozdáváním sociálních dávek! A co je nejhorší, já teď musím kvůli šerifově nedůslednosti každý prosinec shánět dárky jak blbec! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší přepis legendy o Robinu Hoodovi, který zde získává neuvěřitelné charisma díky výtečnému Kevinu Costnerovi. Rovněž Morgan Freeman jakožto Saracenský bojovník je vynikající. O Alanovi Rickmanovi se snad nemá ani cenu zmiňovat. Jeden z nejlepších padouchů filmového plátna. Akce je vpravdě strhující a zaujme především úchvatně natočená přepadovka v lese. Příjemná hudba hezky dotváří atmosféru a vše kočíruje pevná režijní ruka Kevina Reynoldse. Stopáž nevadí a celek je velice dynamický. Spolupráce dvou Kevinů vyšla na výbornou. Bohužel o pár let později již takový úspěch neslavila... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dumas se obrací v hrobě, ale za Alana Rickmana jsem musela dát pět hvězdiček (Proč lžíci? - Protože to víc bolí, ty tupče!). Ani jedna scéna navíc, ani jedna nechybí. Jednou větou: Dokonalost v romantickém žánru. Na začátku PRÝ (nemám to nijak ověřeno, ale zní to dobře) existoval jeden producentský tým, který se neshodl, a každý šel svým směrem. Jeden vytvořil Robina Hooda s Patrickem Berginem v hlavní roli a druhý tuhle lahůdku. Kevin Costner se pak na konci natáčení neshodl s režisérem Reynoldsem a celý film sám přestříhal. A povedlo se mu to, co říkáte? ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Natáčelo se od 6. září do 22. prosince 1990 v Anglii a Francii u vodopádů Aysgarth, na zámku Tisbury a hradu Carcassonne. (M.B)
  • Sean Connery (král Richard) dostal za svou roli 250 000 amerických dolarů, které věnoval na charitu. (don corleone)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama